mercg Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 witam , w sobote mam pociagnac przyczepe z 7 metrową łódką i zwodowac na pobliskim jeziorku " pogoria-4" , przy wodowaniu z cała pewnoscia bedzie zanurzony tylni most mojego rama , zatem rodzi mi sie pytanie, - czy sa tam jakies odpowietrzenia mostu, przez ktore moze sie dostac woda do mostu i narobic bałaganu ?? :mrgreen: pytanie pomocnicze ( dla mnie ) , do jakiej wysokosci wjechac autem z przyczepą do wody ? ktoś coś ????? 8-) pewnie następnym razem bede juz wiedział .. ;-) Quote dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba M. Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Fabrycznie odpowietrzenie powinno być. Czy w Twoim jeszcze jest, nie wiadomo. Znając Amerykanów, wyjście odpowietrzenia będzie pewnie w śrubie mocującej trójnik przewodów hamulcowych do pochwy mostu. Nawet, jeżeli samego wężyka już nie ma, to pod końcówkę możesz podpiąć jakikolwiek wężyk (np. paliwowy), byle tylko dał się wcisnąć na końcówkę. Im dłuższy, tzn. wyżej wyprowadzony, tym lepszy ;-) Tylko, że odpowietrzenie niewiele pomoże jeżeli uszczelniacze półosi i wałka ataku są już nie najświeższe. Nawet jeżeli nie ciekną, to pierwszy wjazd do wody może je zweryfikować. Kilka razy zdarzyło mi się, że nawet nie pocące się uszczelniacze po wyjeździe z wody nadawały się do wymiany, a wewnątrz mostu czy reduktora była mieszanka wodno-olejowa. Więc po pierwszym wodowaniu lepiej sprawdzić, czy most nie zassał wody. Quote F150 302 V8 4x4 - sprzedany :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercg Posted July 15, 2016 Author Report Share Posted July 15, 2016 dziekuje :up: Quote dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz_B Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 :-) Jak Kuba tak mówi, to tak jest. Quote Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Link to comment Share on other sites More sharing options...
siepiet Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 U mnie byl odprowadzony wezyk z gornej czesci mostu, byl przypiety do spodu paki wiec lepiej zerknij tam bo zdecydowanie jest to za nisko zeby wjechac do wody. Quote Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts