hanyskrosno Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam . Mam pytanie , ktoś podczas pierwszej rejestracji w kraju wpisał w dowód rejestracyjny mojego Rama że może on holować przyczepę o masie całkowitej 2000 kg z hamulcem , w drugim Ramiku którego miałem DMC przyczepy było 3200 kg . Teraz pytanie czy jest szansa na ściągnięcie od producenta pojazdu pełnej homologacji , bo bez tego nie da rady zmienić DMC na haku . Chyba że ktoś już coś takiego robił i podpowie mi jak to zrobić . Na pewno się odwdzięczę jakimś dobrym trunkiem :) Dodam że w karcie pojazdu w pozycji gdzie powinno być wpisane DMC przyczepy nie mam nic , a w dowodzie nagle się znalazło 2000 kg . Pozdrawiam Cytuj
misman Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Pewnie niewiele pomoże, ale zawsze coś. Miałem u siebie w dowodzie dmc przyczepy niehamowanej 450kg, a hamowanej 3,5t. Aby zmienić owe 450 kg na 750kg pojechałem na stację diagnostyczną, gość pogrzebał w jakimś katalogu i wystawił kwit na zmianę. Od tamtej pory mogę ciągać przyczepy w zasadniczo pełnym zakresie do 3,5t. Może wystarczy zrobić przegląd częściowy ? Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg
cyvik Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 zrób opinię rzeczoznawcy i dołącz do jego dokumentacji ksero/skan dowodu kogoś kto ma takie DMC. u mnie wystarczy pokazać w/w dowód u diagnosty, noo ale to u mnie Cytuj cyvik chevy g20 89' dodge ramcharger 76' vette 88'
hanyskrosno Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Dziękuję za odpowiedz . Opinie rzeczoznawcy już mam , homologacje na hak holowniczy również , ale na stacji diagnostycznej Pan szanowny nie wie jak to zrobić . Teraz tylko spróbuję zrobić ksero dowodu rej od kogoś kto ma takiego Dodga i wtedy spróbuję . Ale następny problem , u mnie na terenie nikt nie ma tak fajnego auta :) :) Cytuj
cyvik Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 może ktoś z forum ci pomoże? Cytuj cyvik chevy g20 89' dodge ramcharger 76' vette 88'
Rekomendowane odpowiedzi