Jonko Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Witajcie! szukam dobrych sprawdzonych opon do jazdy po czarnym i do jazdy w terenie, chce jakiś w miarę cichych opon i takie co wytrzymają na asfalcie. mam na oku BFG Mud terrain T/A lub Cooper STT, szukam coś w rozmiarze 285/75R R16 lub 33x12.5 R16 ktoś coś poleca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 BFG Mud terrain T/A jeździłem na nich 80% po A4 dobrego słowa o nich nie powiem teraz mam coopery i jedyne co to trzeba się przyzwyczaić, że na mokrym wpadają w mini poślizgi Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnuch3 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Jeżdżę na BFG M/T i trzeba się przyzwyczaić do hałasu i słabej przyczepności. Wcześniej na BFG A/T moim zdaniem było dużo ciszej i pewniej na śliskim. Jak tylko okazjonalnie w teren to BFG A/T. Cooperów nie używałem, więc się nie wypowiadam. Cytuj Dodge Durango 2002 4.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ja tez mam BFG M/T i jeszcze KM1 i w terenie rewelacja. Asfalt mokry trzeba uważać zwłaszcza w pickupie z lekkim tylem. Ale na asfalcie generalnie nie narzekam. Mój pojazd ma tylko 115KM wiec łatwo go kontrolować ;) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Po kilku miesiącach AT hałasują tak jak MT, przyczepność na asfalcie podobna, wręcz MT są mniej podatne na aquaplanning i lepiej radzą sobie z błotem pośniegowym. Na kiepskich i oblodzonych drogach po prostu lepiej nie zap..lac, cokolwiek by za opony kosmiczne nie były. Przy takim założeniu, MT sprawują się doskonale. Natomiast w terenie wyraźna przewaga MT, bez żadnego porównania do MT. Poza piaskiem. Jeżdżę cały rok na MT, zimą rzadko dopinam przód, z tyłu wożę głównie zimne powietrze i czasem trochę śniegu :) Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi