Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Usterka dotyczy F150 5.4 2004r 4x4, mianowicie jest coś takiego, w momencie odpalania auta, auto próbuje jechać do przodu bez względu jaki jest załączony bieg, czy winna może być dźwignia, jakiś moduł/komputer bądź skrzynia, może ktoś się orientuje odnośnie tego być może to jakaś częsta usterka tych aut.

Pozdro

Opublikowano

Co to znaczy "próbuje jechać do przodu"? Może z górki jest? :mrgreen:

Przede wszystkim silnik nie powinien dać się uruchomić na żadnym z biegów, jedynie na pozycji P lub N. Pierwsza rzecz do sprawdzenia - czujnik położenia dźwigni zmiany biegów. Jest zamontowany na skrzyni biegów z lewej strony. Przy okazji do sprawdzenia połączenie między lewarkiem, a skrzynią (wajcha przy kierownicy czy na tunelu?)

post-158-15323756553267_thumb.png

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano
Dźwignia w tunelu, chciałem zamówić czujnik ale znalazłem tylko całą kompletną dźwignie.

Czy ja dobrze na oczy widzę co do tej ceny ?

http://allegro.pl/dzwignia-zmiany-biegow-ford-f150-2004r-automat-i4209912237.html

skasztanie temat , ale ze pije Perłe , to nie moge sie powstrzymac ...

zatem , nie trza było zostac przy Ramie ..? :mrgreen: ;-)

dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04

Opublikowano
Dźwignia w tunelu, chciałem zamówić czujnik ale znalazłem tylko całą kompletną dźwignie.

Czy ja dobrze na oczy widzę co do tej ceny ?

Tam też jest czujnik :mrgreen: dlatego pisałem, żeby sprawdzić połączenia. Poniżej na obrazku masz lokalizację obu. Działa podświetlenie liter przy lewarku?

Co do ceny - jeśli to na aukcji to nówka (a tak jest napisane), a nie używka z odzysku to cena niestety wygląda na realną... Jeśli wierzyć cennikowi Motorcrafta całość w Stanach kosztuje ok 650 dolców. Po doliczeniu kosztów przesyłki, cła, vatu, sratu itd robi się z tego cena z kosmosu...

Tyle, że Ty na 100% nie potrzebujesz całego lewarka, a jedynie któryś z czujników.

post-158-15323756558124_thumb.png

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...