mrB Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Moje ramidlo ma z kazdej strony lekko poobijane zderzaki. "Solidna" amerykancka stal = nielatwo ja wyprostowac Drobne wgniotki w lakierowanych blachach mozna (teoretycznie) prostowac podcisnieniowo - ale liposukcja zderzaka w pickapie chyba sie nie uda? ;-) Czy ktos praktykowal klepanie chromowanej stali, czy zostalo mi juz tylko wymeczyc te ktore teraz mam do konca i potem zalozyc nowe? wgnioty nie sa tragiczne i powloka chromowa jest dalej w bardzo dobrym stanie, ale sa troche smieszne - auto jest obite praktycznie na kazdym narozniku :) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja bym to olał, ewentualnie otworzył jeżdżący gabinet krzywych zwierciadeł i zarabiał :mrgreen: Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Przedni zderzak to nakładka plastikowa. Oblej ją gorącą wodą, może ma pamięć kształtu i odbije, ale jakos nie podejrzewam o to naszych sojuszników z Północnej Ameryki. Z tyłu, skoro wgiął się i chrom nie pękł to może warto spróbować go odbić? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Miałam podobny problem z tylnym zderzakiem w chromie ..myślisz o prostowaniu to tylko na gorąco i trzeba się naprawdę postarać i namęczyć ..minus taki że tracisz chrom ale ja i tak chciałem go pokryć linexem więc próbowałem. Efekt był taki że tylny zderzak kupiłem nowy czarny już nie z tak solidnej stali jak orginał u Zuzkara i dałem do pokrycia Drugowi . I w końcu mogę się cieszyć z prostego zderzaka a tak przez dwa lata mnie wkurzał.. Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 ... skoro wgiął się i chrom nie pękł to może warto spróbować go odbić? Niestety to działa tylko w jedną stronę. Większość metali ma tę właściwość, że stosunkowo łatwo je rozciągnąć natomiast trudno jest je spęcznić. Dlatego łatwo jest zagiąć/wgiąć blachę ale potem przywrócenie jest pierwotnego kształtu jest trudne bo nagle materiału jest jakby "za dużo"... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi