toolmetal Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Z racji, iż sprawy finansowo-importowe eFki się powoli dopinają - mam pytanka: - co trzeba przerobić w amerykańcu aby nie mieć problemów z przeglądem? - czy specyfikacja auta na USA uwzględnia klimat i warunki pogodowe w Polsce (tam mają Alaskę)? - wymieniać śruby calowe na metryczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ? - posiada ktoś z Was (Mudder ;-) ) terminarz wymian eksploatacyjnych wraz z ilościami (płyny, oleje itp)? Mówimy oczywiście o F350 6,0V8 PowerStroke 2005-2007. Kuzwa - to moje pierwsze auto ze Stanów (nie licząc Discovery II NAS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Kuzwa - to moje pierwsze auto ze Stanów (nie licząc Discovery II NAS) Hehe... tutaj czuje delikatną podjarke :-D :-D :-D - co trzeba przerobić w amerykańcu aby nie mieć problemów z przeglądem? Hmmm... lampy? :roll: Hehe no to jest oczywiste, tylko postaraj je sobie tak przerobić, żeby nie montować wstecznego i przeciwmgielnego od malucha, bo to nie za bardzo ładnie wygląda. Nie wiem dokładnie jak wyglądają lampy efki ale ja mam w USwsteczne wstawione żółte żarówki do kierunków, podwójne stopy mam przerobione na pojedyncze ( w oryginale zapalały mi się po dwie żarówki na strone, a teraz po jednej, bo drugie służą jako przeciwmgielne). W oryginalne miejsca wsteczne mam dorobione gniazda na mniejsze białe żaróweczki i służą jako wsteczne, czyli dwie żarówki w jednym kloszu. Przednich lamp nie przerabiałem, a jedynie lewą lampę troszkę opuściłem dla diagnosty, odłączyłem kabelek od żółtych pozycji, oraz zamontowałem halogeny dalekosiężne z ringami, które służą jako białe pozycje. - wydech powinieneś jeśli wychodzi na prawą stronę, ale ja mam na prawą i jakoś jeszcze nikt się nie przyczepił. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 - co trzeba przerobić w amerykańcu aby nie mieć problemów z przeglądem? Teoretycznie nie da się. Ale w praktyce trzeba zrobić tak było jaknajmniej rzżących elementów nieprzepisowych , które aż się proszą o mandat. Takie są moje wnioski po rozmowie z kolegą z drogówki. Jeśli chodzi o lampy... to dla czego się nie da? Prosta sprawa - te samochody nie były wysyłane na rynek europejski więc nie znajdziesz po prostu kloszy/lamp z homologacją euro. Najważniejsze są światła, rury wydechowe, opony nie wystające poza obrys i nie pamiętam co jeszcze. Oczywiście DMC :-P . A największą bazą informacyjną w tej kwestii jest forum rajdy4x4 i dział przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Z racji, iż sprawy finansowo-importowe eFki się powoli dopinają - mam pytanka:- co trzeba przerobić w amerykańcu aby nie mieć problemów z przeglądem? - czy specyfikacja auta na USA uwzględnia klimat i warunki pogodowe w Polsce (tam mają Alaskę)? - wymieniać śruby calowe na metryczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ? - posiada ktoś z Was (Mudder ;-) ) terminarz wymian eksploatacyjnych wraz z ilościami (płyny, oleje itp)? Mówimy oczywiście o F350 6,0V8 PowerStroke 2005-2007. Kuzwa - to moje pierwsze auto ze Stanów (nie licząc Discovery II NAS) 1.Światła (zlikwidować świecące pomarańczowe i dołożyć białą pozycje z przodu a z tyłu ja np. np mam wycięty odblask i w jego miejsce wklejony kierunek a w miejsce jednego ze świateł cofania mam zrobione przeciwmgielne, jak znajdę jutro czas to zrobię fotki) 2.wydech dowolnie byle nie w prawo 3. dla własnej wygody przerobić instalację haka holowniczego na europejską wtyczkę. to chyba najważniejsze sprawy pewnie o czymś zapomniałem :mrgreen: jeżeli chodzi o specyfikację to generalnie są to auta stworzone do ekstremalnych warunków zarówno na dodatnią jak i ujemną temp. polskie warunki nie zrobią na nim wrażenia, koniecznie zrób sobie konserwację ramy i generalnie spodu auta póki go ruda nie bierze. Mam książeczkę z dokładnymi wytycznymi co do obsługi samochodu kwestia skserowania :mrgreen: Zamów sobie od razu coby z autem wysłać filtry oleju silnika, powietrza, oleju skrzyni biegów(jeżeli automat), filtr kabinowy i komplet klocków ham. najlepiej zrób sobie serwis póki auto jest w hameryce. Jak coś sobie przypomne to jeszcze dopisze :twisted: zresztą tu znajdziesz informacje dotyczące wszystkich pikapów forda odkąd były produkowane genialne forum bardzo pomocni ludzie trzeba tylko juesejski znać :mrgreen: http://www.ford-trucks.com/forums/index.php Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 1.Światła (zlikwidować świecące pomarańczowe i dołożyć białą pozycje z przodu a z tyłu ja np. np mam wycięty odblask i w jego miejsce wklejony kierunek a w miejsce jednego ze świateł cofania mam zrobione przeciwmgielne, jak znajdę jutro czas to zrobię fotki) 2.wydech dowolnie byle nie w prawo 3. dla własnej wygody przerobić instalację haka holowniczego na europejską wtyczkę. to chyba najważniejsze sprawy pewnie o czymś zapomniałem :mrgreen: jeżeli chodzi o specyfikację to generalnie są to auta stworzone do ekstremalnych warunków zarówno na dodatnią jak i ujemną temp. polskie warunki nie zrobią na nim wrażenia, koniecznie zrób sobie konserwację ramy i generalnie spodu auta póki go ruda nie bierze. Mam książeczkę z dokładnymi wytycznymi co do obsługi samochodu kwestia skserowania :mrgreen: Zamów sobie od razu coby z autem wysłać filtry oleju silnika, powietrza, oleju skrzyni biegów(jeżeli automat), filtr kabinowy i komplet klocków ham. najlepiej zrób sobie serwis póki auto jest w hameryce. Jak coś sobie przypomne to jeszcze dopisze :twisted: zresztą tu znajdziesz informacje dotyczące wszystkich pikapów forda odkąd były produkowane genialne forum bardzo pomocni ludzie trzeba tylko juesejski znać :mrgreen: http://www.ford-trucks.com/forums/index.php Pakiet startowy wolałbym zrobić w Polsce - przynajmniej wiem co wymieniłem, części faktycznie możnaby zanabyć w USA i wsadzić do kontenera. Rama i podłoga nie są zabezpieczane fabrycznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 zrób lepiej w stanach dużo lepiej niż w polsce i taniej, rama jest zabezpieczona fabrycznie ale kiepsko Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 zrób lepiej w stanach dużo lepiej niż w polsce i taniej, rama jest zabezpieczona fabrycznie ale kiepsko Zobaczymy jak będzie Forum: http://www.ford-trucks.com/forums/index.php już zasysam manuale, dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 tak było fabrycznie: tak jest z przeciwmgłowym: a tak z cofania: a takie sobie dodałem: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja mam 2006 lariata f150 i planuje kupic led-owe stopy a z euro ledowymi kierunkami do swojego monstera i nie wiem jak to przejdzie na przegladzie . link do swiatel podaje ponizej http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2004-2005-2006-2007-FORD-F150-EURO-RED-LED-TAIL-LIGHTS_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem518f579399QQitemZ350297232281QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jesli kolory bedą się zgadzac to czemu mialby sie czepiac? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 jedyny problem z takimi swiatlami to brak przeciwmgielnych i w tym przypadku bede musilal pomyslec o czyms takim co zrobil kolega mudder. 8-) Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 jedyny problem z takimi swiatlami to brak przeciwmgielnych i w tym przypadku bede musilal pomyslec o czyms takim co zrobil kolega mudder. 8-) No tak, przeciwmgłowe w lampie ledowej zmusza do przeróbki. Cholera, tego nie wziąłem pod uwagę, a moje lampy przypłynęły i stanę przed tym samym problemem... :roll: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Masz jakis pomysl jak to zrobisz ? ja myslalem zeby zaoszczedzic czasu i stresu osobno dodac przeciwmgielne gdzies w okolicach zderzaka ;-) Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Masz jakis pomysl jak to zrobisz ? ja myslalem zeby zaoszczedzic czasu i stresu osobno dodac przeciwmgielne gdzies w okolicach zderzaka ;-) To ostatnia rzecz jaką zrobię, bo wygląda to strasznie. Jak będe miał lampę w rękach to coś pomyślę. Teraz przy lampie żarówkowej wszystko mam schowane w lampach. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Aha rozumiem ze przechodzisz tez na led-y ?! jak juz wynajdziesz jakis madry pomysl podziel sie ;-) z nami . Mnie to czeka za rok bo na stale do PL wracam :-P Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Oki... napewno tak zrobie... a ty skąd jestes? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja mam 2006 lariata f150 i planuje kupic led-owe stopy a z euro ledowymi kierunkami do swojego monstera i nie wiem jak to przejdzie na przegladzie . link do swiatel podaje ponizej http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2004-2005-2006-2007-FORD-F150-EURO-RED-LED-TAIL-LIGHTS_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem518f579399QQitemZ350297232281QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories te z linku które podałeś są to zwykłe lampy usa, tyle że ledowe nadal zostaje problem kierunkowskazów które są czerwone i zintegrowane z pozycyjnymi, jest taki gość co przerabia lampy ledowe na allegro trzeba poszukać Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 No masz racje teraz dopiero zauwazylem , na wszelki wypadek napisalem do sprzedawcy co by sie upewnic . Allegro przeszukalem i nie mazadnego magika od ledow i lamp , rozumiem ze to kwwestia tylko zmiany diody z czerwonej na pomaranczowa?! Jak to bylo z z twoim Fordziakiem .Widzialem co zrobles z przeciwmgielnymi ale nie za bardzo widac co zrobiles z kierunkami ? ;-) A i skoro juz mam okazje z toba pisac jak to jest z tymi rurami wydechowymi . Moj fordziak jak patrze z tylu samochodu swoja faje ma po prawej stronie - czyli co dobrze czy nie ?? Pozdr Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Oki... napewno tak zrobie... a ty skąd jestes? obenie w stanach ale za niedlugo w PL 8-) Na jakie lampy zmieniasz swojego Rama jezeli moge wiedziec ?? Led czy zwykle ? pozdro Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 No masz racje teraz dopiero zauwazylem , na wszelki wypadek napisalem do sprzedawcy co by sie upewnic . Allegro przeszukalem i nie mazadnego magika od ledow i lamp , rozumiem ze to kwwestia tylko zmiany diody z czerwonej na pomaranczowa?! Jak to bylo z z twoim Fordziakiem .Widzialem co zrobles z przeciwmgielnymi ale nie za bardzo widac co zrobiles z kierunkami ? ;-) A i skoro juz mam okazje z toba pisac jak to jest z tymi rurami wydechowymi . Moj fordziak jak patrze z tylu samochodu swoja faje ma po prawej stronie - czyli co dobrze czy nie ?? Pozdr słabo szukałeś http://www.allegro.pl/item863306504_przerobka_lamp_diodowych_lampy_samochody_z_usa.html :mrgreen: przyjrzyj się jak było oryginalnie a jak jest teraz, kierunek jest wklejony w miejsce odblasku, jeżeli chodzi o rurę wydechową to musi być do prosta albo na lewo. Ja mam na prawo i jeszcze nikt nie miał pretensji... Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ja mam na prawo i jeszcze nikt nie miał pretensji... Ale do kogoś z naszych w RAMie się już przyczepiły niebieskie miśki o rurę na lewo :roll: . Ale ja też mam to w nosie bo zamierzam mieć taki wydech : Teraz mam dwie wielkie rury na prosto do tyłu i już mi się znudziło :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giozmo Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 z gory wielkie dzieki!!! chyba dla tego jestes szefem fordziakow na tym forum 8-) .Co do rury to ciekawa sprawa wyglada ma kolejmy chory pomysl ale nic jak bede musial bede dzialac :-P Cytuj Duze nie Znaczy Brzydkie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ja mam na prawo i jeszcze nikt nie miał pretensji... Ale do kogoś z naszych w RAMie się już przyczepiły niebieskie miśki o rurę na lewo :roll: . Ale ja też mam to w nosie bo zamierzam mieć taki wydech : Teraz mam dwie wielkie rury na prosto do tyłu i już mi się znudziło :mrgreen: a ja chce coś takiego, jak będę mieć wolną chwilę :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 a ja chce coś takiego, jak będę mieć wolną chwilę Jak dla mnie to jedyna słuszna decyzja wydechowa dla diesla . Podążasz właśniwą ścieżką kolego :up: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 obenie w stanach ale za niedlugo w PL Na jakie lampy zmieniasz swojego Rama jezeli moge wiedziec ?? Led czy zwykle ? Link do lamp jakie już są na składzie celnym... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SONAR-02-03-04-05-06-DODGE-RAM-ALTEZZA-LED-TAIL-LIGHTS_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1e593352cdQQitemZ130345554637QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi