adamus30 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam panowie Co może być przyczyną zniknięcia fabrycznego alarmu wieczorem był rano już go nie było alarm się nie uzbraja bo nie miga kontrolka security ale pilot działa bo centralny zamyka znikł tez błysk światłami i potwierdzenie klaksonem czyżby padł BCM (Body Control Module) a raczej jak to w tym modelu zwą CTM (Central Timing Module) podpinałem komputer i nie ma żadnych błędów w tym module ktoś miał podobny przypadek albo ma jakiś pomysł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ja miałem, i musiałem wymienić całą skrzynke bezpiecznikow, czyli to jest chyba ten cały moduł czy jak go tam określić. Po wymianie wszystko wróciło do normy :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 9 Lutego 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Napisz który rok Rama, alarm może opcja dodatkowa bo w większości nie ma, a Vehicle Theft Security to funkcja immobilizera. W III gen. można wyłączyć pkiacz i kierunki przy zamykaniu auta, jest to zwykły centralny zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Szokiem jest dla niektórych brak alarmu skoro "zamyka i miałczy" a na dodatek jest guziczek panic na pilocie. Nawet tutaj gdzie jestem, mało brakowało a wygrałbym zakład, bo gość się upierał, że ma alarm w takim ramie jak mój. Obiecałem mu butelkę czegoś dobrego jak w ciągu 5 min uruchomi alarm w zamkniętym samochodzie :-P Chłopina był mocno zawiedziony po tym jak walił pięścią w każdą blachę, każdą szybę z kopaniem opon włącznie :kasztan: Niestety dla niego, auto milczało jak zaklęte... :d2: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Mogl drzwi otworzyc od srodka, moje po otwarciu drzwi przy zamknieciu z pilota wyje klaksonem i mruga dlugimi Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus30 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Już po kłopocie siedząc wieczorem w aucie myśląc intensywnie z browarem w ręku (było ciemno) zauważyłem że po zamknięciu pilotem świeciły się pindole od podnoszenia szyb ale tylko po stronie kierowcy dotknąłem jednego i pstrykną jakiś przekaźnik(przełączniki zgasły) i alarm sie uzbroił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi