whitworth Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam. Poszukuje automatycznej skrzyni do rama 5.9 rok 2002. Skrzynka to 46 RE. Jak ktoś ma lub wie gdzie mogę taką dorwać, to proszę o kontakt. Moja skończyła swój żywot i nie opłaca się jej naprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Padła od razu czy dawała jakieś znaki ? Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitworth Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Stopniowo przestała wrzucać biegi. Najpierw był problem z 4 biegiem tzn. wrzuciła 4 i zaraz zredukowała na 3. Teraz jest problem z 3 biegiem. Ogólnie strasznie szarpie przy zmianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 adam 794684655 buszkowo naprAWIA SKRZYNIE JEEPOWE ,DODGE TEZ moze bedzie cos mial , wiem ze ma jakies Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitworth Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dzwoniłem już wcześniej. Nie ma, okazuje się że ta skrzynka jest dość rzadka w obiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 nasmieszniejsze jest to , ze kupujac rama , myslalem ze silnik i podzespoly sa te same co w jeepach , a tu ZONK :evil: niby to samo, a jednak ... 8-) tak , nie byloby poroblemu , gratow do jeepa w brod , ciekawe czy silnik ze skrzynia z ZJ5.2 , 5.9 daloby sie przeszczepic do rama z tego co wiem to maja rozrucsznik z drugiej strony a moze ktos prubowal? Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 ciekawe czy silnik ze skrzynia z ZJ5.2 , 5.9 daloby sie przeszczepic do rama Wszystko się da, tylko jak długo wytrzyma w Ramie taka skrzynia, skoro ZJ jest ponad jej siły :-/ Moja skończyła swój żywot i nie opłaca się jej naprawiać. Skoro ciężko kupić używkę, to chyba tylko naprawa zostaje. No, może jeszcze ściągnięcie zza wody jakiejś używki, albo czegoś po regeneracji. Tyle, że to też nie będzie tania operacja :roll: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Moja tez zastrajkowala. Rok z kawaleczkiem wymienialem elektrozawory a teraz zniknął wsteczny za to na neutralu N ciągnie do przodu no i oczywiście wpada w tryb awaryjny i przerzuca max do 3 biegu. Wyskakuje błąd trans fluid pres low czyli słabe cisńienie oleju i problem z 4 biegiem ale chyba dlatego ze wrzuca ją w tryb awaryjny. Zastanawiam sie remontować czy wziąć uzywkę. Bo sugerują ze to jakies mechaniczne uszkodzenie. Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Osobiście podjąłbym się naprawy swojej skrzyni automatycznej, mnogość części i podzespolow zamiennych jest olbrzymia, oczywiście ebay lub sklepy internetowe w USA. Koszty sa śmieszne i mamy pewność co zostało wymienione. W545rfe jest bardzo słaby wsteczny, czasem wystarczy stromy wyjazd z garażu tyłem, wiecej gazu i tarczki się palą. Przy tej 46re zacząłbym od naprawy sterowania , upgradu http://www.ebay.com/itm/46RE-47RE-48RE-Transmission-Master-Solenoid-Kit-Governor-Pressure-Transducer-00-/140893099390?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item20cde2157e&vxp=mtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitworth Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Taki zestaw naprawczy mam, po wymianie skrzynia dalej nie działała prawidłowo, było dokładnie tak samo, jak przed wymianą . Po bliższych oględzinach skrzyni wyszło, że jest uszkodzony koszyk trzymający tarczki i jeszcze coś tam. Koszt naprawy został wyliczony na około 6 tysi. Dla mnie dużo, więc szukam drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Starą kupię od Ciebie jak już będziesz miał dość omijania w garażu i będziesz chciał wyrzucić . Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 adam 794684655 buszkowo naprAWIA SKRZYNIE JEEPOWE ,DODGE TEZ moze bedzie cos mial , wiem ze ma jakies Tak. "Naprawia". Na jakieś 2 miesiące. kupujac rama , myslalem ze silnik i podzespoly sa te same co w jeepach Bo są. 46RE była w jeepach grandach zj 5,9. Silnik też ten sam. Problemem jest niewielka podaż tych gratów, z uwagi na ich małą popularność. Kupowane były przez fanów i pasjonatów. misman edytuj posta, nie pisz jednego pod drugim bo robi się bałagan. Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Misman, mylisz się Nie sa takie same, rozrusznik jest z drugiej strony ;-) Cytuj HEMI 5.7 EVO 1340 bigosss 750ąty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ciekawe, sprawdzę. Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Istotnie, rozrusznik jest z drugiej... Nie zwróciłem nigdy uwagi. W sumie to wymiana kielicha powinna załatwić sprawę. Ewentualnie przeniesienie (dokupienie, jesli inny) rozrusznika, i niewielka przeróbka elektryki. Tak mi sięwydaje. Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi