Tadeusz_B Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Dzień dobry.Wszystkich miłych i sympatycznych ludzi proszę o odpowiedz,jakie parametry powinien mieć akumulator do mojej furmanki; 1500 1996 rok motor 5,9 l . wszystkim ludziom dobrej woli z góry bardzo ale to bardzo gorąco dziękuję. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
Bruum Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Witoj ziomalu! Z dobrej woli poradzę Ci tak, jak sam robię-weź największy jaki upchnąć da się. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa
drug Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Tadeusz, dobrze Ci radzę , kup taki, żeby był dobry. :kasztan: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui
cymek Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Tadeusz_B, a jaki miales do tej pory? Cytuj
Tadeusz_B Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Witaj ziom . Kiedy mnie najedziesz? Nie widzę Cię ostatnio,może jak ja postanowiłeś nie rzucać się w oczy.Sugestie akumulatorowe wezmę pod uwagę. Drug nic tak w życiu nie pragnę ,jak mieć właściwy akumulator. Cymek miałem bo mogę tak napisać 55 AH i zdaje się 460 A prąd rozruchu ,to jest dobre do malucha w porywach dużego fiata. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
WojtRybnik Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Ja mam Bosh'a 75Ah i od czterech lat śmiga bez problemu. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006
Tadeusz_B Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 I pewnie powiedzmy 650 -700 amper ?Powiedz mi jeszcze jaki masz bo dzisiaj dzwoniłem do Inter -carsu i opowiadał mi że jest SILVER i jeszcze jakis zdaje się wspomiał o czarnym kolorze.I jest warta w tej samej cenie 340 zł. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
cymek Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Bo do duzego auciska, to trzeba duzy akumulator.... ot taka mysl ;-) Tadeusz_B, ja jestem caly czas... tylko czasami z doskoku :laser: Cytuj
Tadeusz_B Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Tak cymek ilekroć podniosłem maskę mój zmysł estetyczny był zakłócony taki mały akumulator i taki duży samochód. Cymek nie można tak z doskoku bo ja tęsknię bardzo. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
japacz Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 ... taki mały akumulator i taki duży samochód... Takie czasy, miniaturyzacja i "zaawansowana technika" (w postaci planetarki w rozruszniku) powodują, że do benzyniaków nie są potrzebne baterie jak do wózków akumulatorowych ;-) Nie ważne co kupisz (w sensie marki - o ile będzie to firma mniej lub bardziej znana na rynku), ważne żeby pasował układ klem i były zachowane minimalne parametry jakie przewidział producent samochodu czyli prąd rozruchu i pojemność. Temat doboru akumulatora już był wałkowany na forum. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...
Tadeusz_B Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Właśnie nie mogę znależć parametrów jakie przewidział producent. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
WojtRybnik Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Mam Bosh'a 4s SILVER. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006
Tadeusz_B Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 A ten mnie proponował F4 silver,zdaje się że powiedział F za 340 zeta. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
cyvik Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 odpowiedni będzie 72 Ah. prąd rozruchowy im wiekszy tym lepszy. proponuję markę yuasa- ma trzyletnią gwarancję. Cytuj cyvik chevy g20 89' dodge ramcharger 76' vette 88'
Tadeusz_B Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Akumulator musi poczekać jest cały czas pod ładowarką, wyleciała chłodnica w piątek będzie. Yuasę made in USA mam w motorze jest wart swojej ceny.Gdzie kupujesz YUasę? Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
cyvik Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 najbliżej mam w zabrzu. gość jest na allegro. właśnie, najlepiej jest rozpoznawalna w motocyklach. Cytuj cyvik chevy g20 89' dodge ramcharger 76' vette 88'
Rekomendowane odpowiedzi