Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedni most 80w90, tylni z lsd 75W140(juz z dodatkiem), wchodzi chyba po dwa litry na most. Jeśli się myle koledzy na pewno mnie poprawią :)

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wykorzystując dany temat, chciałem sie zapytać Was drodzy klubowicze/forumowicze czy będzie niezdrowo dla skrzyni kiedy olej Mopar Dexron 4 zastapie Petro Canada Dexronem 6, chodzi o skrzynie w ramie 2006 5-45RFE

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

Opublikowano

Castrol Syntrax™ Limited Slip 75W-140 - czy ten olej zawiera w sobie dodatek czy należy go dodać?

Jaka norma określa czy olej ma w sobie dodatek czy go nie ma?

Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG

Opublikowano

Syntrax ma dodatek, sam takiego uzywalem. Zazwyczaj jest napisane na opakowaniu ze do LSD( Limited slip differential), a dodatku nie maja typowe oleje przekladniowe. W castrolu sama nazwa mowi ze "limited slip" ;)

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano

Uzywalem Castrola przy ostatniej wymianie czyli jakis rok temu, obecnie nie mam juz Rama tylko Rangera ale oczywiscie przy nastepnej wymianie tez bym uzyl tego oleju, nawet mam jeszcze butelki do nastepnej wymiany bo kupilem wiecej. Dyfer funkcjonowal jak nalezy przez caly okres uzytkowania. Nie koniecznie Mopar jest lepszy ale bardzo czesto duzo drozszy nawet jesli zamiennik jest tej samej jakosci

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015