ppm702 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Cześć, załączam przetestowany schemat modowania kierunków w RAMie po 2011r. Zastosowanie przekaźnika podaje sygnał do szyny CAN i mamy wolny sygnał +12V DC do użycia do dowolnego celu (światła dzienne, przygaszanie itd...). Ten sam schemat działa z tyłu jeśli chcemy zrobić światła na Europę. Czyli wsteczne przez rezystor 5W ok 47ohm do masy i przed rezystorem wolne +12V do sterowania dodatkowym światłem. Tę operację trzeba powtórzyć z lewej i prawej strony. Za światłem przekaźnik wg. schematu załączonego. To nam uspokaja CAN. Żeby mieć migacz z tyłu ciągniemy kabel +12V od przednich kierunkowskazów. Wówczas jest "prawie" Europa. Ja uspokajałem tym sposobem tez przednie kierunki żeby z lampy "wyjąć" kierunkowskaz i światło do jazdy dziennej (białe). W razie pytań postaram się pomóc w miarę możliwości. Może się komuś przyda... Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 17 Września 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Chciałbym skorzystać z porady, W moim eFie kierunki chodziły szybko, były oddzielone stop od kierunku ale brakuje "rezystora" Kupiłem na allegro rezystor 50W 10 omów, podłączyłem pod to rozdzielenie, i kierunki zaczęły wolno pracować tak jak powinny, ale po odpaleniu auta i gdy napięcie wzrośnie powyżej 12.8 V na 13.8 V kierunki chodzą szybko :evil: Jakieś porady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 wygląda na to, że źle podłączyłeś rezystor. Zapnij go między "plus" kierunku i gołą masę gdziekolwiek, ale nie w lampie. Zrób nawet próbę kawałkiem kabla prosto do aku na postoju. Powinno pomóc. Jeśli nie to jak go "nie pomacam" to nie pomogę ;) Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 18 Września 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Działa, brakował przekaźników do kierunków, system głupiał z żarówkami 18 W i rezystorem, teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaczki Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Ktoś wie gdzie przerabiają tyle lampy bo moi elektrycy wg. tego schematu nie dają rady w Dodge Ram 2011... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi