dario Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 mam problem z czujnikami cofania , raz działają a raz są wyłączone . Sprawdziłem podłączenie każdego czujnika i wszystko OK . Co proponujecie aby jeszcze sprawdzić , co może deaktywować . Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA6VI6D Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Wykasuj luzy między czujnikiem a gniazdem zderzakiem. Czasami konieczna jest wymiana tego sylikonowego oringa jaki tam przychodzi. Zatrzaski czujników nie należą do najsolidniejszych-trzeba z cierpliwością podejść do ich zablokowania. Jeśli nie masz zamontowanych tylnych chlapaczy to kamienie z pod kół potrafią uszkodzić czujnik. Rozwiązaniem jest montaż w/w lub w zderzaku fartucha gumowego osłaniającego czujniki. U mnie to pomogło. Awaria jednego czujnika dezaktywuje cały system. Jeśli podłączysz komputer i pokaże Ci który numer jest uszkodzony to pamiętaj że numeracja czujników leci tak: -liczone od 1 do 8 gdzie 1 to przedni skrajny lewy a cała reszta numerowana w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara -4 szt przód/4tył-nawet jeśli przednich nie masz zamontowanych Daj znać czy pomogło. Cytuj FOOCK FUEL ECONOMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi