Chester73 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Witam wszystkich Jestem tu po raz pierwszy i mam pytanie,zakupiłem dodga rama 5,7 hemi i o dziwo nie ma tego klasycznego gangu (bulgotania)jak przystało na amerykana pytanie brzmi co trzeba zrobić aby takowy gang uzyskać czy wystarczy wyciąć drugi tłumik od tyłu auta?czy coś innego proszę o radę pozdrawiam wszystkich a i jeszcze jedno nie mam instrukcji do czego słuzą przyciski z prawej strony na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Trzeba wyciąć tłumiki,i wtedy ciarki po plecach ,a orgazm w skrajnych przypadkach. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chester73 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 ale wszystkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 No pewnie. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chester73 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 jak wszystkie wypruję to przeglądu nie przejdzie chciałbym aby był gang lecz bez przesady bo w trasie szlag by mnie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 To poszukaj tlumika np flowmastera lub magna flow, byl nawet dosyc obszerny temat tlumikow, napewno znajdziesz to co Cie interesuje. Z tego co pamietam to flowmaster delta 40 dawal tzw zloty srodek pomiedzy komfortem a radoscią :-P Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogy Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 ja mam wywalony środkowy(ten wielki) i efekt jest super na wolnych obrotach prawie go nie słychać a jak przygazuje to jest moc. jeśli poczekasz do sierpnia to zrobię filmik i się podziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chester73 Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 dzięki koledzy narazie zrobię jak kolega mówi wypruję ten duży i zobaczę jeśli będzie mało to kupię cały zestaw tuningowy jak kolega napisał ale jeszcze jedno już pytałem do czego służą przyciski na kierownicy z prawej strony mam dodga z 2007roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Res/accel - pywraca ostanie ustawienie tempomatu jesli np hamowales i sie wylaczyl a jesli jest wlaczony to przyspiesza Cancel- wylacza tempomat Coast- zwalnia gdy jedziesz na tempomacie Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 siepiet Ty jesteś kopalnią wiedzy Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Miałem model 2004 Hmi bez MDS - ładnie bulgotał, było go słychać i nie było potrzeby grzebania. W nowszym modelu 2007 z MDS w ogóle nie było słychać silnika! Dołożyli chyba jeszcze jeden tłumik (taki jak mała beczka) i mały rezonator. Obecnie mam: standardowe katalizatory > standardową beczkę małą > tuningowy tłumik thrush welded i końcówkę flowmaster. Na dolocie jest wywalony rezonator i wstawiona kratka bawełniana K&N zamiast standardowej. Brzmi to tak: https://picasaweb.google.com/FreerideRam/DodgeRamHEMI20072014?authkey=Gv1sRgCK_Vn_Gw1ffMywE#6075178239809933394 Nie jest ani za głośne, ani za ciche. :D Tłumik kosztował 250zł i sprzedawał go jakiś kolo w PL. http://www.ebay.pl/itm/Dynomax-17649-Thrush-Welded-Muffler-/381237836251 Cytuj Uwielbiam zapach napalmu o poranku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Ja mam w miejsce dużego środkowego tłumika założoną małą puszkę flowmastera super44, do tego usunąłem tłumik końcowy. Bulgocze pięknie, jest trochę głośny w trasie, ale dokładnie takich efektów oczekiwałem. Kompromisem będzie wymiana samego tłumika środkowego jak piszę przeówca. [ Dodano: 2015-07-10, 18:19 ] Przedmówca Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chester73 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 no i się udało wywaliłem duży tłumik i teraz bulgocze nie za głośno i nie za cicho o to mi chodziło :-D [ Dodano: 2015-07-13, 18:57 ] mam jeszcze jedno pytanie gdzie mogę kupić nakładkę na lusterko lewe ta długa wąska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmisieekk Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 nagraj filmik kolego jak to teraz słychać, bo sam myślę nad wywaleniem tego bojlera środkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 nagraj filmik [...] jak to teraz słychać piękne :mrgreen: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Czester po mojemu zwany Czesław :-P ale to jakby nie istotne powinieneś użyć słowa gulgocze. :-P . Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmisieekk Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 nagraj filmik [...] jak to teraz słychać piękne :mrgreen: nie rozumiem ? Możesz jaśniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ehh... :roll: Dźwięk. Nagrywanie dźwięku. Co pierwotnie służyło do nagrywania dźwięku ? Taśma filmowa ? Dla ułatwienia podpowiem, że pierwsze filmy były nieme... :-> Równe szczęśliwe określenie, co np: "nagraj dyktafonem zachód słońca" Jaśniej ? :-> Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 ...Jaśniej ? :-> A dasz radę jeszcze jaśniej ? :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie, sorry... Brak mi dostatecznie abstrakcyjnej wyobraźni, aby tłumaczyć immanentną oczywistość 8-) Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 misman no odpuść już bo prowokujesz do odpowiedzi. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmisieekk Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 misman - lubie patrzeć na to co słyszę i dobrze wiem co napisałem. A Ty, proszę Cię, nie cwaniakuj :) :pala: :pala: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ale mogę mieć własne zdanie na ten temat ? Mogę ? Proszę... ? Błagam... ? :-> Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi