Misiek69 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Słuchajcie! Mam prośbę, taką prywatną. Otóż znajoma kupuje (znaczy się mąż jej kazał, bo ona chciała F-150 :-) ), Landarę Discovery II (po liftingu) z 2004 roku z silnikiem Td5 (2,5litra). Spytała się mnie o opinię, ale niestety ja nie znam osobiście żadnego auta tego typu. No i postanowiłem jej prośbę skierować do Was, jako że gdzieś tam w podpisach widziałem, że ktoś czymś takim jeździł. Może napiszecie coś o takim aucie? Dobre i złe strony, ekonomika, trwałość, ceny części. Będę wdzięczny za opinie, wszystkie i dobre i złe. Pozdrawiam. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 znaczy się mąż jej kazał, bo ona chciała F-150 I posłuchała :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jest to duży terenowy brytyjski samochód , w tym przypadku dizel 2,5 litra. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 znaczy się mąż jej kazał, bo ona chciała F-150 I posłuchała :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: No widzisz, Ty pewnie nie wiesz, ale niektóre kobiety kochają swoich mężczyzn :-P Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jest to duży terenowy brytyjski samochód , w tym przypadku dizel 2,5 litra. Dzięki chłopie! Na pewno jej przekażę, ona była pewna, że to coś w rodzaju takiego budynku, w którym odbywają się tańce. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Do usług . Cieszę się że mogłem pomóc. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Misiek69, możesz przekazać, że auto łapie się do zbioru gwiazd awaryjnych... :kasztan: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 AdAm A jakie podzespoły są najbardziej awaryjne? Czy może wszystko się sypie? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Misiek69, Mój koleszka ma Disco. On lata nim koło 5 lat auto w stylu zawsze coś. Z tego co mi się o uszy obiło to na pewno miał problemy z turbiną, komputerem, a na ostatnim wyjeździe na Ukrainę explodowała mu pompa hamulcowa. Pierwszy raz taki coś widziałem na oczy :shock: Podobno jak cię discavery nie wykończy finansowo to próbuje fizyczne. Choć generalnie jest zadowolony z niego, a że wpompował w niego dużo $ to nie zamierza zmieniać :). Mogę Cię z nim skontaktować jak mocno chcesz, tylko nie wiem czy jest sens rozmowy z fanatykami marki. :):) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 spytaj na forum4x4.pl napisz ze chcesz jedno kupic i na co masz zwracac uwage przy ogladaniu, przynajmniej nie skonczy sie dyskusja ktora seria byla lepsza :lol: tam jest pelno tego padla i sa tam desperaci ktorzy tym jezdza od malego i maja wiedze o ostatniej srubce generalnie awaryjne sa, jak nie przecieki i korozja, to mosty, elektronika, chociaz ten Td5 od VW akurat nie wygladal na najslabszy element tej ukladanki z doswiadczenia niczego nie napisze bo jechalem nim moze ze trzy razy w srodku jest jak w traktorze - bo to traktor jest :) do komfortu forda nie ma nwaet jak porownywac podobno produkcja LR ma zostac zakonczona - zbyt wiele norm EU dotyczacych bezpieczenstwa i ekologii bylo naginanych w nieskonczonosc przy rejestracji nowych aut i producent sprzedawal je "legalnie" glownie dzieki wyjatkom i specjalnym klauzulom w prawie ale to inny temat Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 No widzisz, Ty pewnie nie wiesz, ale niektóre kobiety kochają swoich mężczyzn A co tu ma kochanie do rzeczy - kiedyś też mieliśmy w domu pomysł na Disco II, ale jak moja go obejrzała to stwierdziła że nie zamierza jeździć traktorem :lol: :lol: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 generalnie awaryjne sa, jak nie przecieki i korozja, to mosty, elektronika, chociaz ten Td5 od VW akurat nie wygladal na najslabszy element tej ukladankiz doswiadczenia niczego nie napisze bo jechalem nim moze ze trzy razy w srodku jest jak w traktorze - bo to traktor jest :) do komfortu forda nie ma nwaet jak porownywac podobno produkcja LR ma zostac zakonczona - zbyt wiele norm EU dotyczacych bezpieczenstwa i ekologii bylo naginanych w nieskonczonosc przy rejestracji nowych aut i producent sprzedawal je "legalnie" glownie dzieki wyjatkom i specjalnym klauzulom w prawie ale to inny temat EDIT; pomylilem auta i to co powyzej dot. Defendera, a nie Disco mimo to, na tamtym forum spod linku powyzej powinienes miec rzeczowa odpowiedz o Dyskotece Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4 Terenowiec Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ja mogę powiedzieć więcej na temat marki, gdyż od kilku lat (4-5?) jest w posiadaniu rodziny Freelander '04. Awaryjność - niewielka, brak problemów z rdzą, wymiany raczej eksploatacyjne - wśród pozostałych aut przed domem najmniej awaryjne (ale i najmniej kilometrów) :lol: . Silnik Td4 po virusie - nieźle chodzi, na lato wyjęty tylni most, bo w terenie jeździ, ale lekkim (auto bez mostu nabiera nowego życia, szybkie, zwinne etc :-D ). Spalanie w normie, z mostem koło 8, bez może 7 - oczywiście mówię o trasie. Ogólnie nie przekracza 10-11 z miastem w dużych korkach, małym terenem etc. Jeździ się wygodnie, przyjemnie, zawieszenie trwałe i całkiem komfortowe, mimo, że sztywne jak na auto pseudo-terenowe. P.S. Nie rozumiem czemu kobieta kupuje Disco - jest koszmarny i ogromny. :-P Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dzięki Panowie. Scalę jej Wasze posty, i przekażę znajomej. Niech podejmuje decyzję sama. A czemu Disco? Jak pisałem na początku, mąż się uparł. Poza tym samochód ma ciągać przyczepę z dwoma końmi i mieć w bagażniku miejsce na paki, siodła itp. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Przepraszam ale on chyba nie da rady, szybko spuchnie Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 ... samochód ma ciągać przyczepę z dwoma końmi i mieć w bagażniku miejsce na paki, siodła itp. O, i do tego się nadaje choć demonem szybkości bez, a tym bardziej z przyczepą nie będzie. Ale z końmi nie jest ważna szybkość tylko płynność jazdy. Disco 2 mimo (stosunkowo) dychawicznego silnika ma niepodważalną zaletę w postaci stałego napędu na 4 łapy i wielkiego bagażnika. Poza tym ma fabrycznie 3.5t na haku. Misiek - guru od LR w Polsce nie brakuje, a i z częściami nie ma problemu. Zwróciłbym większą uwagę na zawias jeśli jest wersja z pneumatyką bo to nigdy nie jest tanie w naprawie. No i na stan nadwozia w newralgicznych miejscach (aluminium). Cała reszta to zwykłe auto. A, jeszcze jedno - jeśli to ma być diesel z automatem to radziłbym poświęcić więcej czasu na jazdę próbną. Nie żeby to była zła konfiguracja ale to opcja dla, powiedzmy... cierpliwych :-P Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dzięki Japacz! Przekażę koleżance. Tak na marginesie, ona chciała kupić efa jednego z naszych klubowiczów. Nie pamiętam nicka, ale Ford taki ciemny był z pomarańczowymi pasami na masce. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dwa konie plus przyczepka to około 2 ton ,samochód plus 2 osoby plus graty to może nawet ze 2,3 tony i tylko ze 130 koników nie wiem czy to będzie funkcjonować. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 http://m.onet.pl/moto/testy-uzywane,cx39c jak by go produkowali to bym napisał. że tekst sponsorowany a tak to chyba reklama warsztatu :) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4 Terenowiec Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 http://pojazdyspecjalne.com/land-rover-discovery-legendarne-auto-roadu/ Tu też parę zdań o Dyskotece ;-) Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4piotr Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 massssakra :twisted: ze tez wczesniej nie zobaczylem tego watku - nieskromnie posiadacz 2 dyskotek w przeszlosci - powiem krotko, jak sie o zelazo dba to sie ma...nigdy mnie nie zawiodly choc wozilem nimi tylek od krymu po balkany ale...to byly auta do 1998r bez komputerow, pompowtryskiwaczy i innych dwumas i dpf-ow z powietrzem w prezerwatywach zamiast sprezyn...po tym roku nikt madry LR nie kupi bo go teraz chyba Tata :mrgreen: robi o zgrozo....no i ze wzgledu na tylny dyfer mniejszy niz w samuraju na 2 satelitach + przypadlosci powstawania luzow w ukladzie przeniesienia napedu DO HOLOWANIA PRZYCZEP Z 2 KUNMI SIE NIE NADAJE...z 1 kuniem zreszta tez ...i wcale nie mowie tego ze wzgledu na fakt posiadania efa w pomaranczowe paski :roll: Cytuj Wszystkie błędy ortograficzne i stylistyczne są zamierzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi