Skocz do zawartości

DEI Remote Start System - pytanie. . .

v8city

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdcznie zRAMowanych !

Pytanie mam dotyczące naklejki pod maską mojego RAMika. Napisane na niej jest, że :

Warning, this car is equipped with DEI remote start system. To sugeruje, że mogę to ustrojstwo miec zamontowane. Nie mam jednak na kluyczyku opcji odpalania. . . Standardowe 3 przyciski PANIC\LOCK\UNLOCK. Autko sprowadzilem z USA więc dokładnie jego historii nie znam. Wiem, że był lekko bity więc jest taka opcja, że została wstawiona część blacharska z wyżej opisaną naklejką. Może być też opcja, że kluczyk został dorobiony . . . Czy ktoś z was wie, jak sprawdzić czy Dodzia moja posiada ten Remote Start czy nie ?!

Z góry dziekuję.

You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly.

2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab

U mnie ten system działa i Ramik jest odpalany ale

z drugiego pilota. Na głównym pilocie nie mam opcji zdalnego odpału auta.

Nie wiem jak jest u innych kolegów - może się wypowiedzą

Dodge Ram 1500 HEMI 5,7 MegaCab - Pajero II V6 Super Select

Koleszka ma Rubicona. Kluczyk taki sam jak do Rama. Ma system odpalania a przycisk sie znajduje pod przyciskami LOCK\UNLOCK. Wnioskuje wiec, ze albo mam zly kluczyk, albo brakuej dodatkowego pilota lub. . . .z Rermote Start System mam w Dodzi tylko naklejke ;)

You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly.

ja nie mam systemu zdalnego odpalania,

kluczyki mam dwa takie same,

przyciski: lock, unlock, panic

po dokupieniu drugiej sztuki breloka do otwierania . oddalem do ASO w zabrzu celem zaprogramowania go do mojego auta ( pamietam ze kod byl 4-cyfrowy ) i dziala .

Uruchomienie zdalnego odpalania nastepuje po 3 krotnym nacisnieciu przycisku unlock

pzdr R

dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04

• Administrator

po dokupieniu drugiej sztuki breloka do otwierania . oddalem do ASO w zabrzu celem zaprogramowania go do mojego auta ( pamietam ze kod byl 4-cyfrowy ) i dziala .

Uruchomienie zdalnego odpalania nastepuje po 3 krotnym nacisnieciu przycisku unlock

pzdr R

ale oddałeś go do ASO i mówiłeś że chcesz odpalać unlockiem?

Umnie w ramiku jak przekręcam na zapłoni i tylko dam impuls do odpalania to przekaznik go przytrzymuje na rozruszniku i kręci tyle ile potrzeba do odpalania , wiec kwestia impulsu i sterowania.

pzdr R

ale oddałeś go do ASO i mówiłeś że chcesz odpalać unlockiem?

Umnie w ramiku jak przekręcam na zapłoni i tylko dam impuls do odpalania to przekaznik go przytrzymuje na rozruszniku i kręci tyle ile potrzeba do odpalania , wiec kwestia impulsu i sterowania.

brelok z ktorym kupilem auto odpalal zdalnie , oddalem zaś do zaprogramowania w ASO - drugi , kupiony pozniej , by miec drugi komplet

dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04

3x Un-Lock u mnie nie dziala niestety :( 4x tez nie...itd ;)

wydaje mi ise wiec, ze wspomniana naklejka o DEI remote system nie oznacza ze moje autko jest w to wyposazone. Na dniach jade instalowac pare swiatelek dodatkowych (na pewno sie pochwale : ) ) to elektryk odrazu zobaczy co i jak z instalacja "Remote"

I cos dla milosnikow Ifonow :) -->

http://www.viper.com/SmartStart/Demo.aspx

cena dosc wysoka ale baejr pierwsza klasa !