PawelM78 Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 Witam, Czy w następujących miastach ustawię geometrię kół, może ktoś z Was robił to gdzieś w okolicy: Kwidzyn, Malbork, Grudziądz, Iława warsztaty nie mają danych samochodu lub nie mają sprzętu do 20" kół. Quote Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
maasser Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Ja jezdze na geometrie do zakladu w Czestochowie, ktory kuma ustawienia geometrii z serwisowki. Sciagal mi w lewo jal nie wiem co, , a teraz jest miodzio jak na osobowce.jest idealnie!!!! ale zbieżnosc to nie wszystko, . Najpierw ustaw kąty, potem zbieznosc Quote tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DA6VI6D Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 PawelM78, Nikt Ci tego dobrze nie zrobi w naszej okolicy. I nie daj się Cegle z Kwidzyna nabrać-nie mają parametrów do naszych taczek. Przez telefon słodko pierdzą że tak,a na miejscu okazuje się,że z Mopara maja jedynie jakieś plaskacze typu Nitro itp. Mam parametry do modeli 2500,ale widzę że Ty potrzebujesz do 1500-zadzwoń (604212093)-podpowiem gdzie to możesz rozsądnie załatwić :) Quote FOOCK FUEL ECONOMY Link to comment Share on other sites More sharing options...
siepiet Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 PawelM78, temat byl juz wiec jak bys zapodal w wyszukiwarce to powinno znalezc Ram 1500 alligment Caster Left = 4.40 +/- 0.75 / Right = 4.40 +/- 0.75 Cross caster = 0.00 +/- 0.40 __________________________________________________ _______ Camber Left = 0.00 +/- 0.50 / Right = 0.00 +/- 0.50 Cross camber = 0.00 +/- 0.60 __________________________________________________ _________ Total toe 0.10 +/- 0.10 0.05 +/- 0.05 __________________ Quote Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makazu Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Kolego jeśli będziesz na lubelszczyźnie zapraszam do Lubartowa. Mam tu szpeca z nowoczesną aparaturą i danymi do Dodga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maasser Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 PawelM78, temat byl juz wiec jak bys zapodal w wyszukiwarce to powinno znalezc Ram 1500 alligment Caster Left = 4.40 +/- 0.75 / Right = 4.40 +/- 0.75 Cross caster = 0.00 +/- 0.40 __________________________________________________ _______ Camber Left = 0.00 +/- 0.50 / Right = 0.00 +/- 0.50 Cross camber = 0.00 +/- 0.60 __________________________________________________ _________ Total toe 0.10 +/- 0.10 0.05 +/- 0.05 __________________ Ja mam zupełne inne dane z serwisówki: Ram 1500 Caster Left = 3,35 +/- 0.75 / Right = 3,75 +/- 0.75 Max RT/LT difference -0.40 +/- 0.50 __________________________________________________ _______ Camber Left = 0.10 +/- 0.50 / Right = 0.10 +/- 0.50 Max RT/LT difference 0.20 +/- 0.50 __________________________________________________ _________ Individual toe 0.05 +/- 0.05 Max RT/LT difference 0 +/- 06 Quote tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
siepiet Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Z tego co pamietam to te dane chyba byly w ksiazce to jesli takową posiada od swojego modelu to by byla najpewniejsza opcja Quote Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelM78 Posted September 5, 2015 Author Report Share Posted September 5, 2015 Umówiłem się na ustawienie zbieżności na jutro 6.09.2015 postaram się zdobyć raport przed i po ustawieniu z poprawnymi danymi. [ Dodano: 2015-09-05, 14:08 ] Zbieżność ustawiona. Dane firmy to http://www.asjauto.pl/kontakt.php - trochę się naczekałem bo aż 2 godzinki a za usługę zapłaciłem 170 pln. Quote Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
kefir Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Witam może ktoś poleci jakiś dobry zakład w Trójmieście ? Bo mam już dosyć jeżdzenia po zakładach którzy nie mają odpowiedniego programu do mojego Dodge Wszystkie luzy zlikwidowane a ciągle muszę pilnować auto bo myszkuje po jezdni :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelM78 Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Jak nie znajdziesz w Trójmieście to do Elbląga nie masz daleko :-) Quote Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodge'r Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 Szukam warsztatu ,w,którym robiona była już geometria kół amerykańskiego suva ,jeepa lub pickupa, w Wielkopolsce ,szukam raczej fachowca niż serwisu ,gdzie poczekam sobie godzinę, lecz miejsca gdzie będę uczestniczył w tej regulacji ,jestem gotów pojechać nawet 100 km i zapłacić dwa razy więcej aniżeli normalnie ale jestem wybrednym klientem.Pozdrawiam wszystkich traktujących swe pickupy z pietyzmem i lubiących fachową robotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kefir Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Panowie czy u was jest też taki serwis dodge jak u mnie w Gdyni gdzie nie mają ustawień do normalnego deoge ram 1500 5,7 hemi 2009 No i traktowanie klienta jak zło konieczne ? masakra pojechałem na wymianę serwisową pękającej tapicerki i wady odkręcającej się śrubie wału iiiii stoję przed trzema facetami klepiącymi coś w klawiaturę i kompletnie mnie olewającymi przez parę minut i wreszcie słuchammm ,nagadałem się dałem numer vin i powiedzieli że zadzwonią żeby się umówić na wymianę no i niestety 2 tyg i nic tak więc nie polecam (no i dalej jeżdżę z geometrią ustawioną przez jakiś warsztat który miał jakieś nastawy ) Przepraszam że tak się rozpisałem ale szlag mnie trafia jak tak się traktuje klienta :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercg Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Panowie czy u was jest też taki serwis dodge jak u mnie w Gdyni gdzie nie mają ustawień do normalnego deoge ram 1500 5,7 hemi 2009 No i traktowanie klienta jak zło konieczne ? masakra pojechałem na wymianę serwisową pękającej tapicerki i wady odkręcającej się śrubie wału iiiii stoję przed trzema facetami klepiącymi coś w klawiaturę i kompletnie mnie olewającymi przez parę minut i wreszcie słuchammm ,nagadałem się dałem numer vin i powiedzieli że zadzwonią żeby się umówić na wymianę no i niestety 2 tyg i nic tak więc nie polecam (no i dalej jeżdżę z geometrią ustawioną przez jakiś warsztat który miał jakieś nastawy ) Przepraszam że tak się rozpisałem ale szlag mnie trafia jak tak się traktuje klienta :( rozumiem ze byles w ASO FIAT , w Katowicach mile zaskoczenie , obsluga na wysokim poziomie , stracilem tylni most , zalozylem uzywke , ale nie wiem czy uzywka podlega pod akcje serwisową , zadzwonilem do Fiata , pomedytowali i za 100 zl sprawdza czy mam do wymiany nakretke (,pinion nut ) a jasli tak to za druga stówke wymienia .. :up: Quote dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maasser Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Ja pierdziele, w kazdym warsztacie, gdzie pracuja inteligentni ludzie, ustawisz geometrie dając gościom nastawy regulacyjne (sa w serwisowce, bylo podawane) mnie kosztowalo to 70 zeta brutto, po co jezdic do ASO i sie wkurwiac , gdy są dane i mozna zrobic to w miare ogarniętym warsztacie :-D Quote tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert2309 Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Założę się, że jak zbieżność ustawi się na 0.0 to w granicy błędu zmieści się bez problemu. Co innego geometria. Nie ma co też zbieżności ustawiać na płytach najazdowych. Raz ,że mierzą wypadkową kątów wyprzedzenia, pochylenia, zbieżności i nijak ma się to do samej zbieżności. Najeżdżanie z różnymi prędkościami też daje różne wyniki. Nie ma jak to przyrządy optyczne i fachowiec, który to umie ogarnąć . Quote Dodge RAM 5.7 HEMI 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otro Posted August 19, 2016 Report Share Posted August 19, 2016 Z takimi rzeczami nie warto bawić się samemu. :) Quote http://szer.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercg Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Witam , po wymianie gałek ( sworzni przednich ) w dodge ramie 4x4 2004 , potrzebne jest sprawdzenie zbieżnosci przodu , niestety okoliczne warsztaty ( do 30 km ) nie maja danych do tego rocznika w swoich kompach , moze ktorys z kolegów podac potrzebne parametry ??? Quote dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 wyślij adres @ na PW Quote tdi engines are for senior citizens Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercg Posted November 30, 2016 Report Share Posted November 30, 2016 dziekuje @ZYGA , auto juz po wizycie u szpeca , dzieki Twoim tabelkom wszystko ok Quote dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 spoko loko niech mu dobrze będzie :) Quote tdi engines are for senior citizens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niepsuj Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 witam czy moze ktoś zna adres gdzie w Elblągu, Ostrudzie, toruniu lub promieniu 100km od tych miast potrafi ktos ustawic geometrie i zbieznosc w dodge dakota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts