jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Chciałbym przywitać się i kilka słów na swój temat sklecić. Życie doświadczyło mnie 44 latami dość burzliwego życia motoryzacyjnego, miałem już kilka różnych samochodów (ponad 30 i 11 motocykli, ostatni w przebudowie), lubię poznawać różne modele, i teraz przyszła kolej na pickup-y. Z zawodu jestem elektrykiem, z zamiłowania mechanikiem amatorem, a pracuję jako maszynista offsetowy. Mieszkam w centralnej części polski, w Bogucinie k.Włocławka i to jest moje miejsce na ziemi. W ciągu najbliższych dni kupuję Nissana King Cab 2.4 Benzyna, i w związku z tym mam pytanie dotyczące zakupu tego konkretnego modelu. Na co zwracać uwagę przy zakupie, (oczywiście poza ramą bo to dla mnie oczywiste), jak pracuje ten zestaw na benzynie, jakie są jego zalety i wady. Prosiłbym o wypowiedzi na ten konkretny model, (benzyna), bo o wyższości diesla nad beną i odwrotnie porozmawiam chętnie , ale przy innej okazji. Jeszce raz pozdrawiam i sorry za dwa w jednym. Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Siemanko jabu.Napisz jakimi motocyklami jeżdziłeś. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Cześć! Zaczynałem od tego co było w latach 80 dostępne, czyli CZ 350, Jawa 350, Mz 250, ETZ 250, K-750, VX-800, Virago 535, Virago 750, Suzuki GsX 750, teraz przerabiam klasyka CZ 350 na cafe racer-a. Może pominąłem jakiś model, ale jak przypomnę ,to dopiszę. Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witamy na pickupklub.pl Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Cześć, masz furę o której marzę w snach. Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 W 82 kupiłem CZ-350 i z czystej nostalgii kupię sobie teraz , wtedy policja jeżdziła WSK 125 to wyobraż sobie co z nimi robiliśmy aż ściągneli Fiata 132 Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Fajne i ciekawe były czasy, kiedy improwizacja była chlebem codziennym. Dlatego CZ jest w garażu, lekko przydłubana a,la `jabu` Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Maszynista powiadasz? Dobra to ja zacznę. .. jakie masz horny I ile za nie? :mrgreen: Witaj ;) PS. Kolega właśnie zaczyna przerabiać R65 na Coffee Racer Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 :mrgreen: Maszynista powiadasz? Dobra to ja zacznę. .. jakie masz horny I ile za nie? Witaj ;) PS. Kolega właśnie zaczyna przerabiać R65 na Coffee Racer Może jestem ciężkawy w skojarzeniach , ale `jakie masz horny I ile za nie?` ??? :?: Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Czesc jabu70, :2piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Cześć Cymek :-D Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jabu jako maszynista używasz sygnałów pneumatycznych? Np. Skn? http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=669&start=480 Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 :shock: :-D No to się uśmiałem, maszynista offsetowy czyli obsługujący maszyny drukujące, dawniej Drukarz :-D Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Cześć Maszynisto :!: :lol: Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Się przyjęło, może zmienię nick na `MASZYNISTA`? Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witaj. Widzę że w młodości podobne motocykle objeżdżaliśmy. Ja jeszcze próbowałem Iż'ów. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Iża miał mój kumpel, ale wciąż przy nim dłubał, i na każdy jeden wyjazd przypadało u niego 3 dni dłubania. Tym mnie do niego zniechęcił, ale moto było fajne. Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Mialem kiedys iża...ehhh jak sobie przypomne... ale zajechalem go, no i poszedl za grosze po 3 km pchania... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 29 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witamy na forum, co do nissana 2,4 to niestety decyduje stan technicznyniz jakieś niedomagania, ostatnio ktos tu takiego kupił i ujeżdża, tez motocyklista ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 w tamtych czasach upalalem cz kumpla do czasu az sie nie przesiadlem na swoja etz 250 , wczesniej jeszcze ts 150 i wtedy sie zaczelo na dobre :twisted: roku panskiego 1986 ;-) Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 kulka to Ty już dorosły jesteś,a wyglądasz na małolacika :lol: Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 wygladam? a gdzie ty mnie widzial? chyba nieee ale czuje sie jak mlody bog :mrgreen: zawsze zreszta :mrgreen: Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ja jeszcze nie widział ale wszystko przed nami. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 https://www.facebook.com/krzysztof.kulik.96 na :P Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabu70 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Fajne ludki jesteście, może przy okazji ktoś jeszcze odpowie mi na pytanie o nissana king cab 2.4 ;-) Przy okazji zawiązał się fajny wątek o wspomnieniach na pierwszych moto. :-D Cytuj Jest dobrze, ale nie beznadziejnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi