wściekły trojan Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 koledzy napewno przerabialiście temat opon do RAMa . kupiłem właśnie takie cudo z 20 calowymi felgami i łyśiną świeci tył . są tam micheliny 275/65/20 ale dzwoniłem do największej churtowni w Katowicach i nie ma w ich ofercie nic takiego ... do tego nie wiem jakie są rodzaje opon do tych samochodów i gdzie je kupić bardziej zależy mi aby na asfalcie nie były za głośne niż na wielkie błoto przygotowane choć nieraz spodziewam się 4x4 urzywać ... Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 31 Marca 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 koledzy napewno przerabialiście temat opon do RAMa .kupiłem właśnie takie cudo z 20 calowymi felgami i łyśiną świeci tył . są tam micheliny 275/65/20 ale dzwoniłem do największej churtowni w Katowicach i nie ma w ich ofercie nic takiego ... do tego nie wiem jakie są rodzaje opon do tych samochodów i gdzie je kupić bardziej zależy mi aby na asfalcie nie były za głośne niż na wielkie błoto przygotowane choć nieraz spodziewam się 4x4 urzywać ... chyba 275/60/R20 , wysokość 60, a nie 65. Sprawdz jeszcze raz. Z samymi oponami nie powinnow być problemu, przynajmiej w bazie internetowej je maja. tylko te ceny :-/ , ja myślałem żeby kupić felgi 17, wtedy masz większy wybór opon sklep internetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wściekły trojan Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 faktycznie 60 a nie 65 . cen koło 1000 zł / szt to sie można spodziewać i żeby mysleć o 17" felach z tego powodu to jaokś nie po amerykancku . przecież ma być naj :) hehe . natomiast popadam coraz bardziej w obłęd dolarowego spadku . zobaczcie sobie jak stoją opony nowe tego rozmiaru / typu choćby na ebayu . szok - średnio 150$ szt . mi tam sie nie chce dupy tym zawracać ale jak by tak pół konteneta przywieść opon to by można na wakacje zarobić ... Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 na 17" można jeszcze jakieś ateki zapodać, a na 20" to tylko import zza wielkiej wody zostaje, oczywiście na 20 " RAMik prezentuje się cudnie :)22 P.S Zapodaj jakieś fotki tego twojego RAMika w dziale Dodge :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wściekły trojan Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 opony już namierzyłem w naszym pięknym kraju . oczywiście nie tak od reki jak do pasata ale ja tam lubie jak nie jest tak normalnie :) hehe co do fotek to czekam na paczke z kawałkami mojego rama bo jakoś lepiej na celnym sie prezentował niekompletny :-P ...a dzisaj kawałek do przeparkowywałem po asfalcie i powiem wam że zwieracze trza mieć sprawne wciskając gaz do dechy ... Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 co do fotek to czekam na paczke z kawałkami mojego rama bo jakoś lepiej na celnym sie prezentował niekompletny :-P W dziale Pikapowcy zrobiłem podtemat sprowadzanie aut z zagaranicy, napisz tam jakie są obecne przepisy przy sprowadzniu autak, jakie cła, podatki itp.. z góry dziekuje :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wściekły trojan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 czy myślicie że opony - Michelin LATITUDE TOUR HP 275/60R20 114 H cena 1141.92 będą lepsze od - Pirelli Scorpion STR 275/60R20 115 H 4x4 cena 1097.02 mam już próbne nr i czas wybrać sie na przegląd a na slikach pewnie mnie nie puszczą ... chyba że macie lepsze pomysły ? Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 a patrzyłeś na allegro? ostatnio były tam opony z felgami i bez w dobrym stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wściekły trojan Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 nie ma na allegro nic co by można kupić . ale już kupiłem . właśnie pojawiły się w jednym sklepie internetowym Cooper DISCOVERER H/T PLUS 275/60R20 119 T XL . niedość że od ręki to jeszcze ponizej 1000 zł / szt ! micheliny i pirelli są niedostępne w polsce poniżej miesiąca - paranoja . Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usautopark Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 witam jak kupiłeś juz opony bo mamy scorpiony po 1000 zł\pozdr Cytuj Części USA , Sklep największy wybór super ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usautopark Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 i ccoper po 850 pozdr Cytuj Części USA , Sklep największy wybór super ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wściekły trojan Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 kupiłem w sklepie internetowym typowo oponiarskim Cooper DISCOVERER H/T PLUS 275/60R20 119 T XL po rewelacyjnej dla mnie cenie 791 zł / szt ! jeździ sie na nich super .... Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engel Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Witam, szukam papci na 20' do mojego Ram'ika. Koniecznie zalezy mi na At-kach. Jezeli macie jakies namary, info, cokolwiek to bede dzwieczny, w koncu zima idzie :-) pozdrawiam g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Witam. mam pytanie gdzie na feldze pisze jakie jest odsadzenie ET z tylu są różne symbole ale dosłownie ET z numerem nie znalazłem.Jeżdżę teraz na duler-ach 265/70R15 chce zmienić opony na MT-ki no i inne felgi no ale nie wiem jakie jest odsadzenie ET u mnie prawdopodobnie wynosi 25 ale nie jestem pewny Cytuj http://img379.imageshack.us/img379/9164/aparat028mf3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najman Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Mamy w Ramie tez taki rozmiar opon, tzn 275/60 R20. Potrzebujemy oponki ktora sprawdzi sie w blocie jak i tez na sniegu. Sadze ze bedzie to jakas terenowa opona. Takie juz slabo spisuja sie na mokrym asfalcie? Moze jakas wielosezonowa zeby nie przekladac opon? Terenowe opony sa w miare twarde ze latem sie nie zedra szybko? Cytuj 2005 ram 1500 hemi 5.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Niestety :-( Jak w teren to nie na asfalt, nie ma zlotych srodkow i opon uniwersalnych. Kupcie ateka ze śnieżynką w oznakowaniu. Na przykład General Grabber AT2 . Lub po prostu zimowke, ale z tym ciężko będzie bo słabo z rozmiarówką. Jeśli was stać to lepiej kupić 2 komplety. Ram jest duży i ma swoją bezwładność , droga hamowania jest spora... to nie osobówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Ram az sie prosi o opone z agresywnym bieżnikiem, niestety na asfalt srednio sie nadają. Ja nie potrafi€ si€ zdecydowac pomiedzy tymi dwoma :-/ http://alejka.pl/opony-letnie-cooper-discoverer-h-t-plus-275-60r20-119-t.html http://klubopon.pl/cooper_discoverer_st_10_64830.html Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Pewnie że od razu można dowalić Ramowi Boggery ;-) . Ale jednak większość prawie wogóle nie zjeżdza z asfaltu... a tu królują opony asfaltowe. Ram jest ciężki i wymaga odpowiedniej przyczepności opon by hamowanie było odpowiednio skuteczne. Uważam , że jeśli ktoś nie jeździ wogóle w terenie lub nie jest pomyleńcem takim jak ja, Jaber czy Sheriff ( :mrgreen: hehe) to jednak powinien ze względów bezpieczeństwa pozostać przy asfaltówkach i koniecznie z podziałem na sezony. Ja nauczyłem się jeździć na śliskich kapciach gdzie na tylnej osi mam 620Nm i z już z samego dołu obrotów. Ale niestety to nie jest normalna eksploatacja samochodu, cały czas trzeba uważać i muskać tylko pedał gazu. Bodano , jak tak poważnie myślisz o zmainie trampków i ogólnego stylu to pomyśl nad jakimś liftem może. Przy rozsądnie skonfigurowanym liftkicie na 4" nie stracisz na właściwościach asfaltowych a zyskasz w terenie i na wyglądzie, no i większe oponki się zmieszczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Bodano , jak tak poważnie myślisz o zmainie trampków i ogólnego stylu to pomyśl nad jakimś liftem może. Przy rozsądnie skonfigurowanym liftkicie na 4" nie stracisz na właściwościach asfaltowych a zyskasz w terenie i na wyglądzie, no i większe oponki się zmieszczą . bullterrier to daj jakies namiary na 4", a jeszcze jedno do wiekszego obuwia musze przejsc na inne felgi chyba co? bo nie widziałem wiekszego profilu na moje 20" niż 60. Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Tak na szybko dla zorientowania się w litfach takie linki: 1. http://www.rockymountainsusp.com/dodge4_06_1500.htm 2. http://www.truckaddons.com/Catalog/suspension.htm 3. http://performancelifts.com/cgi-bin/cart/dodgesuspensionlifts.html 4. http://www.superlift.com/Catalog.asp?P=K117&V=125 Z tego co się zorientowałem do chyba zdecydowałbym się od razu na 6". Ze względów konstrukcyjnych ceny podobne do 4" a jednak de dodakowe 2 to zawsze coś. Poza tym w tak wielkim samochodzie jak RAM 4 czy 6 cali nie jest jakoś zdecydowanie zauważalne, jak na przykład w Jeepie. Co do opon to poszukaj na przykład tu:http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Toyo-Open-Country.htm specjalnie zapodałem Toyo OC MT. To Dobra opona i pomimo nazwy MT jest ona dobra na asfalt i zachowuje się tam jak ATek. Jak widzisz spory wybór opon na felgę 20". Ranking nie jest może super obiektywny, ale w miarę rozsądny i myślę, że dla niedoświadczonego offroadera jest miarodajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Bodano... tu jeszcze filmik na zachęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 bullterrier namieszałes mi w bani i powaznie nad tym myslec,szczególnie nad tym 6" Koniec pazdzernika wylatuje do Kanady,nakupuje tam i nawysyłam do PL mase ........... Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 bullterrier namieszałes mi w bani i powaznie nad tym myslec,szczególnie nad tym 6"Koniec pazdzernika wylatuje do Kanady,nakupuje tam i nawysyłam do PL mase ........... Noooo ... i taka postawa mnie się podobać 8-) . Tak trzymaj. Trzeba tylko dobrze wybrać bo kit kitowni nie równy. Ewentualnie jakiś custom może. Jak chcesz zachować odpowiednie właściwości trakcyjne to muszą być porządne amortyzatory, stbilizator przechyłu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 kupiłem w sklepie internetowym typowo oponiarskim Cooper DISCOVERER H/T PLUS 275/60R20 119 T XL po rewelacyjnej dla mnie cenie 791 zł / szt ! jeździ sie na nich super .... Cooper jest bardziej miękki, lepiej się trzyma nawierzchni i trudniej zerwac kontakt z nią, lepiej zachowuje się w deszcz, a więc co za tym idzie napewno będzie lepszy w zimę od Wranglerów, lecz przypuszczam, że nie wytrzymają większego przebiegu. Nawet w dotyku są sporo miększe. Wranglery o ile zimą były całkiem niezłe, to w deszcz zachowywały się fatalnie, była jazda jak po lodzie. Coopery kupiłem na opony.pl, ale ich cena jest juz wyzsza, dobrze, ze kupiłem je w sierpniu Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek10 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 A ja zapodałem stare dobre BF Goodrich AT w słusznym rozmiarze 315/70/17. Mam takie na Pajero i w zeszłym roku nie zmieniałem na zimówki - nie było takiej potrzeby. Pajero na nich zachowuje się super, a odnośnie Dodge'a to: auto trochę się podniosło czyli zyskało na wyglądzie poza tymi lepiej robią od tych Amerykańskich AT. Mają trochę inną budowę bieżnika, no i te na europę są wg. mnie miększe. Auto dużo lepiej zachowuje się na śliskim asfalcie. Na sucho też jest O.K. Na śniegu jeszcze Dodgem na tych gumach nie jeżdziłem...... pzdr.Jarek Cytuj Dodge Ram 1500 HEMI 5,7 MegaCab - Pajero II V6 Super Select Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi