Tadeusz_B Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzień dobry.Wymieniał kto chłodnicę?Dolny przewód od skrzyni biegów jest wkładany na wcisk ale jest w tym spinka która służy do trzymania przewodu na króćcu chłodnicy niestety została użyta stara bo nie wiedziałem że występuje .Czy olej jest dawany pod ciśnieniem i czy dół to powrót z chłodnicy? Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 27 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzień DobryWieczór, gdyby nie było ciśnienia to olej by nie krążył, jak nie możesz zdjąć węża ręką to stara spinka wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 No to jestem spokojny,gdybym wiedział że występuje jakaś spinka zamówił bym chłodnica czekała na wymianę 2 tyg . Profilaktycznie zamówię w serwisie i niech leży jak by co.Wymiana łatwizna że daj boże zdrowie ,można wymienić na polu i nie trzeba włazić pod ,myślę że nie dłużej niż godzinę to trwało.Czy to znaczy że pompka jakaś jest ? Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 27 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 jak kupisz zwykła opaskę zaciskową stalową to też będzie dobrze, nie musisz w serwisie, jakaś pompka jest, idzie na sterowanie zaworami w skrzyni no i obieg filtra, chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 To ciśnienia dużego pewnie niema. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 w skrzyni nie wystepuje cisnienie poczytaj zasady dzialania ASB ;-) Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 w skrzyni nie wystepuje cisnienie poczytaj zasady dzialania ASB ;-) Wszędzie, gdzie występuje jakikolwiek wymuszony obieg cieczy/płynu zawsze gdzieś jest jakieś ciśnienie (w dużym uproszczeniu oczywiście). Poczytaj zasady działania ASB i... podręczniki do fizyki ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Dzisiaj pojeżdziłem trochę jest dobrze nic nie saczy ,jest sucho. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 To mozesz wysáczyc sobie za to browarka Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 28 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 ciśnienie musi być, ja w wranglerze musiałem wymienić całe przewody które są zakute i właśnie tam gdzie było zakucie rurek z guma leciało, nowe 400 zł :( , próbowałem dać opaski i nie wytrzymywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie ciśnienie, a predkosc oleju Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 28 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Kulka w Poznańskim mówią pyry , my w centrum kartofle, na wschodzie ziemniaki, wiadomo o co chodzi. Ty mówisz prędkość oleju , ja ciśnienie i wszyscy jesteśmy w domu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Nie ciśnienie, a predkosc oleju Taaa jasne... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Oczywistym jest, że prędkość oleju zależy od prędkości pojazdu :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A prędkość pojazdu jak wszystkim wiadome jest zależy najczęściej od koloru Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A prędkość pojazdu jak wszystkim wiadome jest zależy najczęściej od koloru Tez jestem tego zdania... Reasumujac... predkosc auta wytwarza predkosc oleju, a to wytwarza cisnienie... i wszystko to w pojezdzie koloru czerwonego :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 To jest czysta nauka, niema co tu dyskutowac. Jedynym czynnikiem zmiennym jest cena paliwa Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi