Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy w następujących miastach ustawię geometrię kół, może ktoś z Was robił to gdzieś w okolicy:

Kwidzyn, Malbork, Grudziądz, Iława

warsztaty nie mają danych samochodu lub nie mają sprzętu do 20" kół.

Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG

Opublikowano

Ja jezdze na geometrie do zakladu w Czestochowie, ktory kuma ustawienia geometrii z serwisowki. Sciagal mi w lewo jal nie wiem co, , a teraz jest miodzio jak na osobowce.jest idealnie!!!!

ale zbieżnosc to nie wszystko, . Najpierw ustaw kąty, potem zbieznosc

tworzywa Sztuczne

www.aluplex.com.pl

Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003

Opublikowano

PawelM78,

Nikt Ci tego dobrze nie zrobi w naszej okolicy.

I nie daj się Cegle z Kwidzyna nabrać-nie mają parametrów do naszych taczek.

Przez telefon słodko pierdzą że tak,a na miejscu okazuje się,że z Mopara maja jedynie jakieś plaskacze typu Nitro itp.

Mam parametry do modeli 2500,ale widzę że Ty potrzebujesz do 1500-zadzwoń (604212093)-podpowiem gdzie to możesz rozsądnie załatwić :)

FOOCK FUEL ECONOMY

Opublikowano

PawelM78, temat byl juz wiec jak bys zapodal w wyszukiwarce to powinno znalezc

Ram 1500 alligment

Caster

Left = 4.40 +/- 0.75 / Right = 4.40 +/- 0.75

Cross caster = 0.00 +/- 0.40

__________________________________________________ _______

Camber

Left = 0.00 +/- 0.50 / Right = 0.00 +/- 0.50

Cross camber = 0.00 +/- 0.60

__________________________________________________ _________

Total toe

0.10 +/- 0.10

0.05 +/- 0.05

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano
PawelM78, temat byl juz wiec jak bys zapodal w wyszukiwarce to powinno znalezc

Ram 1500 alligment

Caster

Left = 4.40 +/- 0.75 / Right = 4.40 +/- 0.75

Cross caster = 0.00 +/- 0.40

Camber

Left = 0.00 +/- 0.50 / Right = 0.00 +/- 0.50

Cross camber = 0.00 +/- 0.60

Total toe

0.10 +/- 0.10

0.05 +/- 0.05

Ja mam zupełne inne dane z serwisówki:

Ram 1500

Caster

Left = 3,35 +/- 0.75 / Right = 3,75 +/- 0.75

Max RT/LT difference -0.40 +/- 0.50

Camber

Left = 0.10 +/- 0.50 / Right = 0.10 +/- 0.50

Max RT/LT difference 0.20 +/- 0.50

Individual toe

0.05 +/- 0.05

Max RT/LT difference 0 +/- 06

tworzywa Sztuczne

www.aluplex.com.pl

Opublikowano

Z tego co pamietam to te dane chyba byly w ksiazce to jesli takową posiada od swojego modelu to by byla najpewniejsza opcja

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano

Umówiłem się na ustawienie zbieżności na jutro 6.09.2015 postaram się zdobyć raport przed i po ustawieniu z poprawnymi danymi.

[ Dodano: 2015-09-05, 14:08 ]

Zbieżność ustawiona. Dane firmy to http://www.asjauto.pl/kontakt.php - trochę się naczekałem bo aż 2 godzinki a za usługę zapłaciłem 170 pln.

Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG

Opublikowano

Witam

może ktoś poleci jakiś dobry zakład w Trójmieście ?

Bo mam już dosyć jeżdzenia po zakładach którzy nie mają odpowiedniego programu do mojego Dodge

Wszystkie luzy zlikwidowane a ciągle muszę pilnować auto bo myszkuje po jezdni :(

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam warsztatu ,w,którym robiona była już geometria kół amerykańskiego suva ,jeepa lub pickupa, w Wielkopolsce ,szukam raczej fachowca niż serwisu ,gdzie poczekam sobie godzinę, lecz miejsca gdzie będę uczestniczył w tej regulacji ,jestem gotów pojechać nawet 100 km i zapłacić dwa razy więcej aniżeli normalnie ale jestem wybrednym klientem.Pozdrawiam wszystkich traktujących swe pickupy z pietyzmem i lubiących fachową robotę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy u was jest też taki serwis dodge jak u mnie w Gdyni gdzie nie mają ustawień do normalnego deoge ram 1500 5,7 hemi 2009

No i traktowanie klienta jak zło konieczne ?

masakra pojechałem na wymianę serwisową pękającej tapicerki i wady odkręcającej się śrubie wału iiiii stoję przed trzema facetami klepiącymi coś w klawiaturę i kompletnie mnie olewającymi przez parę minut i wreszcie słuchammm ,nagadałem się dałem numer vin i powiedzieli że zadzwonią żeby się umówić na wymianę no i niestety 2 tyg i nic

tak więc nie polecam (no i dalej jeżdżę z geometrią ustawioną przez jakiś warsztat który miał jakieś nastawy )

Przepraszam że tak się rozpisałem ale szlag mnie trafia jak tak się traktuje klienta :(

Opublikowano
Panowie czy u was jest też taki serwis dodge jak u mnie w Gdyni gdzie nie mają ustawień do normalnego deoge ram 1500 5,7 hemi 2009

No i traktowanie klienta jak zło konieczne ?

masakra pojechałem na wymianę serwisową pękającej tapicerki i wady odkręcającej się śrubie wału iiiii stoję przed trzema facetami klepiącymi coś w klawiaturę i kompletnie mnie olewającymi przez parę minut i wreszcie słuchammm ,nagadałem się dałem numer vin i powiedzieli że zadzwonią żeby się umówić na wymianę no i niestety 2 tyg i nic

tak więc nie polecam (no i dalej jeżdżę z geometrią ustawioną przez jakiś warsztat który miał jakieś nastawy )

Przepraszam że tak się rozpisałem ale szlag mnie trafia jak tak się traktuje klienta :(

rozumiem ze byles w ASO FIAT , w Katowicach mile zaskoczenie , obsluga na wysokim poziomie ,

stracilem tylni most , zalozylem uzywke , ale nie wiem czy uzywka podlega pod akcje serwisową , zadzwonilem do Fiata , pomedytowali i za 100 zl sprawdza czy mam do wymiany nakretke (,pinion nut ) a jasli tak to za druga stówke wymienia .. :up:

dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pierdziele, w kazdym warsztacie, gdzie pracuja inteligentni ludzie, ustawisz geometrie dając gościom nastawy regulacyjne (sa w serwisowce, bylo podawane) mnie kosztowalo to 70 zeta brutto, po co jezdic do ASO i sie wkurwiac , gdy są dane i mozna zrobic to w miare ogarniętym warsztacie :-D

tworzywa Sztuczne

www.aluplex.com.pl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Założę się, że jak zbieżność ustawi się na 0.0 to w granicy błędu zmieści się bez problemu.

Co innego geometria.

Nie ma co też zbieżności ustawiać na płytach najazdowych. Raz ,że mierzą wypadkową kątów wyprzedzenia, pochylenia, zbieżności i nijak ma się to do samej zbieżności. Najeżdżanie z różnymi prędkościami też daje różne wyniki. Nie ma jak to przyrządy optyczne i fachowiec, który to umie ogarnąć .

Dodge RAM 5.7 HEMI 2013

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , po wymianie gałek ( sworzni przednich ) w dodge ramie 4x4 2004 , potrzebne jest sprawdzenie zbieżnosci przodu , niestety okoliczne warsztaty ( do 30 km ) nie maja danych do tego rocznika w swoich kompach , moze ktorys z kolegów podac potrzebne parametry ???

dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04

• 3 lata później...
  • 2 lata później...