Buszmen Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Witajcie Kupiłem Dodge Ram 2002 4.7 z zatartym silnikiem Konkretnie to 3 tłoki urwane , korbowód pęknięty itd , jedynir Glowice są w ładnym stanie . Szukam silnika Czy możecie mi pomoc ? Pytanie Czy mogę kupić silnik 4.7 Jeep G . Cherokee i wrzucić ? Są jakieś różnice w stosunku do jeepa z podobnych lat ? Moc jest z tego widzę ta sama Czy te silniki są awaryjne ? Jak z żywotnością automatycznych skrzyni ? Macie może jakiś sprawdzony namiar na czesci ? Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulka Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 no to ktos musial niezle skatowac te 4.7 silnik i skrzynia taka sama jak w wj ale wiem ze np. w starym ramie 5.2 silnik byl niby taki sam ale mial rozrusznik z drugiej strony , tak, ze warto sprawdfzic czy i tu nie bedzie podobnie Quote HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts