judak Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Witam Chciałem założyć temat z którym się każdy z nas spotkał lub spotka, a mianowicie naprawa automatu. Może każdy z nas jeśli może poleci jakiś warsztat w swojej okolicy i doda czy wymieniał olej w automacie a jeśli tak, to czy metodą tradycyjną (grawitacyjną) czy dynamiczną. Zapraszam do dyskusji. Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton
PJ Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 a co sie dzieje? Olej wymieniam normalnie bez cudowania Cytuj PJ
misman Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Może mu się nie chce lub nie umie kręcić śrubek ;) W sumie grzebanie w aucie nie jest obowiązkowe, można to komuś zlecić ;) Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg
terer Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 kto jeszcze jezdzi manualem ?:) Cytuj portalinternetowy
judak Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Witam to może zacznę, wymiana oleju grawitacyjna "cudowanie lub nie" to wymiana tylko części oleju(zwykle 3 do 5 litrów) w skrzyni czyli tak naprawdę rozcieńczamy olej i rozrzedzamy osad. Ja dzisiaj wymieniłem metodą dynamiczną(cudowanie?!) tzn. podpina się maszynę do skrzyni na pracującym silniku i wymienia się 13 litrów oleju!!! czyli całość oleju w skrzyni . Wrażenia po wymianie(niezapomniane!!) Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton
Tadeusz_B Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Opisz wrażenia. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
misman Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Przy płaceniu. Niewątpliwie niezapomniane :lol: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg
judak Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Skrzynia pracuje płynniej(przy zmianach biegów), a jeśli chodzi o koszty to nie jest tak źle, a jak chcesz jeżdzić autem własnym a nie MPK to trzeba coś zapłacić od czasu do czasu Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton
dreso Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 z tego wynika ze olej był złej jakości ... Cytuj Web page
brikos Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 oj taka naprawa jest kosztowna bardzo kosztowna :( Cytuj Blog o zdrowiu
PJ Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2016 Co kosztuje duzo naprawa skrzyni? Zestaw naprawczy czyli wszystko to ok 300 dolcow, kwestia tylko kogos kto ci to powymienia jesli sam nie ogarniesz. Ale to i tak taniej niz sprzeglo z dwumasa to jakiegos Europejczyka Cytuj PJ
defekto Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 a moze to nie jest wina oleju ? :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi