michałsz. Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Witam. Może ktoś z was miał taki problem. Po wstawieniu gazu po jakieś 5000km zapaliła mi się kontrolka z silnikiem. W komputerze pokazywało 7 cylinder. Wymieniłem wszystkie świece i było ok na jakieś 100km. Teraz po skasowaniu na nowo pali mi się kontrolka i komputer pokazuje coś o na temat odłączania cylindrów. Proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Nie mam gazu, ale wiem, że przy gazie często pali się check. Pogrzeb na forum. Na pewno coś wyczytasz, było nie raz. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Podaj kod bledu, bedzie latwiej cos poradzic Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 jeśli masz MDS i gazownik wpiął Ci się z sygnałem wtrysku na cylindry wyłączane przez MDS to będziesz miał takie jaja. To taka diagnoza na odległość i na szybko Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jesli ma instalacje gazowa na wtrysku a raczej napewno taka ma to z tego co sie orientuje to gazownik musial podpiac sie pod kazdy z wtryskiwaczy czy to z mdsem czy bez, i sygnal z kazdego wytrysku jest podawany do komputera od gazu. Moze to zbieg okolicznosci i poprostu mds pada Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Próbowałeś odpiąć akumulator ? U mnie na jakiś czas pomaga :-) Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 23 Lipca 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Michałsz jaki rocznik masz Rama, jaki olej masz wlany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałsz. Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam. Wszystkich. Trochę pracy miałem i brak czasu duży. Rama mam z 2007 roku. I olej mopar taki jak zaleca producent auta. Błąd który się pojawia to P3400. Jak miałem podpięty gaz i jeździłem na samej benzynie to się błąd nie pojawiał. Jak tylko włączę na gaz to po 20 milach się włącza znów. Teraz gazownik włożył mi jakąś zworę i odłączył teoretycznie gaz. Po przejechaniu 30 mil na benzynie pojawił się znów błąd. I tak jak tylko go skasuję po przejechaniu parunastu mil włącza się znów. Może znacie kogoś kto jest w stanie i pomóc. Mogę dojechać do ok 300 km od Augustowa na sprawdzenie i ewentualną naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 6 Stycznia 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jedna z przyczyn może być niewłaściwy olej, jaki masz ? 5w30 czy 5w20 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałsz. Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Olej mam 5 w 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Polecam przeczyscic czujniki - przeplywomierz, czujnik polozenia przepustnicy i cisnienia w dolocie. Dane z nich sa odpowiedzialne za zalaczanie mds-u, wplyw moze tez miec miejsce zainstalowania wtryskow od gazu ktore po zalaczeniu zmieniaja cisnienie na tyle ze zczytywane informacje wykraczaja poza zakres i komputer wywala blad. Jak podlaczasz pod kompa to jak wezmiesz live data powinno pokazac Ci cisnienie w dolocie i zerknij jakie sa zmiany po przelaczeniu na lpg. Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałsz. Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Byłem w serwisie i okazało się że mam do wymiany dwa czujniki w lewej głowicy i ma niby działać. W tym najbliższym tygodniu mam nadzieję że wszystkie elementy przyjdą to naprawię i zobaczymy czy to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 tak z ciekawosci to jakie to czujniki? Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mnie też świecił się CHECK ENGINE. Powiedziano mi, że to na 90 % sondy. Ja w swoim DODGE'u w weekend wymieniłem świece. I po problemie. Przy wymianie zauważyłem, że jedna ze świec w ogóle nie była wkręcona :shock: + 3 "zalane". Nie wiem, kto robił poprzedniemu właścicielowi świece, ale bym go :pala: Nie wiem czy w ogóle były zmieniane, bo wykręciłem CHAMPION'y. Wątpię, żeby ktoś zrobił prawie 140 tys. mil na jednych świecach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pół biedy jak się świeci. . Wkurzające jest jak mruga :lol: Ja w ten sposób naprawiałem napędy. Czarną taśmą izolacyjną :mrgreen: Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sani Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 U mnie też zaczęły się enginowe cyrki po zamontowaniu gazu... zauważyłam, że gdy pali się dioda z silnika to nie włącza mi się ECOnomiczna jazda ale.. na dłuższy czas pomaga szybki restart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi