pynio Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 WITAM WSZYSTKICH to moje pierwsze występy na forum (ogólnie) wiec proszę o pomoc i wyrozumiałość. Od dłuższego czasu chce kupić PickUp-a, na początku zachorowałem na RAMa 1500 5,7 z 2005r (te okolice) ale po jakimś czasie spodobał mi się F-150 FX4 5,4 też ok 2005r. i terza to już jestem rozerwany i zmieszany ;-) Ma to być pierwszy mój pickup. moja rodzinka to 4 osoby i pies. czy może ktos pokierować: typowe problemy, usterki awaryjność na co zwrócić uwagę przy zakupie itp. pozdrawiam wszystkich i dzięki za wszystkie wskazówki. Cytuj gdzie mój PicKup... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witaj :-D Jak chcesz familię wozić pickupem to celuj w pełnowymiarowa kabinę- Crew Cab . Jak kupisz zadbany egzemplarz i sam będziesz dbał to nic nie wyskoczy. Te samochody zostały zbudowane do ciężkiej roboty. Mają proste konstrukcje i żywotne silniki. Dostęp do części jest u "Nas" dość bogaty a ceny części dla obu marek bardzo zbliżone. Fani Dodge będą chwalić tę markę. I nic dziwnego, bo Ram to bardzo solidny wóz, znajdź z silnikiem Hemi a kumple się zesrają z wrażenia. . Ja mam Forda F-150, to harpagan na każdą okazję. Dla mnie to cukierek , którego nie można pogryźć. Nie do zaj...nia . Generalnie trudno doradzić komuś co ma wybrać. Ważne byś kupił coś zadbanego, kupisz gówniany wóz to się zrazisz i czar pryśnie. Przeklniesz pickupy, Amerykę i wszystkich Indian z rezerwatu ;-) Jeśli jesteś wiernym fanem pickupa, jak większość z tego Szanownego grona, to według mnie każdy z wymienionej powyżej marki sprawi Ci ogromną radość z użytkowania. Nie napalaj się na pierwszego odpicowanego pickupa. Rozczarowanie może Cię dopaść już w drodze powrotnej do domu. Życzę Ci dużej rozwagi przy zakupie, jednocześnie gwarantuję wiele frajdy i zadowolenie z niezależności posiadania PICKUP'A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Cześć :2piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Siema pynio. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickup150 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witaj. Słowo pisane Parkera weź sobie głęboko do serca bo gość wie co mówi. i użyj rozumu przy kupnie jak radzi. Jak już masz rodzinę to życia zakosztowałeś, i jak wiesz mózg mamy wszyscy rozum już nie tak do końca :lol: . Kupisz odpicowanego, ale zaniedbanego technicznie, to lipa, czar pryśnie i zostaną niemiłe wspomnienia, po pickupie i USA, no może Indian pal licho bo co Oni temu winni :lol: . Ja kupiłem F 150 i nie żałuję wyboru, dopóki nie widzę na drodze jadącego RAMa ;-) . Nie szukałem za długo bo czasu nie miałem i nie mam go nadal :-/ , ale Tobie warto obejrzeć kilka egzemplarzy zanim coś wybierzesz. Cóż obawiam się, że wybór będzie większy w RAMach, F 150 na aukcjach w kraju jest jak na lekarstwo. Podpowiadam wersję King Range, w końcu będziesz woził rodzinę, więc komfort i wygląd się liczy. Pozdrawiam i udanego zakupu życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pynio Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Sie ma wszystkim i dzięki za podpowiedzi. RAMa jednego oglądałem i powiem że myślałem ze będzie większy. I tak pomyślałem o F150ce, widziałem na parkingu z "4 furtki" i jest WIELKI przy RAMie Tak mi się wydaje. F150 podoba mi się z tymi pół-drzwiami z tyłu ale na żywo nie widziałem. I ta wielkość mi się też podoba. Domyślam się że na prostej hemi vs 5,4 forda, będzie szybszy ale nie o to mi chodzi. Jeśli ktoś by mógł streścić jak to jest z tymi kabinami i jaka różnica jest miedzy FX a tymi innymi, że liczniki są inne i plastiki na nadkolach to widzę ale czy coś je różni pod spodem czy to taki tylko bajerki a to to samo pod spodem? Czas akurat przy tym samochodzie mnie nie goni. ale mam nadzieje że coś znajdę do wakacji :-D Jeszcze raz dzięki pewnie będę się jeszcze pojawiał i pytał co i jak... [ Dodano: 2016-01-15, 18:02 ] co myślicie o : http://olx.pl/oferta/ford-f-150-fx4-supercab-CID5-IDduB8W.html#5f5e63e5bc http://olx.pl/oferta/ford-f150-5-4-triton-CID5-IDdeSjH.html#05b06a3d71 ten granatowy ma chyba szerszą pakę? nie mają za wiele bajerów :cry: [ Dodano: 2016-01-15, 18:12 ] lub http://olx.pl/oferta/ford-f-150-pick-up-CID5-IDddtN7.html#51c42a072f Cytuj gdzie mój PicKup... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Z szerszą pakę to chyba złudzenie. ;-) Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pynio Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 ten biały ma jak by poszerzone błotniki ale to chyba zwężona paka więc ten granatowy ma szerszą. doczytałem też to co pisałem o kabinach i oznaczeniach tu https://www.fordf150.net/specs/04f150over.php [ Dodano: 2016-01-15, 19:30 ] dzwoniłem do pana od białego i do pana od granatowego. Ten granatowy ma u nas w kraju 3-go właściciela miał wymienione drzwi (czy ma to znaczenie) Ten biały, pan go rok temu sprowadził chyba z USA ponoć był trafiony w koło lewe(chyba) wyskoczyło "jabłko wahacza od góry" bo trafił w krawężnik błotnik też wymienił dla świętego spokoju, stwierdził. ma zdjęcia jak było uszkodzone. Cytuj gdzie mój PicKup... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Poproś o VIN i wpisz w internet. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Pynio szanowny , te "pół drzwi" jak piszesz to jest wersja by wozić na robotę do Texasu Meksykańców i to tych co na pace nie chcą leżeć. Jam ma tą wersję ,ale ja nie kupiłem samochodu dla rodziny . To jest dobry wybór by na tylne "zica" rzucić jakąś monterkę z narzędziami, ciuchy na przebranie, pudło z katalogami firmowymi itd....... Tam Kochanej Rodzinki nie umieścisz , może tylko dzieci. Mierz bracie tylko w pełnowymiarowa kabinę. Pickup150 dobrze radzi- doskonały wybór to wersja KING RANCH . Zapytaj Kassei'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 W mojej pchełce (f150, półtorej drzwi) sadzam wszystkie dzieci 8-10-11 i mówią, że tam więcej miejsca mają niż w Kia Soul, więc dla dzieci super Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Cześć !!! Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pynio Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Cześć !!! podziękował za wszystko... zarzuciłem temat tu: http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=4073 bo mi po głowie chodzi... :pala: ... Cytuj gdzie mój PicKup... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi