volen Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Hej, zaczynam rozglądać się za jakimś pickupem z tej rodziny, ale że ze mnie motoryzacyjna blondynka, to wybaczcie pytanie. Czy F150 mają reduktor do jazdy w terenie? I jak się to ustrojstwo nazywa po angielsku? No nie bardzo mogę znaleźć info na ten temat :) Będę wdzięczny za informacje pozdrawiam grupowiczów (już się wiele z Waszych postów nauczyłem) :) Przemek Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Te, które mają napęd na 4 koła mają również reduktor. Po angielsku to jest transfer case co dosłownie oznacza skrzynię rozdzielczą. Swoją drogą dobry przykład różnicy językowej - "po polsku" pojazd może mieć skrzynię rozdzielczą ale wcale nie musi mieć reduktora ;-) Chcąc tłumaczyć dokładnie powinno być transfer case with low range gears ale oczywiście nikt takiego zwrotu nie używa :-P Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 22 Listopada 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Najpierw szukaj oznaczeń na aucie 4x4, potem wajchy w kabinie od reduktora lub pokretla 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ok, dziękuję bardzo za informacje :) Pozdrawiam Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piomust Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 witam, a ja mam zapytanie o części do reduktora, do flaków od eFki 5,4 2001r.... proszę o pomoc... Cytuj ford f150 v8 Triton 2001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 29 Grudnia 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 allegro i wszelkiej maści portale ogłoszeniowe, jeśli nie ma to ebay.com lub rockauto.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi