volen Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jak w temacie, mam na oku ładną efkę, ale że się nie znam za cholerę, szukam kogoś, kto się zna, czyli zakup kontrolowany :) Półtorej kabiny, 2004 rok, gaz... Pozdrawiam forumowiczów Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=958&start=120 - forumowy zakup kontrolowany serii f Jak byś chciał porównać czy coś zobaczyć daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 MkMario jest z tamtych stron, jak pamiętam. Możesz do niego uderzyć. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 witam jestem tu nowy mam pytanie moze dziwne troche jaki most moge zalozyc do Bronco 5,0 z 89 roku,bo kupilem auto i jakis kretyn zaspawal most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Z przodu Dana 44 Twin-Traction Beam, z tyłu Ford 8.8 Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 ok ale z jakiego auta sa te mosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Przód to w tylko od Bronco /F150. Ewentualnie F250, ale tam chyba były też D50. Nie wiem, czy w ogóle jakieś inne auta miały jeszcze TBB z przodu Tył to samo + Econoline. Od biedy można go zastąpić tylną D44 od jakiegoś starego full siza, ale wiadomo - im dalej od Bronco/F150, tym więcej problemów. Oczywiście ważna jest zgodność przełożeń w mostach. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 duzo to mi nie rozjasnilo to tematu wiem co w nim jest i ze pasije OD INNEGO BRONCO albo F150/250 ale pytanie bylo czym to mozna zastapic bo z ameryki nie bede mostu sciagal a w polsce nieosiagalny szukam juz dwa miesiace ,wykrercic srubke i wkrecic spowrotem w to samo miejsce to i ja potrafie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 duzo to mi nie rozjasnilo to tematu wiem co w nim jest i ze pasije OD INNEGO BRONCO albo F150/250 ale pytanie bylo czym to mozna zastapic bo z ameryki nie bede mostu sciagal... Skoro tak, to w zasadzie nie ma znaczenia co zamontujesz. Z Żuka dopasuj... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 A ja bym dzisiaj dał na luz. :-D Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 ha ha Japacz naprawde wielkie dzieki no myslalem ze trafie tu na jakas konstruktywna podpowiedz ,nie mam wielkiego doswiadczenia w 4x4 ale przy autach robie sam wszystko naprawde zamontowanie orginalu nie jest wyzwaniem,kupic i to w dodatku tanio w polsce juz tak.Skoro pytam to znaczyze nie wiem i szukam kogos kto robil cos takiego z zukiem to cie ponioslo troche chyba,sorry ze wyszedlem na gbura ale szykam dobrych rad,jak bede w stanie to sam tez pomoge glupi nie jestem.Moze zle zaczalem ale mam nadzieje ze bedzie lepiej [ Dodano: 2015-12-24, 14:31 ] a tak swoja droga to Japacz korzystalem z twoich rad i pomyslow jak rok temu robilem suzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 No dobra, żebym sam na gbura nie wyszedł to teraz napiszę poważnie ;-) Dla mnie osobiście pytanie "od czego podejdzie" zalatuje trochę druciarstwem, stąd moja nieco złośliwa - przepraszam - aluzja do Żuka. No chyba, że budujesz jakąś zmotę to wtedy może mieć to sens i zaraz znawcy tematu zaczną Ci polecać mosty od Patroli, Gelend czy innych Land Cruiserów, w zależności, kto jaką religię wyznaje :-P Ale w takim przypadku to chyba nie to forum... ;-) Natomiast jeśli chcesz jedynie przywrócić auto do jazdy to poza "fabryką" nic nie przychodzi mi do głowy. Dlaczego chcesz wymieniać cały most? Nie wystarczy same bebechy? To i tak będzie tańsza operacja niż dopasowanie czegokolwiek (oczywiście tak, żeby to miało ręce i nogi, a nie zostało jedynie pomnikiem techniki), a i logistycznie ściągnięcie gratów ze Stanów nie jest jakoś skomplikowane. Ok, dziś na wigilię nie zdążysz ale skoro już szukasz tyle czasu... Gdybyś zamówił dwa miesiące temu już miałbyś szpej u siebie 8-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 no widzisz teraz jest duzo madrzej.Proponowali mi rozni fachowcy zalozenie mostow od patrola ,ale nie po to kupowalem bronca zeby jezdzic na patrolu.Po drugie to nie ma byc zmota blisko do orginalu ale nie koniecznie nie wiem jakie sa porzelozenia na jeepie albo czyms podobnym moze jak znajde glowke o podobnych parametrach to wystarczy i to wlasnie bylo moje pytanie,sorry ze mnie ponioslo ale oczekiwalem po takim forum czegos wiecej,jakiejs wiedzy moze tajemnej o podzespolach kompatybilnych,bo wiem ze takowe istnieja.Sciagnalem ze szwecji Bronca i chewiego w pick-upie robie je z bratem na auta do jazdy,jakies tam doswiadczenia juz mamy ale kto pyta nie bladzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 bold_40, sprawdź jakie masz przełożenia, to może trochę uprościc sprawę. Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 tu sie pojawia maly problem bo prawdopodobnie 3,55 ale sa miejsca gdzie podaja 3,08 a brakuje mi tabliczki na moscie tak ze pewnosci nie mam ale na 99% to bedzie jednak 3,55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wystarczy otworzyc most i zobaczyć, przełożenia są wybite na wieńcu kosza. Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 dzieki po swietach sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Cały tylny dyfer pewnie nie podejdzie , ale Ford Explorer nie ma przypadkiem też Fordowskiego 8,8? Może przynajmniej bebechy podejdą, na allegro tego najczęściej pełno jest. Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bold_40 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 ma inny motor i inna skrzynie nie wiem czy te same przelozenia beda no jest tego duzo na allegro i tanio w dodatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 3,55 nie raz widziałem na allegro. Pewnie dyferek od Explorera jest węższy, ale same bebechy z "główki" obstawiam że jak to 8,8 powinny podejść łącznie z joke. Każdy producent ma swoje typowe przełożenia. I w wielu dyfrach Explorer miał szperę. Fakt że przekładka tego nie jest wcale taka prosta. Nie ma to jak Fordowska "9" Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 policz zeby ataku i taleza i masz przelozenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi