kaktus30 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Pochwalę się co ostatnio zrobiłem dla mojego efa: Wymieniony sterownik pompy paliwa bo stary był cały skorodowany tak że cała obudowa popękała. Sprawdźcie u siebie. Mi wyrzucało błąd odczytu parametrów pompy paliwa poza skalą. Sterownik jest zamontowany na ramie nad kołem zapasowym (wymagane opuszczenie koła zapasowego) Nowy sterownik ma gumowe dystanse które separują amelinum od ramy. Przy okazji opuszczenia koła zapasowego zdemontowałem mechanizm opuszczania i trzymania zapasówki robiąc miejsce na butle LPG (prawdopodobnie zmieści 103L ) Obecnie mam butle na pace 110L walec który jest w tej chwili praktycznie na środku taczki dlatego że przy samej ścianie jest kaseta z roletą przez co butle zamontowali praktycznie na środku. Docelowo butla będzie pod taczką. Dodatkowo wymieniony został filterek paliwa. Przy okazji rolety była cała demontowana rozkręcona odrdzewiona posmarowana i odmalowana. Kaseta dodatkowo została wygłuszona. Przy okazji błędu P2004 IMRC został wymieniony (to taki sterownik klapek w kolektorze dolotowym) Przy okazji wymienione zostały świeczki, uszczelki kolektora dolotowego filter powietrza i wyczyszczona przepustnica. Na koniec wspawany Flowmaster 40 dual output. W dalszych planach jest pranie tapicerki całego wnętrza, felgi do pomalowania proszkowo na czarny i cały dół który jest w beżu dookoła do pomalowania na czarno plastidipem. [ Dodano: 2015-09-16, 09:09 ] jeszcze fotki dorzucę Nowy sterownik pompy paliwa Stary sterownik siek: Nowy mufflerek Flowmaster 40 Nowy filtr paliwa Odświeżona roleta (odmalowana i oklejona folią carbon a co tam 5HP więcej :kasztan: ) Sterownik klapek dolotowego IMRC rozebrany Do sprzedania zimny dolot stożek SPECTRE przy flowmasterze trochę głośno a różnicy nie odczuwam więc mam do zbycia. Tylni zderzak już pomalowany plastidipem. I dodatkowo przedni zderzak przed i po: A dziś eF dostał nowe końcówki stabilizatora :mrgreen: cdn..... [ Dodano: 2015-11-06, 08:30 ] Nowa butla w miejscu koła 103l większych już nie mieli :lol: Pałąk do przewozu rur i drabin i innych długich przedmiotów. Przemalowany grill plastidipem na czarny Czarne nowe emblemy Forda I wizualne dodatki takie jak imitacja bocznych wlotów powietrza :twisted: i nakładki na klamki w połysku. Cytuj Ford F-150 2005 Lariat 5,4 V8 Triton Jeep Commander 2006 Laredo 3,7 V6 Sprzedam Mechanizm opuszczania kola zapasowego Dolot stożkowy do 5,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 :git: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Pytanie mam jedno z tym sterownikiem: montaż butli mocno utrudnia dostęp do niego? Fajnie obfociłeś wszystko :) Ale widziałem że chcesz się pozbyć flowmastera. Czemu? Nie zatrybiło coś? Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi