Arti_D Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Hej, No właśnie. Prawie już kupiłem w DE nowego rama 2500 z Cumminsem kiedy kolega mi przypomniał o tym, że w 2500 DMC będzie wyższe niż 3,5t. I właśnie co tu zrobić. Czy da się jakoś go zarejestrować na DMC do 3,5 bo przecież w 1500 nie ma cumminsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 tak, możesz w de pojechać na przegląd i zmniejszyć mu masę całkowitą kosztem ładowności, a następnie z takim papierkiem zarejestrować auto w PL. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 8 Grudnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Cumminsa nie ma , ale jest 1500 eco Diesel http://www.mobile.de/pl/marka/dodge/model/ram/vhc:car,cnt:de,pgn:3,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:dodge,mdl:ram,frn:2014-01,frx:2014-12/pg:vipcar/197685522.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ale chyba nie wszystkie wersje 2500 mają DMC powyżej 3.5T? Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie kieruj się rozsądkiem,kupuj sercem. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti_D Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dobrze wiedzieć, że jest taki myk ze zmianą masy całkowitej. Napiszę do dealera czy mógłby taki patent zrobić żeby auto na gotowo odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ale chyba nie wszystkie wersje 2500 mają DMC powyżej 3.5T? Niestety wszystkie. Podobnie jak eFy 250 i Chevy 2500. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bykucr Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ja w Tacomie na badaniu technicznym poprosiłem o wpisanie masy mniejszej i nie było problemów( aby był do 3,5T). Jak przekroczę na drodze to będę miał problem ja, a ładowność mam wbitą 650 kg. Zadzwoń sobie na okręgową stację kontroli pojazdów i poproś do tel. diagnostę (nie panią z okienka) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 8 Grudnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ale Tacoma to Light Duty albo klasa niżej, nie musiałeś o nic prosić, jej DMC nie przekroczy 3,5 t . Ram 2500 może mieć 3 tony masy własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bykucr Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Moja odpowiedź dotyczyła nie tego jak mam zarejestrowany samochód tylko co bym radził zrobić -> zadzwonić na okręgową stację. Obniżenie ładowności pozwoli na utrzymanie masy do 3,5T i traktowanie pojazdu jako do 3,5T. Wtedy nie trzeba mieć uprawnień na ciężarowe do prowadzenia, tachografu itp. Jeśli coś źle zrozumiałem to :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 No i oczywiscie viatolla :) Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 No i oczywiście wszelkie zakazy. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 9 Grudnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Przy przeglądzie 0 wpiszą co im podsuniesz, zarejestrowanego już nie zmienią bo się boją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti_D Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dealer mi odpisał, że nie ma problemu żeby tak zrobić tyle że będe miał mniejszą ładowność co dla mnie nie jest problemem. Teraz sie tylko zastanawiam czy brać tego co mają na placu rocznik 2014 ale jeszcze tego z starszą deską czy poczekać aż będą mieli polifta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jeśli cena nie gra roli to Poczekaj na nowy model. Jeśli cena natomiast ma znaczenie to tez poczekaj na nowy model i wynegocjujesz lepsza cene na model 2014 :) Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 11 Grudnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 2014 już jest po liftingu, więc teraz pora na nowy model, ale ... pierwszy zawsze wchodzi 1500 , więc 2500 /3500 może być najszybciej za 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi