volen Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 pogmerałem trochę na necie, wyszperałem kilka części z carparts.com, nacisnąłem proceed, żeby zanabyć w uczciwy sposób i przekierowało mnie na jakieś bongo-bongo żeby zapłacić... wszystko fajnie, ale koszt części (150$) mniejszy niż koszt przesyłki (200$) więc tak sobie myślę, że jeszcze kilka części dogrzebię, powiedzmy w ciągu dwóch tygodni a propozycja moja jest taka, że może ktoś też chce coś ściągnąć z USA, to można by jednym transportem szarpnąć i zrobić ściepę na koszt transportu no, chyba że ktoś zna inne sposoby lub ma inne pomysły? Cytuj pozdrowienia, Przemek
Pickup150 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Robiliśmy takie rzeczy na forum o broni, ale jak turbany wylądowały w dwóch wieżach wszystko się pokićkało i nie było już takie proste i oczywiste. Ale tu masz racje taki zakup zbiorowy jest tańszy w transporcie, co nie zwalnia od innych kosztów takich jak cło ?. Ktoś się tym musi zająć od początku do końca i potem w Polsce rozesłać to, do wszystkich zamawiających. Nie zawsze wyglądało to tak kolorowo :-/ . Jak zorganizujesz taki zakup to ja pewnie się też do tego przyłączę, bo potrzebuję kilka rzeczy, które tu w Polsce nie są dostępne :-/ . Pozdrawiam Cytuj
SIMAX Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja też się dołączę. Potrzebuję pare gratów do mojego żuka. Jeśli jest taka możliwość to bardzo chętnie skorzystam. Pozdrawiam SIMAX Cytuj F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!!
volen Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 No jak dla mnie to bomba, może inni forumowicze, ze stajni dodge'a czy gmc? Cytuj pozdrowienia, Przemek
autoklinika Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 ja tez w to wchodze jakby co Cytuj
misman Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Ja to widzę tak: każdy chce się podłączyć, ale nikt nie chce tego ogarniać :mrgreen: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg
zyga Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Ja to widzę tak: każdy chce się podłączyć, ale nikt nie chce tego ogarniać hehe a ja z Tadeuszem się dogadałem :) ale mogę wam podpowiedzieć jak macie jakieś pierdy z rock np z rock auto to zakupy grupowe są bez sensu bo tam trzeba liczyć tak, że jak jest mały pierd to wysyłka do PL to 8.5$ każdy kolejny dokładany do koszyka podnosi cenę wysyłki jak pierdów jest dużo to momentalnie koszty wysyłki przewyższają koszty detali do tego dochodzi jeszcze wysyłka z różnych magazynów czyli jeden chce pierd A drugi B trzeci C i jak dobrze się trafi to jedno zamówienie jest wysyłane 3 osobnymi przesyłkami czyli jak by każdy sobie sam kupił Można tez zrobić tak zmontować konto na kurier us wysłać to na adres w stanach przesyłka po stanach w rock auto przy pierdach to 2-5$ jak już nazbieramy tych fantów to w kurier robimy konsolidację przesyłki najtańsza przesyłka lotnicza z 10% odsetkiem kontrolowanych na cle to 23$ za 4 funty każdy następny funt 3$ ewentualnie znaleźć interesujące nas fanty na ebay z darmową wysyłką po US i przesłać je sobie skonsolidowane przez kurier us z ciekawostek to wysyłka z rock auto gołych drzwi do RAM'a to 2500$ :) ale jeszcze takich manewrów nie robiłem więc na razie mogę tylko pomóc przy kartonach :) Cytuj tdi engines are for senior citizens
volen Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 dobra, dobra, ja to mogę poogarniać, tylko ludziów szukam, Waldek się zgłosił, więc jakoś możemy powoli coś myśleć - proszę na priv jakieś info, powymieniamy się telefonami, jeden kolega z 3city na razie gdziesik wyjechał, a może też by chciał coś konkretnego - jak się nie pali nikomu, to za 2-3 tygodnie można zacząć tak na poważnie :) Przemek Cytuj pozdrowienia, Przemek
Pickup150 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Hej. Panowie nie wiem jak to wygląda w USA, jakie są procedury, co i kto gdzie wysyła. Wiem tylko jedno, że aby coś takiego się udało jeden z Nas musi to robić od początku do końca, bo inaczej jest bałagan. Wspominałem Wam w pierwszych postach tego tematu o tym, że na innym forum tak robiliśmy i działało. Na PW tu na forum uzgodniliśmy co i kto chce. potem nasze zamówienia zostały na forum skompletowane przez jednego z kolegów i złożył zamówienie w USA. Przesyłka była jedna na jego adres, po otrzymaniu przesyłki każdy indywidualnie odbierał sobie towar, lub zlecał wysłanie w Polsce na adres który podawał. W sumie jest to proste, teoretycznie, w praktyce już nie do końca, bo wiem, że na koniec były zgrzyty o koszty przesyłki z USA. Przesyłkę (cenę) podzielono na równe części wśród zamawiających, i tu zaczęły się schody :-| . Jeden miał zamówioną pierdołę, która mieściła się do koperty, drugi zamówił paczkę 30 kg a koszty były równe :roll: , więc powstał lekki kwas, ale rozeszło się po kościach i wszyscy byli zadowoleni. Sprowadzaliśmy rzeczy które w Polsce nie były dostępne, a jak już komuś udało się coś znaleźć to z prywatnego eksportu w chorych pieniądzach, więc i tak każdy z Nas wyszedł do przodu i było po sprawie. Pozdrawiam Waldek Cytuj
misman Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 W sumie, jeśli zasady są omówione zawczasu, to tylko debil będzie się żołądkował. Chyba, że nie były... :lol: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg
Gość Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 najlepiej zrobić tak - wszystko zamowic na kupujemywusa.com - tam już się zajma tym, żeby to jedna paczka lub kilkoma dotarlo do polski, lotniczo lub morska droga - a jak pierdoly to z rockauto.com do polski idzie w kilka dni - pisze z doswiadzenia bo kupowałem wszytkimi tymi sposobami, nawet skrzynie biegow... teraz opony musze kupic wiec mogę i ja się dorzucić do wspólnej przesylki... Cytuj
volen Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Tak więc, jeśli chodzi o koszty przesyłki to rzeczywiście proponuję procentowo od wartości zamówienia zrobić, żeby nie było zgrzytów. Kombinuję, żeby zamówienie składać w poniedziałek 7 marca, jeżeli kupujemywusa.com Wam pasuje, to działajmy Pozdrawiam Przemek Cytuj pozdrowienia, Przemek
Pickup150 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 W sumie, jeśli zasady są omówione zawczasu, to tylko debil będzie się żołądkował. Chyba, że nie były... :lol: Potrafisz podczas procesu składania zamówień wyeliminować - debili - :lol: . Z doświadczenia wiem, że to trudna sprawa, tak samo jak w życiu co dziennym. Ale należy być optymistą, i wierzyć w to, że podczas składania zamówień, ani podczas rozliczeń końcowych przesyłek nikt nie zasłuży na miano - debila - :-/ . Cytuj
volen Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 odpowiem filozoficznie... całe życie z takimi, więc pewnie damy radę ;) na priv poszedł mój numer telefonu Cytuj pozdrowienia, Przemek
Pickup150 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Oj, ja też całkiem filozoficznie odpowiedziałem koledze, a nawet starałem się odpowiedzieć jak Ferdek Kiepski - Fizjonomicznie :lol: Jutro przekręcę do Ciebie, dziś już mi głowa pęka od problemów :evil: . Pozdrawiam Cytuj
volen Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 drodzy moi klubowicze :-) grupowy zakup części z USA udał się nadzwyczaj - okazało się jedynie przy okazji, iż potrzebuję numer EORI, którego nie miałem, ale dało się załatwić. jankesi wysłali części na drugi dzień, załatwienie EORI zdjęło tydzień z życia, opłata cła jednak lepsza jest według faktur, gdyż zależności celne dla normalnego człowieka są nie do zrozumienia, części silników, jak reaktory nuklearne, zawiasy to części gumowe, super zabawa generalnie :) i wbrew malkontentom - zgrzytów żadnych nie było, silna grupa w postaci jednego kupującego, pełny i sprawiedliwy podział kosztów (cło/VAT), na wszystko fakturki i - pięknie poszło, nikt się nie kłócił, nikt nie wydziwiał :-P tak więc zachęcam resztę do podobnych eksperymentów :p w przyszłym miesiącu być może będę ściągał felgi... a może i nie :p z podrowieniami Cytuj pozdrowienia, Przemek
robisum1 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Odgrzewam temat Bede kupowal pare gratow w usa jak ktos co potrzebuje to moge pomoc w zakupie ,sprowadzeniu ,zainereswanych zapraszam na priw,od razy nadmienie - czas oczekiwania uzalezniony od kilku czynnikow ja wysylal bede droga morska czyli okolo 4 tygodnie plus ew czas dla UC - A Z TYM BYWA ROZNIE @VOLEN A po co jest ten numer eori ,kupowalem w usa i do tej pory nie potrzebowałem tego numeru Edytowane 26 Grudnia 2018 przez robisum1 Mecenas 1 Cytuj
volen Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 eori to taki nip dla cła jak ściągasz na firmę,.to musisz mieć ? kiedy planujesz ściągać graty? Cytuj pozdrowienia, Przemek
Administrator Mecenas Opublikowano 7 Stycznia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Taki odpowiednik naszego polskiego NIP ? Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. GRUPA SPEED CAR Multiagencja Ubezpieczeniowa
robisum1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Teraz , a co potrzebujesz Cytuj
Silverado 1996 3500 6.5 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 Super watek. Kokedzy moi czy moze ktos ogarnac skrzynie biegow nv 4500 do gm i ile by to kosztowo wyszlo bo jestem mega dretwy w tym temacie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi