kefir Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam panowie powiedzcie czy cena za amortyzatory firmy gabriel ultra za 800zl są naprawdę takie dobre ? Bo w porównaniu z oryginalnymi mopar za 550zl to spora różnica w cenie. A ostatnio wymieniłem i nadal wpadając na zakręcie w dziurę masakrycznie wpada w drgania (ostatnio znioslo mnie prawie metr ) . Z góry dziękuję za radę. Cytuj
prawy Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Hej kolego ja u siebie po wymianie dwóch kompletów oryginalnych poszedłem po rozum do głowy i wstawiłem auto do Zakpolu w Warszawie i założyli mi Bilsteiny z prośbą o utwardzenie o około 15 % od standardowych .I w końcu byłem zadowolony na wiele tysięcy kilometrów.w ciągu chyba 5 lat tylko raz je regenerowałem za kwotę chyba 200 zł sztuka. A wymiana chyba 2000-2400 za komplet 4 szt. Poszukaj jest gdzieś temat jakie amortyzatory do rama .. Cytuj www.tmtwentylacja.pl
DA6VI6D Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Wymiana samych amorów niewiele pomoże na zjawisko DEATH WOBBLE.-bo domyslam się,że o tym mówisz pisząc o drganiach w jakie wpada auto. Temat jest bardziej złożony. Poza amorami trzeba jeszcze zadbać o: -wszystkie końcówki w układzie kierowniczym -wykasować luz na przekładni -wykasować luz na sworzniach -pomysleć o amortyzatorach skętu Zmagałem się z tym w trzech Ramach. Walcz z tym również Chrysler prowadząc na całym świecie (także w PL) akcje serwisowe dotyczące układu kierowniczego. Same amortyzatory w/g mojego doświadczenia mają najmniejszy wpływ na to zjawisko. Cytuj FOOCK FUEL ECONOMY
Rekomendowane odpowiedzi