Michal77 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witajcie klubowicze, jestem nowy na forum i szukam pomocy. Zakupiłem Dodge Ram 4.7 2008r z uszkodzonym silnikiem (zatarty na wale). Szukam silnika żeby kupić i przełożyć, ale okazuje się,że nie jest to takie proste. Może ktoś wie gdzie można kupić, a może ktoś ma taki do sprzedania :?: pozdrawiam Cytuj
cymek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Michal77, wiedziales co kupujesz, czy zatarl sie pod domem po zakupie? Cytuj
prawy Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Hej zapytaj w Zuzkar Zielona Góra ,jest na Allegro ..5,7 na pewno ma kilka sztuk ale czy 4,7 ? Cytuj www.tmtwentylacja.pl
Michal77 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Wiedziałem co kupuje, że jest uszkodzony. Cena była bardzo dobra, do tego spieszyłem się z zakupem bo potrzebowałem fakturę zakupu z grudnia. Sprawdzałem wcześniej,że silniki są do kupienia w sieci , ale okazało się że 5.7 jest sporo a 4.7 nie koniecznie :-/ [ Dodano: 2015-01-21, 10:36 ] Dzięki , sprawdzę w zuzkar :-) Cytuj
AntBer85 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 w razie czego służę pomocą w remoncie tego silnika jeżeli nie znajdziesz drugiego Cytuj
Jonko Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 zakładaj 5.7 hemi, skrzynia biegów i tak ta sama, kup tylko silnik kompletny z wiązką elektryczną i komputerem Cytuj
Michal77 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 A ile orientacyjnie może kosztować naprawa silnika , czy jest sens ? [ Dodano: 2015-01-22, 18:44 ] o 5.7 też już myślałem , ale trzeba by kupić silnik z osprzętem, z komputerem, z wiązką . A chłodnice ? I poza tym wszystko by pasowało ? Cytuj
pavlos71 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Witam, podłącze się do tematu bo wlasnie mam też problem z silnikiem. Ostatnio mój Ramik miał problemy z zapaleniem, wymieniłem świece, podstawialismy cewki ale ciągle nie to, wyskakiwal błąd 3 cylindra i często błąd czujnika dolotu powietrza, mechanik cienias nie wiedział nawet gdzie się to mieści.. Podejrzenia padały na wypalone gniazdo zaworowe ale nie było czasu i nikt tego nie sprawdził. Obecnie mieszkam w Niemczech i tej zimy któregoś dnia Ramik ledwo co odpalił i chodził jak by na 4 cylindrach. Moje pytanie brzmi zanim zawołam Niemieckiego mechanika na pomoc a ten weźmie 300 euro za diagnozę a za naprawę tyle że kupię drugiego rama, czy może kupić jakieś obd2 i sam coś zdiagnozuje? Czy wogole jeśli trzeba zdjąć Glowice i robić zawory to czy nie lepiej szukać silnika? Nie wiem co robić może ktoś doradzi. Cytuj
listek Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Witam, remoncik 4.7 to koszt ok.6tys.(same klamoty - bez robocizny). Ale za tą kasę wiesz chociaż co masz! Ja właśnie zakończyłem generalny swojego- śmiga jak marzenie :lol: Właśnie się docieramy..... ;-) Pozdro Cytuj Muzyka V8 - łagodzi obyczaje...
Rekomendowane odpowiedzi