maasser Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Niestety w moim ramie wysypała sie calkowicie maglownica. Przesłałem ja do Avanti w Kielcach ale odpoiwedzieli, ze nie da sie jej naprawić. Czy ktos ma jakies doswiadczenie z maglownicami regenerowanymi ze stanów? Mozna je kupić za 170-250 dolców na ebayu? Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Niestety w moim ramie wysypała sie calkowicie maglownica. Przesłałem ja do Avanti w Kielcach ale odpoiwedzieli, ze nie da sie jej naprawić.Czy ktos ma jakies doswiadczenie z maglownicami regenerowanymi ze stanów? Mozna je kupić za 170-250 dolców na ebayu? moze tu ? http://www.przekladniekierownicze.eu/ edyta - doczytałem http://citroen.org.pl/forum/viewtopic.php?p=53765 :oops: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 heh Ci z Avanti powiedzieli, ze na trzy elementy newralgiczne w maglownicy dwa mam totalnie wyjechane i nie ma najmniejszego sensu regenerować bo za 3 miesiące będzie to samo. Zuzcar ma uzywki po 1000 zł ale chyba zdecyduje sie na sprowadzenie ze stanow regenerowanej iwyjdzie 850 zł. 46 sprzedanych chyba o czyms swiadczy... http://www.ebay.com/itm/151205689651?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Drogo wyjdzie, przesylka 98 dolcow plus clo i vat Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 juz dwa razy udało mi sie sciagnac bez cła i vatu, jak sie nie uda, otrzymam fakture i wrzuce w koszty, wiec bedzie porownywalnie .... Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Lepiej późno napisać niż wcale. Ja sprowadzałem regenerowaną maglownicę do swojego Rama. Ciekła gorzej od mojej starej. Oczywiście mogłem ją oddać na swój koszt i dostałbym nową też na mój koszt dostawy. Takie mam doświadczenia ze sprowadzaną regenerowaną maglownicą z US. Zadzwoń do Dareckiego. On miał tą moją z US regenerować i trzymać na wymianę bez czekania. Może Ci pomoże. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 o kurcze, no to mnie pocieszyles :P, tysiak w plecy..... na dodatek, jeszcze gosc sie ociaga z wysylka, dopiero po zalozeniu sprawy na Ebayu wyslal podobno wczoraj zobaczymy, mam nadzieje, ze nie bedzie jak z Toba.... dzieki za info Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 GŁOŚNO i drukowanymi literami napiętnować firmę jedną i drugą niech już nikt inny nie wsadzi się na minę za własne pieniądze Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 maglownica przyszła i juz zalozona. Rzeczywiscie jest zregenerowana, wyglada na porządnie zrobiona ale nie obylo sie bez komplikacji, otóż murzyny z Detroit odwrotnie zamontowali pare tulei za pomoca których przykreca sie maglownice tak, ze trzeba było odcinać spawy, tuleje zamienić miejscami i znowu spawnąć. Po jednym dniu wszystko jest w jak najlepszym porzadku :-) oby tak juz bylo na wieki wieków :-P Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 To podziel sie jak mozesz informacja ile kosztowala Cie ta naprawa, moze byc netto ;) Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 maglownica wraz z obsługa w stanach przez http://www.kupujemywusa.com/ oraz cło, VAT i obsługa agencji celnej - 1260 zł brutto Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 maglownica wraz z obsługa w stanach przez http://www.kupujemywusa.com/ oraz cło, VAT i obsługa agencji celnej - 1260 zł brutto Z całym szacunkiem dla Twojej operatywności, ale w Polsce byś ją zregenerował taniej i byś miał gwarancję na to. Koszt regeneracji maglownicy w Polsce to rząd wielkości między 600 - 1200zł. Druga sprawa, czemu pchałeś w tyłek kasę tym z kupujemywusa.com? Ja do swojego Tweetiego wszystko kupuję na ebay lub rockauto bezpośrednio. Potrzebna jest tylko karta kredytowa lub zwykła karta do konta lub konto w PayPal i nikomu żadnych prowizji nie musisz płacić. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 drug, jak przeczytasz cały wątek to w pierwszej kolejnosci przesłałem maglownice własnie do regeneracji w Polsce do firmy Avanti z Kielc (robiło tam juz dwóch moich znajomych do francuzów i sa juz rok zadowoleni, koszt to 460 lub 560 zł w zaleznosci czy trzeba chromowac). Niestety, jak napisałem wczesniej , mojej nie da sie skutecznie zregenerować bo jest juz za bardzo wyłechtana, więc mialem do wyboru albo kupowac uzywke w zuzcarze albo sprowadzac regenerowana. Wybrałem druga opcje i po kilku dniach użytkowania stwierdzam ,że podjałem wlasciwa decyzje (co bedzie pozniej, to nikt tego nie wie) Co do napychania kabzy kolesiom z "kupujemywusa" to prowizja wyszła 30 dolców. Ja im zlecilem co maja kupić a oni dpilnowali reszty czyli zakupili, przepakowali (aby nie placic cła, dwukrotnie sie udało) i wysłali . Dodam, ze spzredjacy w USA mial tyle chyba zamowien , ze nie wyrabial sie z robotą, wiec oni sami mailowali do niego i zalozyli jakas sprawe na ebayu aby gosc sie ogarnał. No i najwazniejsze: przyszła do mnie maglownica naprawde zajebiscie sprawna, nie wiem czy gdybym sie rzucal to nie wyslaliby mi do polski jakiejs zdupionej na złość bo i tak wiedzielby , ze nie oplacaloby mi sie odsyłać na swoj koszt, wiec te 90 zł prowizji nie ma dla mnie zadnego znaczenia i rownież gdy bede kupował w stanach cos nastepnym razem, to skorzystam z ich oferty a nie bede sie pierdzeilil z tym sam ;-) Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Więcej pierdzielenia z tymi z kupujemywusa, niż przy kupnie samodzielnym, ale jeden lubi rybki, a inny akwarium, więc moja dobra rada to jak zawsze: Rób jak chcesz! , a ewentualne pretensje będziesz miał zawsze tylko do siebie ;-) Suma sumarum cel osiągnąłeś i jesteś zadowolony i o to chodziło.. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 jezdze juz miesiac i maglownica spisuje sie rewelacyjnie, nawet kropelki wycieku. Naprawde jestem zadowolony z tego ze zakupilem regenerowana ze stanów. Co do kosztów: gdybym sprowadzal prywatnie i udałoby mi sie ominąc cło, koszt wyszedłby 951 zł, po sprowadzeniu na firme i odliczeniu VAT-u i dochodówki wyszła mnie 944 zł :-D Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi