milek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Cześć, pierwsze co, to gdzie mozna kupić uszczelke kolektora wydechowego do F150 2004+ 5.4 silnik? Ktoś wymieniał tę uszczelkę , prawa strona, bo z tego co sie orientuje to łatwo nie jest? Jakieś rady czy sugestie podczas wymiany? W ogóle jak szkodliwa jest jazda z nieszczelnością? Pozdrowienia!!! Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 uszczelkę zawsze możesz wyciąć jest dużo firm co to robi więc nie jest to problem jak nie występuje w handlu jak byś miał z tym problem to napisz na PW to Ci pomogę ostatnio docinałem wg wzorów i rysunków i jest ok. Sprawdzony materiał - "POWERgraf 3" albo "Motorit" jazda z wydmuchaną nie jest wskazana błędne odczyty sond, odprężone cylindry itd Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 jazda z wydmuchaną nie jest wskazana [...] odprężone cylindry Mógłbyś szerzej temat rozwinąć ? Zaciekawiłem się... :shock: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 google.com luzny wydech spadek mocy Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 http://www.oldtimery.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19:uklad-wydechowy&catid=26:warsztat&Itemid=556 Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie, nie. Chodziło mi o uszczegółowienie zagadnienia "odprężania cylindrów", a nie konstrukcję wydechu... :-P Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 no źle się wyraziłem chodziło mi o zmianę ciśnień i przepływów spalin generalnie każda nieszczelność na wydechu ma wpływ na pracę silnika i zakłócenie napełniania i opróżniania cylindrów Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi