dejwitt Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Odrazu z gory przepraszam za moje laikowe pytania, posiadajac camaro nie powinienem ich zadawac i wiem ze moga one wywolac u was zdenerwowanie :> mimo to musze Wam je postawic Nie bede pytac o dostepnosc czesci bo to wyglada pewnie identycznie jak z moim chevym czyli wszystko w zasiegu reki . Chodzi mi glownie jak sprawuje sie silnik Hemi z MDS (wyczytalem na forum ze MDS dopiero montowali od roku 2006,to prawda?), jak ten system dziala, przy ajkim zakresie obrotow badz predkosci, czy dziala on rowniez w miescie, czy jest w ogole jakis problem z tym systemem? Durne pytanie i pewnie miliony ludzi Was o to pyta( nie ukrywam ze jak jade nastacje i znowu mnie pytaja ile pali camaro to sei denerwuje)i sie denerwujecie; czytalem ile one wam pala, ale mnie interesuja konkretne predksoci(oczywiscie spalanie w gazie HEMI z systemem MDS) najlepiej autostraadowe. Jako ze duzo jezdze miedzy niemcami austria i Polska to wzasadzie prawie tylko i wyalcznie jezdze autostradami, i ciekawi mnie jaki apetyt na LPG maja np miedzy 140-170km/h. Awaryjnosc pewnie taka sama jak w kazdym innym aucie, tzn jak dbasz tak masz, procz typowo amerykanskich usterk. Czy macie problemy z alternatorami, przegrzewaniem sie silnika? Dziekuje z gory za jakiekolwiek zainteresowanie, i bede naprawde za wasze odpowiedzi,a nawet opisy jakis szczegolowych stron technicznych tych samochodow wdzieczny. Pozdrawiam Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Generalnie MDS nie sprawdza się przy takich prędkościach. Prosty powód... RAM to wielkie bydle i ma aerodynamikę kiosku, zatem przy prędkościach powyżej 130 opory są na prawdę odczuwalne i spalanie zaczyna gwałtownie rosnąć. Przypuszczam, że przy prędkościach jakie podałeś spalanie wyjdzie ponad 20l. Napisz ile chcesz przeznaczyć kasy na zakup to może coś doradzimy bo w naszym kraju łatwo wpakować się w kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 auto chce kupic w niemczech bo tutaj tez mam firme i na oku mam tego http://home.mobile.de/home/showDetails.html?id=122250326&__lp=2&scopeId=AV&sortOption.sortBy=makeModelDescriptionSortField&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&grossPrice=true&customerIdsAsString=452066&lang=de&pageNumber=1&partnerHead=true&showZip=false&showModels=false&hideVehicleType=false w ogole jestem totalnie zieolny jesli chodzi o pickupy, z tym pickupcenter jest o tyle dobrze ze dostaje sei 2 alta gwarancji na auto, od silnika skrzynie po osprzet. A te spalanie ktore wlasciwie wyczytalem w waszych postach to oscyluje od 16 do 20 litro LPG na trasie do 140km/h, w miescie trzeba liczyc do 25gazu, czy sie myle? a jest moze roznica miedzy jeszcze kiedy jest auto wyposazone w 4x4 (dolaczane) a tylko tyl naped? jesli chodzi o te wpadki w zakupach to pewnie tak samo jak i przy fbody, latwo trafic na poheniowane auto i spalic sie zaraz na wstepie do marki :>...czyli MDS nawet nei dziala przy 130? czy tylko do okreslonej predkosci?czy tez to jest zalezne od glaskania pedalu gazu? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Dokładnie nie wiem , bo nie mam MDSu (na szczęście :-) ) , ale działa on w zależności od obciążenia samochodu. Wiadomo, że jak obciążenie jest duże to trzeba pedał wcisnąć głębiej a o oporach aerodynamicznych już pisałem , więc nie ma co liczyć na działanie MDSu przy tak dużych prędkościach średnich. Niezależnie od MDSu to podczas jazdy 150-170 na bank spalanie będzie ponad 20. no chyba , że odkupisz od kolegi Krsimaca jego SRT10, to będziesz miał przy 180kmph spalanie 17l :mrgreen: :mrgreen: hahaha. (sorki... to taki żart) Ogólnie to z tego co się zdążyłem zorientować , jeśli chcesz Hemika z MDSem i chcesz by wszystko banglało w nim jak należy, to trzeba kupić takiego z małym przebiegiem bo istnieje ryzyko "niewłaściwego traktowania pojazdu" a te silniki są wrażliwe na to. A jeśli chcesz fajnego, dużego i naprawdę oszczędnego pickupa to może pomyśl o Toyocie Tundrze. Może to i ryż... ale produkowany na rynek amerykański. Na prawdę fajne i oszczędne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 A jeśli chcesz fajnego, dużego i naprawdę oszczędnego pickupa to może pomyśl o Toyocie Tundrze. Może to i ryż... ale produkowany na rynek amerykański. Na prawdę fajne i oszczędne auto Dokładnie samochodzik posiada 400 KM i jest bardzo zrywny na trasie przy 150-170 km/h potrafi spalić około 20l Ostatnio miałem przyjemnośc prowadzić taką Toyotkę do Gdyni z lawetą po samochód i spalanie wyszło średnio 22 l ale na lawecie miałem 8 metrową limuzynę bez lawety do 120 km /h można jeśc nawet do 17 l Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpero Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 u mnie np MDS włącza się już na wolnych obrotach nie wiem czy to możliwe - ale tak powiedział jeden z najlepszych specjalistów na terenie łodzi od montażu gazu byłem dowiedzieć się zupełnie z czystej ciekawości, ale gość po obejrzeniu i spr nr VIN, powiedział właśnie że w roczniku 2008r są już właśnie Hemi z takim systemem Cytuj życie jest za krótkie żeby jeżdzić samochodem z silnikiem rzędowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpero Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 w Ramie bez lawety i na tempomacie do 120km też można zejść do 15 L Cytuj życie jest za krótkie żeby jeżdzić samochodem z silnikiem rzędowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpero Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 auto chce kupic w niemczech bo tutaj tez mam firme i na oku mam tego http://home.mobile.de/home/showDetails.html?id=122250326&__lp=2&scopeId=AV&sortOption.sortBy=makeModelDescriptionSortField&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&grossPrice=true&customerIdsAsString=452066&lang=de&pageNumber=1&partnerHead=true&showZip=false&showModels=false&hideVehicleType=false ta cena z opłatami to porażka :-x tym bardziej że zwróć uwagę że to samochód "kastrat" czyli napęd tylko na tył :!: Cytuj życie jest za krótkie żeby jeżdzić samochodem z silnikiem rzędowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 w Ramie bez lawety i na tempomacie do 120km też można zejść do 15 L Czyli bez rewelacji, bo ja bez MDSu przy tych wartościach spalę 17l... a przy 90 km/h w trasie komputer mi pokazuje miedzy 11, a 15l w zaleznosci od uksztaltowania terenu. Srednio jezdze pol na pol miasto i trasa, ale trasa to krajowa 7 wiec to szarpana trasa, bo zawsze sie znajdzje jakis maruder, no i nie licze nigdy na spalanie LPG ponizej 20l. Odnosnie MDSu to chyba był od 2006r. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 czyli reasumujac, majac gaz w hemi z MDS nie ma co liczyc na spalanie mniejsze niz 20 litrow gazu czy to trasa czy miasto? a ten dodge z linka to juz cena wyjsciowa w niemczech (i tutaj bedzie tez rejestrowane) :)...czyli rama z tylnym napedem tylko nei polecacie? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpero Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 zdecydowanie nie :!: nie wiedziałem że jesteś zdecydowany na zakup a szkoda bo ja właśnie sprzedaję swojego ukochanego Ramika :-( Cytuj życie jest za krótkie żeby jeżdzić samochodem z silnikiem rzędowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 czyli rama z tylnym napedem tylko nei polecacie? Samo określenie "kastrat" mówi za siebie . Nie kupuj absolutnie tego wynalazku. Pomijam fakt, że ceny kastratów są zdecydowanie (!) niższe, więc o czymś to świadczy. w Ramie bez lawety i na tempomacie do 120km też można zejść do 15 L baaa... Sebek schodził swoim spokojnie do 12 (z aktywnym MDSem). MDS sprawdza się przy jeździe na trasie z niewielkimi prędkościami. Zatem na polskie warunki raczej ok bo u nas nie jeździ się za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zatem na polskie warunki raczej ok bo u nas nie jeździ się za szybko. Mam nadzieje, że to żart... wolniejsza jazda owszem, ale powinna byc stabilna dla zauwazalnego efektu, a w Polsce brak autostrad, wiec jazda jest szarpana, czyli brak warunków dla efektywnego MDSu. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 kastrata juz sobie wybilem z glowy, Kacpero teraz i tak bym nie mogl kupic od ciebie rama bo zakup auta planuje na wiosne....czy butla 200litrowa miesci sie tylko na pace czy mozna ja jakos zamontowac pod samochodem?...w ogole dziekuje za wsza cierpliwosc i wyrozumialosc na tak glupie pytania :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Mój kumpel ma kastrata i sobie chwali, ale jakoś w grzązkie tereny nigdy Ramem się nie wybiera... Kastrat w Hemi w stosunku do 4x4Hemi ma jednak jedną zaletę, a mianowicie lepsze osiągi, ze względu na sporo niższą masę, ale fakt ten ma miejsce tylko na suchej asfaltowej nawierzchni, bo na mokrej, śnieżnej, czy błotnej poprostu troche ciężko się tym jeździ, bo to co jest zaletą na suchym jest giga wadą na mokrym. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpero Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 12 L :?: ale nie mówimy o wskazaniach kompa tylko o zalaniu baku od korka do korka Cytuj życie jest za krótkie żeby jeżdzić samochodem z silnikiem rzędowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 kastrata juz sobie wybilem z glowy, Kacpero teraz i tak bym nie mogl kupic od ciebie rama bo zakup auta planuje na wiosne....czy butla 200litrowa miesci sie tylko na pace czy mozna ja jakos zamontowac pod samochodem?...w ogole dziekuje za wsza cierpliwosc i wyrozumialosc na tak glupie pytania :) Ja mam butle 230l i jest to butla na wysokosc burty i szerokosc paki. Teraz bym takiej nie założył, bo brakuje mi czasem czesci chociaz tej powierzchni do przewiezienia dłuższych rzeczy. Poza tym chce założyć instalacje pneumatyczną do Rama i musze zając czesc miejsca za butlą, żeby zmiescic kompresory. Teraz moim ideałem była by butla 180l o tej samej średnicy. Butla pod samochód wejdzie tylko 80l, a to zbyt mało. 230l do codziennej pracy o ile nie potrzebujesz długości paki na maxa jest super, bo tankuje co 700km. Czyli srednio 25l przy jezdzie raczej miejskiej i przy raczej niezbyt lekkiej nodze, bo do tej butli wchodzi max 180l LPG. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v8city Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Jak kupowalem swoja Dodzie to napotkalem na drodze poszukiwan koleszke ( spod granicy wschodniej) Cos kombinowal z wozeniem benzyny na wschod. Mowil ze ma oryginalny zbiornik 100L + 150 L tez oryginalny. . . Tak wiec wydaje mi sie ze mozna pokombinowac z podwieszaniem banki 100L + 80 w kolo zapasowe. . . Nie mam pewnosci, gdybam sobie ale za kazdym razem kiedy widze Dodzie od dolu to nabieram pewnosci co do tego ze 100L mozna wpasowac gdzies + standardowe rozwiazanie - 80L w zapas. Ja przymiezalem sie do gazu mimo ze mam MDS lecz. . . dalej nie mam przekonania. jezdze 20km dziennie max nie wiem czy jest sens. . . Pozdrawiam wszystkich : ) Cytuj You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly. 2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 W kwestii zbiorników LPG to w zasadzie istnieje możliwość takiego typu: Wywalić zbiornik benzyny. Zrobić mały zbiorniczek na rozruch (30l). Z drugiej strony wału wywalić rury wydechowe poza rame (na zewnątrz od jej podłużnic) i w wolne miejsca wsadzić 2 wąskie i długie zbiorniki. Zaś trzeci zbiornik zamiast koła zapasowego. Tym sposobem też mamy ponad 200l gazu a paka wolna. Wiem, że na pewno do Cumminsów można dokupić gotowe zbiorniki paliwa, ale nie wiem gdzie się je montuje. Ponoć do długiego RAMa można upakować zbiorniki o łącznej pojemności ponad 300l . Daje nam to zasięg Cumminsa ok 2000km na trasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 wiec posiadanie 180 litrow lpg zbiornika pod samochodem jest calkiem realne...trzeba bedzie nad tym pomyslec jak juz swoj samochod bede ogladac od spodu :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tylko opisany przeze mnie sposób wiąże się z przebudową układu wydechowego a to też są koszta. W takiej sytuacji to najlepiej jest kupić Rama z długą paką ! Wyejdzie jeszzce więcej. Myślę, że teoretycznie możliwe jest zmieszczenie 3 zbiorników o łącznej pojemności nawet 250l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tylko opisany przeze mnie sposób wiąże się z przebudową układu wydechowego a to też są koszta. W takiej sytuacji to najlepiej jest kupić Rama z długą paką ! Wyejdzie jeszzce więcej. Myślę, że teoretycznie możliwe jest zmieszczenie 3 zbiorników o łącznej pojemności nawet 250l Ile minut tankujecie na stacji LPG takie zbiorniki? Każdy ma oddzielny wlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 kiedys przegladalem ogloszenia i widzialem rama ze zbiornikiem walcowym pod samochodem za tylna osia...jest tam na tyle miejsca zeby jakas konkretny zbiorniki zamocowac? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Toolmetal jak ja zimą , w wietrzny dzień podjęrzdżam na mój ulubiony Statoil z butlą 200 l to na twarzy pracowników widzę O JA Pi.....le !! i Ty idż mu tankuj..!! Pozdrawiam ! Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Ile minut tankujecie na stacji LPG takie zbiorniki? Każdy ma oddzielny wlew? 10 - 15 minut w zaleznosci od wydajnosci pompy gazu. Reakcje na stacjach są takie same jak u prawego, no i kolejka zawsze sie tworzy za mną. :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi