PO635GC Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam serdecznie;) mam do kolegów prośbę Jakiś czas temu zakupiłem f150xl z 2006 roku i po bożemu chciałem go przerejestrować ale okazało się, że ani w dowodzie rejestracyjnym ani karcie pojazdu nie jest wpisana dopuszczalna ładowność . Czy mógł by ktoś udzielić mi takiej informacji ? zaznaczę że to xl z tak zwaną regular cab(3 osoby)paka krótka auto takie jak na fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Gdzieś tak między 600 a 700 kg. Mocno zależy to od silnika, skrzyni biegów, przełożeń w mostach itd Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PO635GC Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Motor to 4,2 napęd na tył skrzynia manualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Staraj się zrobić na maxa. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Staraj się zrobić na maxa.Dokładnie. Sprawdź rzeczywisty ciężar auta a potem niech Ci diagnosta wpisze maksymalna wartość aby było nieco poniżej DMC 3.5 tony. Gdzieś tak między 600 a 700 kg. Może być sporo więcej, bo to krótka kabina, krótka paka i krótka rama, do tego mniejszy silnik. Coś koło tony może mieć ta wersja. Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Przecież w dowodzie powinieneś mieć wpisaną dopuszczalną masę całkowitą (rubryka F1) i masę własną (G). Odejmujesz jedno od drugiego i masz ładowność. Dla tej wersji powinno wyjść około 830 kg. Dla pewności możesz porównać sobie dmc z dowodu z dmc, które jest na stickerze (naklejce) na słupku (GVWR). Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PO635GC Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dziękuje za odpowiedzi Sprawdzając dowód z tabliczką trochę się to wszystko nie pokrywa w dowodzie wpisane dmc to 2540 a na tabliczce (gvwr) 2948 zobaczymy jak poradzi sobie z tym diagnosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi