Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jestem tu po raz pierwszy i mam pytanie,zakupiłem dodga rama 5,7 hemi i o dziwo nie ma tego klasycznego gangu (bulgotania)jak przystało na amerykana pytanie brzmi co trzeba zrobić aby takowy gang uzyskać czy wystarczy wyciąć drugi tłumik od tyłu auta?czy coś innego

proszę o radę

pozdrawiam wszystkich a i jeszcze jedno nie mam instrukcji do czego słuzą przyciski z prawej strony na kierownicy

Opublikowano

To poszukaj tlumika np flowmastera lub magna flow, byl nawet dosyc obszerny temat tlumikow, napewno znajdziesz to co Cie interesuje. Z tego co pamietam to flowmaster delta 40 dawal tzw zloty srodek pomiedzy komfortem a radoscią :-P

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano

ja mam wywalony środkowy(ten wielki) i efekt jest super na wolnych obrotach prawie go nie słychać a jak przygazuje to jest moc. jeśli poczekasz do sierpnia to zrobię filmik i się podziele

Opublikowano

dzięki koledzy narazie zrobię jak kolega mówi wypruję ten duży i zobaczę jeśli będzie mało to kupię cały zestaw tuningowy jak kolega napisał ale jeszcze jedno już pytałem do czego służą przyciski na kierownicy z prawej strony mam dodga z 2007roku

Opublikowano

Res/accel - pywraca ostanie ustawienie tempomatu jesli np hamowales i sie wylaczyl a jesli jest wlaczony to przyspiesza

Cancel- wylacza tempomat

Coast- zwalnia gdy jedziesz na tempomacie

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano

Miałem model 2004 Hmi bez MDS - ładnie bulgotał, było go słychać i nie było potrzeby grzebania. W nowszym modelu 2007 z MDS w ogóle nie było słychać silnika! Dołożyli chyba jeszcze jeden tłumik (taki jak mała beczka) i mały rezonator. Obecnie mam: standardowe katalizatory > standardową beczkę małą > tuningowy tłumik thrush welded i końcówkę flowmaster. Na dolocie jest wywalony rezonator i wstawiona kratka bawełniana K&N zamiast standardowej.

Brzmi to tak: https://picasaweb.google.com/FreerideRam/DodgeRamHEMI20072014?authkey=Gv1sRgCK_Vn_Gw1ffMywE#6075178239809933394

Nie jest ani za głośne, ani za ciche. :D

Tłumik kosztował 250zł i sprzedawał go jakiś kolo w PL.

http://www.ebay.pl/itm/Dynomax-17649-Thrush-Welded-Muffler-/381237836251

Uwielbiam zapach napalmu o poranku...

Opublikowano

Ja mam w miejsce dużego środkowego tłumika założoną małą puszkę flowmastera super44, do tego usunąłem tłumik końcowy.

Bulgocze pięknie, jest trochę głośny w trasie, ale dokładnie takich efektów oczekiwałem.

Kompromisem będzie wymiana samego tłumika środkowego jak piszę przeówca.

[ Dodano: 2015-07-10, 18:19 ]

Przedmówca

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano

no i się udało wywaliłem duży tłumik i teraz bulgocze nie za głośno i nie za cicho o to mi chodziło :-D

[ Dodano: 2015-07-13, 18:57 ]

mam jeszcze jedno pytanie gdzie mogę kupić nakładkę na lusterko lewe ta długa wąska

Opublikowano

Ehh... :roll:

Dźwięk. Nagrywanie dźwięku. Co pierwotnie służyło do nagrywania dźwięku ? Taśma filmowa ? Dla ułatwienia podpowiem, że pierwsze filmy były nieme... :->

Równe szczęśliwe określenie, co np: "nagraj dyktafonem zachód słońca"

Jaśniej ? :->

"Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały,

jak do nich strzelano - umierały..."

"zrobiłem" != "zleciłem"

--

http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg