siepiet Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Witam kolegow, pytanie do tych ktorzy zmienili lusterka standardowe na tzw tow mirrors w swoich ramach: jak jest z widocznoscia? czy poprawia sie? czy dobrze w nich widac? jakie wrazenia? pytam bo rozmawialem z kolega Miskiem i troche mnie zniechecil mowiac ze nie do konca spelniaja swoje zadanie, wiec pytam reszty kolegow jakie macie doswiadczenia z tymi lusterkami ponizej zdjecia obu typow pozdrawiam Lukasz VS Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015
AdAm Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Moje zdanie znacznie jest takie: Dla mnie widać bardzo dobrze, aczkolwiek trzeba się przyzwyczaić do "inności". Niezaprzeczalnym atutem jest ich wygląd, który dodaje atrakcyjności taczce. :mrgreen: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4
drug Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 W Tow mirrors to duże szkło po prostu nie funkcjonuje. Widoczność w tym lustrze jest porównywalna do zwykłego lusterka łazienkowego, czyli z bliska można się ogolić. To małe lustereczko spełnia swoją rolę, ale jako uzupełnienie, ale żeby całość była dobra to wielkie lustro też powinno być bardzo delikatnie panoramiczne, a tymczasem ja miałem wrażenie, że ono przybliża, przez co zakłamuje i ogranicza widoczność. Nie użytkowałem tych luster u siebie, ale miałem okazję zrobić kilkaset kilometrów Ramem z takimi lustrami i byłem przerażony skutecznością tych luster. Sam kiedyś miałem chrapkę na nie, ale po doświadczeniach w kumpla aucie dokleiłem małe panoramy do swoich standardów. Szerokość Rama jest na tyle duża, że większość przyczep ogarniają te standardowe. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui
Misiek69 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Podpisuję się pod słowami druga. Strzelam sobie w stopę, bo siepiet miał ode mnie te lustra kupić, ale uczciwość nie pozwala mi wcisnąć znajomemu byle goowna, bez poinformowania go o tym co tak naprawdę kupuje. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
siepiet Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Misiek69, i za to szacunek oraz uklon z mojej strony Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015
Misiek69 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Spoko! Będę w marcu w GB, wpadnij do Allington na Shire Horse Show. Pokażę Ci piękne konie i pogadamy. :2piwo: Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
siepiet Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Bardzo chetnie. Juz wrzucilem przypomnienie w kalendarz :) Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015
WojtRybnik Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Też myślałem o Tow mirrors, ale w naszych warunkach wydają mi się nie praktyczne. Może i ładnie się komponują z taczką, ale przede wszysytkim znzacznie poszerzają gabaryty, będą przeszkadzały wszędzie tam gdzie do samego full size'a jest zbyt wąsko. Ciągnę większą przyczepę kempingową na dwóch osiach i standardowe lusterka w zupełności wystarczają. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006
dejwitt Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 A ja się ciesze z Tow mirrors, wyglad dodga z tymi lustrami wygląda o niebo lepiej jak z malymi 'uszami'.Ta male uzupelniajace zwierciadlo za pomocą ktorego widac czarny punkt fajna sprawa i bardzo pomocne. Co do gabarytow kwestia przyzwyczajenia się. Rozłożenie luster wygląda bardzo efektownie :)..wg mnie widocznosc w nich jest taka ze nie potrzebne jest środkowe lustro. Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
Rekomendowane odpowiedzi