Skocz do zawartości

czolem

gulson

Rekomendowane odpowiedzi

powiem krotko nie mam wymagan nie wiadomo jakich ale cos ok. 40.000 i w benzynie zeby sie dalo zagazowac (koszty), a dlaczego ram - bo mi sie cholernie podoba

Krótko i treściwie i do tego zgodnie z moim oczekiwaniem i pewnie nie tylko moim.

No i dla czego właśnie na RAMa padł wybór?

Bull przecież odpowiedż na to pytanie może być tylko taka jak dał Gulson :kasztan:

Witamy Gulson!!!

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

siemano gulson ja tez jeszcze nie mam pickupa i podobnie jak ty mam zamiar kupic Rama zycze tobie jak i sobie zebysmy jak najszybciej mogli zasiac za sterami naszych madafaka
No Rogallo , czekamy czekamy... Ja też długo się zbierałem do swojego ;-)

powiem krotko nie mam wymagan nie wiadomo jakich ale cos ok. 40.000 i w benzynie zeby sie dalo zagazowac (koszty), a dlaczego ram - bo mi sie cholernie podoba
No to pozostaje chyba końcówka serii 2-giej generacji. Zatem chyba będzie to 1500 z silnikiem 5.9. Mniejszy silnik to raczej za mało dla tego bydlaka. A za 40tyś zł kupisz auto w bardzo dobrym stanie technicznym. Powiedz tylko jakie ma on wykonywać zadania, bo za 40000 spokojnie mogłbyś kupić 2500 V10, ale to kategoria heavy duty i trochę inny samochód niż 1500, choć wygląda podobnie.

Aha i jeszcze jedna bardzo ważna sprawa:

w benzynie

Nie chcę nikogo pouczać ani moralizować , ale sformułowania tego typu , lub takie jak "samochód w dieslu , w automacie etc" jest po pierwsze niepoprawne gramatycznie i brzmi to naprawdę burakowato. Kojarzy mi się to z żargonem dresiarsko-blokerski lub wiejskich mechaników niskich lotów. Błagam Wszystkich !!!. Jeśli możecie, to używajcie poprawnej polszczyzny i nie proklamujcie tak przyziemnych frazesów. Nie chcę nikogo obrażać czy poniżać , ale to na prawdę kiepsko brzmi. Powiedzcie sami ... czy idąc rano do pracy mówicie do żony :"zrób mi kanapkę w szynce" lub w sklepie :"poproszę buty w sznurówkach"??. Jeszcze trochę a będziemy słyszeć: mam samochód w radiu panasonic, samochód w alufelgach, w niezależnym zawieszeniu ... silnik w turbie, w czterech zaworach......... BŁAGAM!!!! ;-)