Irek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 witam. po pierwszych opadach śniegu widzę, że eFka nie prowadzi się zbyt pewnie. wcześniej jeździłem Jeep'ami ze skrzyniami rozdzielczymi NP242 i NV247. wiedziałem w związku z tym jak postępować z napędami. jak to wygląda z eFką? czy jazda z napędem na obie osie (4HI) jest dopuszczalna na każdej nawierzchni? ja wiem, że pytanie może głupie. mimo to wolałbym postępować tak jak należy, aby później nie wyglądać głupio płacąc za ewentualne zniszczenia elementów przeniesienia napędu. pozdrawiam, Irek Cytuj 2006 F150, 5.4L 3V V8, Dark Toreador. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie da rady - brak mechanizmu różnicowego w reduktorze. Tak samo jak w jeepowym 231. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 tego się obawiałem. teraz muszę wrzucić na pakę kilkaset kg. piasku, ziemniaków czy czegoś innego aby nieco docisnąć tylną oś :lol: Cytuj 2006 F150, 5.4L 3V V8, Dark Toreador. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 bez przesady... po prostu trzeba troszkę uwazac jadac na samym tyle, smigam ktorys rok i nie dociazam specjalnie paki, a kola mam mocno niezimowe... jak droga oblodzona czy osniezona można dolaczac przod, ale tylko wtedy gdy kola maja szanse się usliznac, szczególnie przy mocnych skretach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amisz Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Czy w nowych f150 to zmienili czy dalej jest przod dołączany recznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi