dolar16 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 witam wszystkich, mam problem z szumem w okolicach paska klinowego, otóż od 2 dni gdy go odpaliłem wydobywa się dziwny szum z miejsca gdzie jest pasek, tak jakby może jakieś łożysko było na wykończeniu, nie wiem też kiedy pasek był wymieniany, poza tym poprzedni właściciel dorzucił jeszcze tzw. wiskoze, bo ponoć też było ją słychać, aktualnie nie udało sie jeszcze wymienić wiskozy, ale ten szum chyba nie z tego, wstawiam linka z filmiku gdzie słychać prace silnika i delikatny szum, lub świst, ciężko to opisać, ale tego nie było;p jakieś sugestie? Dodam że mam Dodge ram 1500 2003 4.7 benzyna +LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 polej pasek wodą jak zmieni głos - to pasek ściągnij pasek zapal na chwilę (przy zimnym silniku) jak bez paska szumi to nie pasek zostają Ci rolki ciężko sprawdzić można napędzić wkrętarką w imadle Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar16 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 ok, jutro sprawdze patent z wodą i napiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 To może szumiec pompą wspomagania, albo rolki napinajace Film mi się nie otwiera , i zapraszam do powitalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar16 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ok, problem z szumem rozwiązany, polałem wodą od strony wewnętrznej i na chwilę przestało szumieć, ale jak woda wyleciała to szum powrócił, czyli pasek do wymiany, mam jeszcze pytanko z innej beczki, ale nie chce już nowego tematu otwierać, otóż, jakie polecacie świece do Dodge Ram 2003 4.7? I jaki akumulator? Czy trzeba coś amerykańskiego czy może być jakiś zamiennik z polskiego rynku? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 wejdź np. tutaj http://ngksparkplugs.com/part_finder/car_truck_suv/default.asp odszukaj swoje auto i spisz numer katalogowy swiecy, powinny być takie same tez w Polsce i możesz się spytac w swoim lokalnym sklepie motoryzacyjnym, co do akusa to nie wiem co polecic Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 NGK PLUGS AND WIRESETS: GPSERIES PLUG ZFR6FGP IXIRIDIUM PLUG ZFR6FIX-11 PREMIUMPLATINUM PLUG PZFR6F-11 VPOWER PLUG ZFR6F-11G WIRESET WIRESET Direct Fire Ignition [1] [1] No Wires Req'd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durango5.9 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Pod maska powinna byc naklejka albo tabliczka z oznaczeniem spark plugow.Co do aku to zalezy do czego bedziesz uzywac autka :lol: :lol: :lol: https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be mosty parch y60 rama grand vitara serce 5,7 hemi z wg +skrzynia reduktor dana 300 Ps.Auto tylko do kosciola http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=90739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi