Michal77 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Witajcie klubowicze, jestem nowy na forum i szukam pomocy. Zakupiłem Dodge Ram 4.7 2008r z uszkodzonym silnikiem (zatarty na wale). Szukam silnika żeby kupić i przełożyć, ale okazuje się,że nie jest to takie proste. Może ktoś wie gdzie można kupić, a może ktoś ma taki do sprzedania :?: pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cymek Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Michal77, wiedziales co kupujesz, czy zatarl sie pod domem po zakupie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawy Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Hej zapytaj w Zuzkar Zielona Góra ,jest na Allegro ..5,7 na pewno ma kilka sztuk ale czy 4,7 ? Quote www.tmtwentylacja.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal77 Posted January 21, 2015 Author Report Share Posted January 21, 2015 Wiedziałem co kupuje, że jest uszkodzony. Cena była bardzo dobra, do tego spieszyłem się z zakupem bo potrzebowałem fakturę zakupu z grudnia. Sprawdzałem wcześniej,że silniki są do kupienia w sieci , ale okazało się że 5.7 jest sporo a 4.7 nie koniecznie :-/ [ Dodano: 2015-01-21, 10:36 ] Dzięki , sprawdzę w zuzkar :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntBer85 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 w razie czego służę pomocą w remoncie tego silnika jeżeli nie znajdziesz drugiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonko Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 zakładaj 5.7 hemi, skrzynia biegów i tak ta sama, kup tylko silnik kompletny z wiązką elektryczną i komputerem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal77 Posted January 22, 2015 Author Report Share Posted January 22, 2015 A ile orientacyjnie może kosztować naprawa silnika , czy jest sens ? [ Dodano: 2015-01-22, 18:44 ] o 5.7 też już myślałem , ale trzeba by kupić silnik z osprzętem, z komputerem, z wiązką . A chłodnice ? I poza tym wszystko by pasowało ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlos71 Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Witam, podłącze się do tematu bo wlasnie mam też problem z silnikiem. Ostatnio mój Ramik miał problemy z zapaleniem, wymieniłem świece, podstawialismy cewki ale ciągle nie to, wyskakiwal błąd 3 cylindra i często błąd czujnika dolotu powietrza, mechanik cienias nie wiedział nawet gdzie się to mieści.. Podejrzenia padały na wypalone gniazdo zaworowe ale nie było czasu i nikt tego nie sprawdził. Obecnie mieszkam w Niemczech i tej zimy któregoś dnia Ramik ledwo co odpalił i chodził jak by na 4 cylindrach. Moje pytanie brzmi zanim zawołam Niemieckiego mechanika na pomoc a ten weźmie 300 euro za diagnozę a za naprawę tyle że kupię drugiego rama, czy może kupić jakieś obd2 i sam coś zdiagnozuje? Czy wogole jeśli trzeba zdjąć Glowice i robić zawory to czy nie lepiej szukać silnika? Nie wiem co robić może ktoś doradzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
listek Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Witam, remoncik 4.7 to koszt ok.6tys.(same klamoty - bez robocizny). Ale za tą kasę wiesz chociaż co masz! Ja właśnie zakończyłem generalny swojego- śmiga jak marzenie :lol: Właśnie się docieramy..... ;-) Pozdro Quote Muzyka V8 - łagodzi obyczaje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts