Parker Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam. Ford f150 4.6L Mam jakiś pomarańczowy płyn chłodzący. Bladego pojęcia nie mam co jest za mikstura. Jest jakiś płyn co można bez ryzyka mieszać z taką niewiadomą. Czy najlepiej wypłukać układ i zalać nowym płynem. Generalnie wolałbym dolać :-> pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Prestone Dynagel 2000 Chyba ostatnio widzialem go w Auchanie Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dzięki wielkie za odpowiedź. Wleje tego "Prestone". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam. Ford f150 4.6L Mam jakiś pomarańczowy płyn chłodzący. Bladego pojęcia nie mam co jest za mikstura. Jest jakiś płyn co można bez ryzyka mieszać z taką niewiadomą. Czy najlepiej wypłukać układ i zalać nowym płynem. Generalnie wolałbym dolać :-> pozdrawiam Z którego roku ten Twój eF? Jeśli płyn do tej pory nie był wymieniany to może być oryginalny żóty Motorcraft. Praktycznie nie do dostania w PL. Jeśli nie jesteś pewien co to, a masz duży ubytek to zlej całość i wymień na nowy, choćby ten Prestone. Tak na marginesie to Prestone i Dynagel to dwie różne marki płynów ;-) Dynagel jest zdaje się zielony chyba. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Wlasnie masz racje japacz, sorki za wprowadzenie w blad. Nie wiem czemu mi w bani sie wkrecilo to Prestone. Ja mam Dynagel 2000 w bialej bance i jest taki czerwonawy ten plyn lekko pod pomarancz moze Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dziękuje chłopaki za odzew. Ford jest z 2006. Właściciel nie miał pojęcia co tam jest. Na Motorcrafta to nie wygląda. Motorcraft jest żółty a ja mam jakieś mocno pomarańczowe ustrojstwo wlane. Jak chcecie płyn oryginalny Motorcraft to mam 3 litry koncentratu -nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Prestone możesz śmiało lać mieszalny ze wszystkimi. ;-) Cytuj FORD F350 SUPERDUTY CORVETTE C4R PONTIAC TRANS AM WS6 300C SRT8 GMC TYPHOON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz15 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie a do tych Fordów zalewali Borygo? zielony kolor? (konkretnie taki: http://www.iparts.pl/czesc/plyn-do-chlodnic-borygo-eko-5-litrow,1-borygo-borygoeko5-979826.html ) mam 5 litrową bańkę w domu ale nie wiem czy mogę go zalać, o ile temat oleju silnikowego w miarę ogarniam o tyle płyn chłodniczy jest dla mnie czarną magią i nie wiem czy to można mieszać, czy ma jakieś wymagania, specyfikację itp. mogę go wlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie a do tych Fordów zalewali Borygo? zielony kolor? (konkretnie taki: http://www.iparts.pl/czesc/plyn-do-chlodnic-borygo-eko-5-litrow,1-borygo-borygoeko5-979826.html ) mam 5 litrową bańkę w domu ale nie wiem czy mogę go zalać, o ile temat oleju silnikowego w miarę ogarniam o tyle płyn chłodniczy jest dla mnie czarną magią i nie wiem czy to można mieszać, czy ma jakieś wymagania, specyfikację itp. mogę go wlać? Odpowiem Ci tak. Ja w swoim F-150 od momentu zakupu mam coś koloru pomarańczowego. Chciałem płukać układ i wlać nowy płyn ale jak wymieniałem olej w silniku to mechanik powiedział, że mam się nie wygłupiać i w razie ubytku dolać "różowy Borygo". Na zimę wymieni cały płyn i zaleje co sobie ubzduram. Generalnie jak posprawdzałem opisy kilku płynów, to mają tę samą specyfikację. Stabilizatory ,glikol monoetylenowy, antyutleniacze, dodatki antykorozyjne,nie pienią się . Może ktoś z forumowych kolegów da Ci konkretniejszą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi