dario Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 mam problem z czujnikami cofania , raz działają a raz są wyłączone . Sprawdziłem podłączenie każdego czujnika i wszystko OK . Co proponujecie aby jeszcze sprawdzić , co może deaktywować . Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI
DA6VI6D Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Wykasuj luzy między czujnikiem a gniazdem zderzakiem. Czasami konieczna jest wymiana tego sylikonowego oringa jaki tam przychodzi. Zatrzaski czujników nie należą do najsolidniejszych-trzeba z cierpliwością podejść do ich zablokowania. Jeśli nie masz zamontowanych tylnych chlapaczy to kamienie z pod kół potrafią uszkodzić czujnik. Rozwiązaniem jest montaż w/w lub w zderzaku fartucha gumowego osłaniającego czujniki. U mnie to pomogło. Awaria jednego czujnika dezaktywuje cały system. Jeśli podłączysz komputer i pokaże Ci który numer jest uszkodzony to pamiętaj że numeracja czujników leci tak: -liczone od 1 do 8 gdzie 1 to przedni skrajny lewy a cała reszta numerowana w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara -4 szt przód/4tył-nawet jeśli przednich nie masz zamontowanych Daj znać czy pomogło. Cytuj FOOCK FUEL ECONOMY
Rekomendowane odpowiedzi