Skocz do zawartości

Nissan pick-up D22 - rozmiar opon max.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie moze nieco laickie, ale...jak maxymalnie duże opony mogę założyć na oryginalne fele D22, żeby nie narażać sie na obcierki, czy inne atrakcje związane z przesadą w rozmiarze?

pozdrawiam. Skipper

Nissan Pick-up 2,5 ON '05,

Chrysler T&C 3,8 aut. Pb'08,

Mercury Cougar 2,5 Pb.'01

Opublikowano
Od traktora bo od kombajnu będą obcierać .

Dzięki. Oczywiście klikam "pomógł" - nie można inaczej! :-D

W ciągu ok. 1,5 roku natrzaskałeś 560 postów - musisz dużo wiedzieć...

pozdrawiam. Skipper

Opublikowano
...od kombajnu będą obcierać .

Ale te tylne to juz moga pasowac :kasztan:

A tak na powaznie... moj znajomy zalozyl sobie MTeki 265/75 R16, ale motal cos z zawieszeniem (podniosl na resorach i jakies nowe amorki ( nie robil lifta) ) i to z tego co mowil to max... ale moze ten max to dla niego.. :twisted:

Opublikowano

Rozmawiałem z pewnym jegomościem "przez szybę" - na czerwonym świetle. Jechał właśnie Nissanen Pick-upem D22 - takim samym jak mój. Zdziwiły mnie jego opony. Na pewno offroadowe(kostka), ale dziwnie wielkie - wyokrąglone po bokach jak balony. Nie zdążyliśmy sie nagadać, ale usłyszałem, ze przez te właśnie opony musiał zdjąć nadkola na przodzie, bo przy skrętach mu haratało. Dodał jeszcze, ze w najbliższym czasie bedzie podnosil całą budę i wstawi większe koła. Oponki gościa wyglądały na pewno imponująco. Sam chciałbym takie zdobyć. Moje 215/75 R 16 wyglądają co najmniej cieniutko ;)

Stąd moje - moze nieco głupie - pytanie...

pozdrawiam. Skipper

Opublikowano
Mogę Ci sprzedać moje opony. M/T BF

285/75/16 chyba :)

Hmmm... - chyba byłbym skłonny :) Ale - jak wynika z postu powyżej - bez kombinacji moze się nie obejść...

Tak, czy owak - jakieś poglądowe foto znajdziesz?

pozdrawiam. Skipper

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
https://goo.gl/photos/BeHuzS21ftCtfm276

32 cale - jeszcze przed liftem, plan był na 33 po lifcie, ale nie doszedł do skutku ;) ech... lezka się w oku zakrecila...

O! Witam "prawie" Ziomka! Jestem gdynianinem, a od 6 lat mieszkam w Komorowie pod Wawą. Fajne foty. Czasami "doceniam" w terenie swojego D22, ale przyznam, że nie jestem zawodowcem i nie zapuszczam się w większe błota. Ostatnio ryłem w okolicach Starogardu Gd. i z mocno błotnistej pochyłości zacząłem zjeżdżać w poprzek drogi...bokiem. Zero panowania nad autem :( Mam całoroczne, wytarte gówna 215/75/16...

Czy masz jakieś zdanie n.t. nalewanych (bieżnikowanych) opon? Np. takie:

http://allegro.pl/4x-letnie-opony-bieznikowane-265-70r16-4x4-2015r-i5419480801.html

Cena zachęca, ale czy to dobre wyjście?

pozdrawiam. Skipper

Opublikowano
Jak chcesz to Ci w dobrej cenie BF Goodrich M/T 33" sprzedam. Mają po 10-11mm bieżnika. Warto.

W przyszłym tyg. chłopaki bedą mi podnosić pickupa o 2" od oryginalnego stanu. Przy stndardowej wys. byłyby kłopoty z zastosowaniem wyższej opony. Twoje to 285/75/16? Obawiam się, ze mogą być lekko szerokie :( Jak to widzisz? Zapodaj foto i cenę, ok?

pozdrawiam. Skipper