Daro0087 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam Szukam i nie mogę znaleźć wymarzonego pojazdu wymagań specjalnie wielkich nie mam niestety dane z broszur to za mało. Pokrótce opiszę czego szukam i mam nadzieje że obecni tu fachowcy i użytkownicy pomogą mi w wyborze i udziela cennych wskazówek. Wymagania Auto min 4 os Kabina 4 drzwiowa lub 1,5 (musi miec miejsce dla 4 Pasażerów) Duza paka 2 metry długości po podłodze to absolutne minimum Szerokość 2m po podłodze to ideał. Musi sprawdzać sie w terenie 4x4 Cena do 400 tys Dobry dostęp do części w pl Nie musi być wygodny ma byc praktyczny i mocny. Spalanie mało istotne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 ..ooo chłopie drogi z taką kasą to możesz sobie powymyślać co chcesz :-D . Pakę na dwa metry znajdziesz w F-150 "extended cab" 5 miejsc. Te miejsca z tyłu to tak dla wielkiego chłopa troszkę za ciasne, ale da radę. Tundra z tą samą kabiną ma też taką samą pakę 2m długa na około 160cm szeroka. Dwumetrowa paka na szerokość .....hmm nie słyszałem. Jak koszty paliwa nie grają roli to porozglądaj się za Raptorem - mocarne bydle , nazwa zobowiązuje ;-) niestety tam paka chyba kapinkę krótsza niż 2m , ale pewności nie mam na 100%. Co do części to żaden problem, sklepów po polskiej stronie pełno, a jak już coś "fest" wyskoczy to zawsze można ściągnąć. Ja mam Forda i sobie chwalę, ktoś inny pochwali Dodge'a i to też będzie dobrym wyborem. Powodzenia przy zakupie, F-150, Ramy, Tundry, wszystkie dają mnóstwo frajdy z użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Chyba tylko coś co będzie miało jakąś platformę zamiast normalnej paki spełni wymagane wymiary paki. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Wszystkie pickupy z paką 6,5 stopy mają na długości pełne 2m. F150 z pełną kabiną też takie wychodziły, a od 12 generacji to chyba krótsza paka 5,5 stopy była tylko w opcji i w Raptorze. Na szerokość może być problem bo pickupy mają nadkola wchodzące w obrys paki. Jak chcesz pickupa to jedyną opcją jest zdjąć oryginalną pakę i zrobić zabudowę jak do busa. Za 400k to ja bym jednak po prostu zamówił auto w firmie specjalistycznej, albo na bazie iveco 4x4 albo sprintera i sobie pickupa odpuścił. Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro0087 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Z tą szerokością to te 2 m nie musi byc mierzone na odcinku miedzy nadkolami. Busy odpadają bo nie nadają sie do terenu za maly prześwit itd. Jak wygląda paka w autach takich jak Ford F450 albo 550. Czy są dostępne na europejskim rynku auta zblizone gabarytem do wyżej wymienionych? Jak gabarytowo wygląda to Iveco 4x4? Btw dziękuję wszystkim za zaangażowanie w pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Właśnie o szerokość mi chodziło - w standardowej pace sporo brakuje do dwóch metrów, nawet jak się pominie wystające z podłogi nadkola Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro0087 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jak wygląda sprawa z Fordami Super Duty sa dealerzy w pl? Na nich można zamontować platformę i jakie ma to ograniczenia? Czy sa auta w podobnych opcjach i z podobnymi możliwościami dostępne na naszym rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jak wygląda sprawa z Fordami Super Duty sa dealerzy w pl? Na nich można zamontować platformę i jakie ma to ograniczenia? Czy sa auta w podobnych opcjach i z podobnymi możliwościami dostępne na naszym rynku?Zacznij może od tego do czego potrzebujesz takie auto. Pytasz o szczegóły a podstawowej informacji nie podałeś. Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 30 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pewnie chodzi o Quady? Nówka, zastosowanie HD, Platforma 2,1x2,5 http://www.ebay.com/itm/2017-Ram-3500-6-7L-4WD-Tradesman-Service-Utility-Flat-Bed-Truck-/232155133623?forcerrptr=true&hash=item360d8636b7:g:JLUAAOSwcUBYLja3&item=232155133623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro0087 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Auto potrzebne bedzie do bezproblemowego przewiezienia 4 osob żeby mogli bez przeszkod wyjść i wejść do kabiny a także musi miec dobry dostęp do przewożonego sprzętu na pace. Quady jest interesujący. Czy toyota Hilux albo Nissan Navarra ma taka opcje lub inne występujące w Europie auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 2 Grudnia 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 w europejskich taczkach uzyskasz maksymalnie platformę 1,7x1,8 m takich opcji nie widziałem fabrycznych, tylko własna przeróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 :-( Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi