hanyskrosno Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam . Mam pytanie , ktoś podczas pierwszej rejestracji w kraju wpisał w dowód rejestracyjny mojego Rama że może on holować przyczepę o masie całkowitej 2000 kg z hamulcem , w drugim Ramiku którego miałem DMC przyczepy było 3200 kg . Teraz pytanie czy jest szansa na ściągnięcie od producenta pojazdu pełnej homologacji , bo bez tego nie da rady zmienić DMC na haku . Chyba że ktoś już coś takiego robił i podpowie mi jak to zrobić . Na pewno się odwdzięczę jakimś dobrym trunkiem :) Dodam że w karcie pojazdu w pozycji gdzie powinno być wpisane DMC przyczepy nie mam nic , a w dowodzie nagle się znalazło 2000 kg . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Pewnie niewiele pomoże, ale zawsze coś. Miałem u siebie w dowodzie dmc przyczepy niehamowanej 450kg, a hamowanej 3,5t. Aby zmienić owe 450 kg na 750kg pojechałem na stację diagnostyczną, gość pogrzebał w jakimś katalogu i wystawił kwit na zmianę. Od tamtej pory mogę ciągać przyczepy w zasadniczo pełnym zakresie do 3,5t. Może wystarczy zrobić przegląd częściowy ? Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyvik Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 zrób opinię rzeczoznawcy i dołącz do jego dokumentacji ksero/skan dowodu kogoś kto ma takie DMC. u mnie wystarczy pokazać w/w dowód u diagnosty, noo ale to u mnie Cytuj cyvik chevy g20 89' dodge ramcharger 76' vette 88' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanyskrosno Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Dziękuję za odpowiedz . Opinie rzeczoznawcy już mam , homologacje na hak holowniczy również , ale na stacji diagnostycznej Pan szanowny nie wie jak to zrobić . Teraz tylko spróbuję zrobić ksero dowodu rej od kogoś kto ma takiego Dodga i wtedy spróbuję . Ale następny problem , u mnie na terenie nikt nie ma tak fajnego auta :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyvik Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 może ktoś z forum ci pomoże? Cytuj cyvik chevy g20 89' dodge ramcharger 76' vette 88' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi