PJ Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 W Miliczu na AMcars Manii jeszcze byłem, potem coś tam jeszcze pojeździłem aż w końcu w Warszawie auto przestało palić na 1 gar. Myślałem że to cewka, a okazało się że posypało się wszystko. Rozebraliśmy motor i okazało się że przyczyną braku kompresji na 2 garach były wypalone tłoki, zawory itd. Szukałem nowego silnika VIN5 ale to nie takie proste. Ktoś tam sprzedawał za 6 koła na allegro ale jak zacząłem wnikać w przebieg temat zamknąłem. Postanowiliśmy remontować silnik tym bardziej że wcześniej zrobiłem wały, skrzynię i inne. Miało być w miarę szybko i w przeliczeniu ciut drożej niż zakup "nowego" starego silnika. Auto odebrałem wczoraj, koszt remontu z nowymi tłokami, zaworami, generalnie co się dało jest nowe, ze szlifem wału, bloku bla bla bla, zamknął się w 17000 zł!!! Jeździ pięknie, trwało to pół roku aż zapomniałem jakim mój eF jest zajebistym autem. W wolnej chwili rozpiszę Wam co ile kosztowało, może komuś się przyda. Mój eF to 2004 rok 5.4 silnik Vin 5 Cytuj PJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 ja to, oprócz kosztów, jestem ciekawy, gdzie to robiłeś? wygląda na to, że mamy identyczne budy, tylko nie mam czasu umyć, bo bym się pochwalił zdjęciem ;) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 oj silnik wyciagalismy sami, szlif robila mi szlifiernia, czesci sam targalen, silnik składał znajomy mechanik, jedyny ktoremu moglem zaufac, wkladal do auta i uzbrajal kto inny, koszt zamknal sie w 17000 zl [ Dodano: 2016-04-21, 21:00 ] Poza tym to najlepsze auto na świecie. Teraz na nowych koleczkach :) Wpadnij do Milicza do sie chlopaki przywitaja :P Cytuj PJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v8city Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Hej ! Cieszę się, że auto już działa. Czy ja dobrze przeczytałem - 17.000 zł ? (SIedemnaście tysięcy ?) Cytuj You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly. 2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 tak 17 pyklo ale wymienione wszystko co sie dalo. Przy okazji waly itd. Generalnie pierdoly podnosily koszt drastycznie. Sam szlif to 4000... Cytuj PJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Musisz bardzo kochać swoje autko i dodatkowo gratuluję odwagi. Bywa, że człowiek ładuje się w remont a tu zamiast ubywać roboty i kosztów samochód zmienia się w wielką skarbonkę. Życzę by samochód służył Ci wiernie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Gratuluję wytrwałości w naprawach i trzymam kciuki aby auto długo i bezproblemowo służyło. Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 tak 17 pyklo ale wymienione wszystko co sie dalo. Przy okazji waly itd. Generalnie pierdoly podnosily koszt drastycznie. Sam szlif to 4000... powinni wystawic Ci pomnik z napisem " klient nasz pan i dobroczyńca " :mrgreen: wersja napisu podległą autocenzurze .. ;-) . Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 eee bez przesady ja go kocham i tluke nim kilometry az sie kurzy :P Cytuj PJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi