siepiet Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam koledzy, czy ktos wstawial w seryjne lampy dodatkowe mocowanie zarowki od postojowek? chcialem zrobic otwor w lampie zeby wstawic takie gumowe mocowanie zarowki zeby swiecila bialo w tym samym kloszu co kierunek. pomaranczowa postojowka fajnie wyglada ale ludzie czesto myla je z kierunkiem i przeraza mnie mysl ze moze dojsc do kolizji i wtedy bedzie ewidentnie moja wina. obecnie odlaczylem i nie mam postojowek wcale a przeglad robilem z taka dwukolorowa zarowka ledowa ale jestem za klasycznym kolorem i nie kraca mnie ledy. jesli ktos robil taka przerobke to prosze o podpowiedz w ktorym miejscu klosza najlepiej wstawic postojowke i czym zrobic otwor zeby nie uszkodzic lustra, czy zwyklym wiertlem czy moze na goraco wytopic otwor czy taka dlugosc starczy czy moze musi byc dluzsze to mocowanie jak np w drugim linku http://www.ebay.co.uk/itm/BLB34-UNIVERSAL-SIDE-LIGHT-BULB-HOLDER-12V-5W-NEW-/110712268973?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item19c6f728ad http://www.ebay.co.uk/itm/501-W5W-T10-Side-Interior-Light-Bulb-HOLDER-Extension-Socket-Soft-Rubber-Push-In-/271389529604?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f30139604 pozdrawiam Lukasz Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Siepiet jaką furmanką jeżdzisz? Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dodge Ram (oczywiscie ;)) 1500 2004, 5.7 4x4 Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Cześć Ja mam i robiłem to jakieś niecałe 5 lat temu bo faktycznie były problemy jak niebiescy z daleka widzieli ze swieci sie cos na pomarańczowo to od razu zatrzymywali i cała masa tłumaczenia a teraz nie mam żadnego problemu. Ja mam otwór zrobiony w tym kloszu co żarówka świateł a tam gdzie jest pomarańczowe jest tylko kierunkowskaz z tym ze ja mam 2008 rok. Ale dałem żarówkę ledową właśnie jako postojowe i swieci juz prawie 5 lat i nie musze co 5-6 miesięcy wymieniać tak jak w innych samochodach. Wywieranie jest poniżej żarówki pozycyjnych jakieś 3-4 cm. Wiercenie dobrym ostrym wiertlem bez dociskania. Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Super, dzieki za pomocne wskazowki w sobote sie mobilizuje i do dziela Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 a ja chyba zrobie sobie swiatło do jazdy dziennej w cześci klosza gdzie kierunki albo po amerykańsku świecące mocniejsze włokno z kierunku jako dzienne światło. Pytanie tylko czy w PL bedą mnei respektowac niebiescy że jade na dzienny pomarańczowych światłach(w DE nie ma z tym problemu) ? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Juz Ci spieszę odpowiedzieć ze w Polsce taki manewr nie przejdzie i jak ci cos na pomarańczowo świeci światłem stałym zaraz skubańce bedą sie czepiać. Chyba ze masz samochod na niemieckich blachach to Cię mogą cmoknąć. Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Dawida mogą w takim razie cmoknąć :). Ja mam światła oryginał usa, jeżdżę już 5 rok i problemów nigdy nie miałem:) Zdaję sobie sprawę, że ten dzień nastąpi. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Dodge jest na niemieckich, lampy oryginalne z pomaranczami swiecacymi jako pozycje itd. Ale zauważyłem że USA auta mają światła dzienne w koloerze pomarańczowym i tak chciałbym właśnie zrobić w kruszynce, zobacze jak to wyjdzie Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 postojowki od wczoraj juz zalozone, nie taki diabel straszny. troche wiercenia i wyglada jak orginal. a jako mocowanie zarowki posluzyl wklad bocznego kierunku od jakiegos Forda, spasowane idealnie i szczelnie :) Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 wrzucielem pare zdjęć dla potomności, jeśli by ktoś potrzebowal informacji w przyszłości. zasadniczo wygladalo to tak: *odkręcenie 3 srub mocujących lampe i plastikowej trzymającej ta uszczelke *wyciagniecie lampy, trzeba trochę uzyc sily i szarpnąć *pomiary w którym miejscu wykonać odwiert( na zdjęciu zaznaczyłem sobie koleczko) i dobor wiertła do wielkości mocowania postojowki *wiercenie- najpierw jest plastikowa obudowa a potem wolna przestrzen i lustro *gdy zaczal się pojawiać na lustrze bąbelek od wiertła zwolniłem obroty i delikatnie przewiercałem az przeszlo na wylot *delikatnie okraglym pilnikiem spilowalem lustro w strone wejścia mocowania ale generalnie nic się nie odklejalo *plaskim pilnikiem wypilowalem w obudowie otwory na zabki blokujące uchwyt od postojowki *przymiarka (pomaranczowa postojowka tylko dla celów badawczych, lepiej ja widać na zdjęciu) *lutowanie kabelkow od wtyczki do tych przy kierunkowskazie w samochodzie, od pomarańczowej postojowki odcialem i zaizolowałem *jako ze wszystko dzialalo to zabrałem się za druga lampe z która postepowalem identycznie tyle ze już nie tak delikatnie jak z pierwsza bo ponabralem już doświadczenia ;) *druga strona tez dzialala prawidłowo wiec kable pochowałem w otulinę i zamonotowalem mocowania w lampach a lampy w aucie *a no i po skończonych pracach wiercen oczywiście wysciagnalem wszystkie paprochy odkurzaczem i przeczyściłem lustro plynem do mycia okien link do zdjęć z przeprowadzonych dzialan operacyjnych ;P http://1drv.ms/1oocbC1 pozdrawiam Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Miałem taki problem w jeepie . kupiłem w zabrzu ledy ( 60 zł sztuka ) które bez przerabiania wkłada sie i świeci biała pozycja a gdy włączy się migacz załanczają sie pomarańczowe , fajna sprawa i bez roboty Cytuj xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Tez takie mialem i nie zdawaly egazminu w moim kloszu, pomaranczowy kolor tracil sie w bialym swietle postojowek i rozczarowalem sie bo myslalem ze uda mi sie uniknac przerobek, nadal mam ich pare sztuk w garazu :( nawet wstawilem rezystor zeby troche oslabic biale swiatlo i nie wiele mi to dalo chyba ze moze twoje sa na zasadzie przerywacza ze jak wlacza sie kierunek to postojowka gasnie a to by byl juz bajer, ja niestety takich nie dostalem i musialem poprosic kolegow zeby przyszli z wiertlami udarowymi i borowalismy dziury ;) Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 wiem o jakie ci chodzi takie miałem z tyłu pod wsteczny i kierunek, ale z przodu takie co przednie skierowana na wprost 3 ledy na biało a reszta z boku 30 na pomarańcz Cytuj xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Zeby nie robić odzielnego tematu zapytam Was szanownych klubowiczów/forumowiczów w tym temacie. Chcę zrobić swiatła dzienne w moim Dodge Ram 3gen po lifcie z włokna w żarówce które robi za kierunkowskaz. Kupiłem cały mechanizm do podłączenia światel dziennych. Na pewno nie jest to takie proste jak to piszą w przypadku podłączenia tego ustrojstwa bo opisany jest przypadke przy odzielnych dodawanych swiatel. Ja chcę wykorzystać włokno żarowki zeby robiła za swiatla dzienne i kierunkowskaz jednoczesnie. Czy jest ktoś mi wstanie przedstawić jakiś schemat co jak dokładnie podłaczyc jakie przekazniki i diody dodac (bo pewnie są niezbędne) żeby to wszystko działalo bez zarzutu. Z góry wielkie dzięki Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 dejwitt, a nie możesz tam sobie wstawić żarówki dwuwłóknowej, było by znacznie prościej z odcinaniem dioda jest ten problem, że jak masz kontrolę spalonych żarówek, to będzie fatal error jak chcesz uzyskać coś takiego to wystarczy podpiąć minus z pozycji podpiąć pod plus kierunku Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 dejwitt, a nie możesz tam sobie wstawić żarówki dwuwłóknowej, było by znacznie prościej z odcinaniem dioda jest ten problem, że jak masz kontrolę spalonych żarówek, to będzie fatal error jak chcesz uzyskać coś takiego Obrazek to wystarczy podpiąć minus z pozycji podpiąć pod plus kierunku Żarówki są dwuwłóknowe, jedno włokno to postojówka a drugie kierunkowskaz. DRL chce zrobic z włókna od kierunku żeby po odpaleniu swiatł swieciły tak długo az sie nei zalączy postojówek. Prócz DRL z tych że włokien w dalszym ciagu zostaje problem migania kierunku, nie wiem jak to jasniej napisac. A u mnie nie ma sygnalizacji przepalonej żarówki Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 nie czaję :) 1 włókno - pozycja 2 włókno - kierunkowskaz i jak pozycja nie świeci to świeci 2 wł kierunkowskazu cały czas jako DRL jak włączysz kierunek to mryga jak włączysz pozycję to wraca do normalnego stanu tak ? Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 https://onedrive.live.com/redir?resid=51EF40CC15BE194A!2239&authkey=!AECgJjPGUeau-wU&v=3&ithint=photo%2c.jpg Sprawdz czy jesli dasz + od strony zarowki czy sie zapali tez tylna zarowka, jesli tak to trzeba wstawic diode, jesli nie to nie Przekaznikow poszukaj na http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?k1,przekazniki-czasowe-12v Przekaznik czasowy ustawiasz na np 3sek., podawany impuls z kierunkowskazu odlaczy na 3 swiatla dziennie a po skonczeniu manewrowania skretu przekaznik zalaczy swiatla dzienne. Oczywiscie po jednym przekazniku czasowym na reflektor, efekt podobny jak przygasajace ledy w np Audi przy sygnalizowaniu skretu Jesli nie bedzie to popros zeby Ci takie zrobili Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dzieki siepet ...zyga o to mi wlasnie chodzi, tak jak to napisałeś Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 to spróbuj jak napisał siepiet, jak nie to Ci mogę pomóc zrobić pająka :) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dzieki za cenne wskazówki ;-) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Zrobiłem w końcu światła dzienne wykorzustujac dolny pas pomarańczowy w lampach. Wyrzuciłem z nich żarówki W5W, w ich miejsce dałem WY21W wraz z nowym gniazdem i automatem do właczania swiatel. Włącza je po uruchomieniu silnika jak i gasi dzienne po właczeniu postojowych/świateł mijania. A tak to wygląda Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 fajne. Tylko czy pomarańczowe dzienne to dobry pomysł w naszym kraju? Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Zobaczymy jak wjade z tymi dziennymi do PL na swieta. Auto jest na DE tablicach a tutaj to reflektują Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi