Jonko Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 Witajcie! szukam dobrych sprawdzonych opon do jazdy po czarnym i do jazdy w terenie, chce jakiś w miarę cichych opon i takie co wytrzymają na asfalcie. mam na oku BFG Mud terrain T/A lub Cooper STT, szukam coś w rozmiarze 285/75R R16 lub 33x12.5 R16 ktoś coś poleca ? Cytuj
zyga Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 BFG Mud terrain T/A jeździłem na nich 80% po A4 dobrego słowa o nich nie powiem teraz mam coopery i jedyne co to trzeba się przyzwyczaić, że na mokrym wpadają w mini poślizgi Cytuj tdi engines are for senior citizens
czarnuch3 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 Jeżdżę na BFG M/T i trzeba się przyzwyczaić do hałasu i słabej przyczepności. Wcześniej na BFG A/T moim zdaniem było dużo ciszej i pewniej na śliskim. Jak tylko okazjonalnie w teren to BFG A/T. Cooperów nie używałem, więc się nie wypowiadam. Cytuj Dodge Durango 2002 4.7
Natryskowy Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Ja tez mam BFG M/T i jeszcze KM1 i w terenie rewelacja. Asfalt mokry trzeba uważać zwłaszcza w pickupie z lekkim tylem. Ale na asfalcie generalnie nie narzekam. Mój pojazd ma tylko 115KM wiec łatwo go kontrolować ;) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :)
misman Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Po kilku miesiącach AT hałasują tak jak MT, przyczepność na asfalcie podobna, wręcz MT są mniej podatne na aquaplanning i lepiej radzą sobie z błotem pośniegowym. Na kiepskich i oblodzonych drogach po prostu lepiej nie zap..lac, cokolwiek by za opony kosmiczne nie były. Przy takim założeniu, MT sprawują się doskonale. Natomiast w terenie wyraźna przewaga MT, bez żadnego porównania do MT. Poza piaskiem. Jeżdżę cały rok na MT, zimą rzadko dopinam przód, z tyłu wożę głównie zimne powietrze i czasem trochę śniegu :) Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg
Rekomendowane odpowiedzi