abok Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Wyczytalem w najnowszym numerze OFF ROAD 4x4, ze SSANYONG powoli i po cichu wycofuje się z Polski i ma to nastapic w ciagu kilku miesięcy. A wszystko przez kłopoty centrali firmy w Azji. To znaczy, że i tak nieliczne pickupy tej firmy staną sie prawdziwymi rarytasami i ciekawostka na polskich drogach Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Z całym szacunkiem nie bede tesknił... po prostu mi sie nie podobaja. Sprawiaja wrazenie cienkiej puszki po piwie... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didli25 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 a czego innego sie spodziewac po takiej marce ? przeciez ona przez kilka lat nie mogla wejsc na europe poniewaz na crash testach np przy predkosci 50km/h z auta sie robila zgnieciona puszka ... i przez ten reportaz w ktorym to widzialem mowie NIE AZJATYCKIM POJAZDOM . Tylko Amerykance i Europejce Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 a czego innego sie spodziewac po takiej marce ? przeciez ona przez kilka lat nie mogla wejsc na europe poniewaz na crash testach np przy predkosci 50km/h z auta sie robila zgnieciona puszka ... a tutaj z chęcią coś dopowiem.. nie wiem skąd kolega didli25, ma takie informacje ( z chęcią zobaczę potwierdzenie nie będące zdaniem kolegi cioci której mąż oglądał wypadek-przypadek na TVN Turbo i tam tak było) ale wszystkie Ssangyongi są konstruowane na ramie a co za tym idzie ich konstrukcja jest dużo bardziej wzmocniona niż niejednego auta, które gwiazdek ma 5! Chyba posiadam jeszcze gdzieś dokument, który potwierdzał otrzymanie przez SY 4 gwiazdek w testach. Tak coś sobie myślę że coś Ci się z firmą Tata pokręciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Ogólnie gwiazdka gwiazdce nie równa. Zobaczmy Nissana Navarę 3 gwiazdki i Fiata 500. Niech się zderzą z prędkością 50 km/h czołowo. Będzie wiadomo... Był taki test Audi Q7 (4 albo 3 gwiazdki) i fiat 500. Nikt by nie przeżył z fiata... Masa swoje robi Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 I jeszcze dodam coś a propos wycofania się firmy z Polski. Jeśli tak się stanie to nie jest to na 100% wina złej jakości aut. Po pierwsze wygląd aut pozostawia troszkę do życzenia - może ta sylwetka sprawdza się na rynkach azjatyckich ale w Polsce się nie przyjęła. Wprowadzone zmiany nie zdążyły do nas zawitać a szkoda bo na pewno marka znalazłaby więcej odbiorców (chociażby model C200) Marketing firmy SY...hmm...jaki marketing? A bez tego żadna firma się nie utrzyma.. Nie mam z firmą już nic wspólnego, więc nie bronię ich dla własnej korzyści ale możecie (nie musicie :wink: ) mi zaufać, że auta są na prawdę niezłe. Dobre i sprawdzone jednostki silnikowe na licencji Mercedesa 2,0td i 2,7td , konstrukcja ramowa, dobre skrzynie biegów, silne mosty (część z LSD) i dobrej jakości plastiki we wnętrzach. Szkoda tylko, że od początku niosła się za nimi zła sława - pomimo tego, że 95% osób ją głoszących autem nie jechało. :roll: Cobra napisał/a:Ogólnie gwiazdka gwiazdce nie równa. jeśli chodzi o gwiazdki to przyznawane są one w kilku kategoriach i dopiero później wyciągana jest średnia i prezentowana szerszemu gronu niektóre auta podwyższają średnią przez sygnał ostrzegawczy o niezapiętych pasach czy szeroką szybę umożliwiającą zobaczenie pieszego (o dziwo bezpieczeństwo pieszych też jest wliczane do średniej) Natomiast 4 gwiazdki o których ja napisałam (może nieprecyzyjnie) obejmowały testy zderzeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Tutaj jest crash test jednego z SSansyoungów A tak dla dodania to bmw serii 5 miało 4 gwiazdki... Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Testy zderzeniowe to lipa,a ilość gwiazdek zależy od zasobności portfela producenta, po 5 gwiazdkowym europejskim aucie osobowym 3 gwiazdkowy Ram by przeleciał, a kierowca tej osobówki gwiazdkami mógłby sobie trumne wypełnić. Marketing i reklama jest w dzisiejszym świecie ważniejsza od dobra jednostki. Wystarczy popatrzec jak reagują firmy na masowe defekty hamulców w swoich autach, najpierw udają ze problem nie istnieje, bo liczą, że sprawa ucichnie i nie bedzie kosztów i w poważaniu mają, że jednostki giną w ich autach. Już gdzies byla dyskusja na temat gwiazdek w testach, moje zdanie wciąż jest takie samo, to lipa, bo rzadko kiedy auto uderza centralnie w taki sposób jak na testach. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didli25 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 a czego innego sie spodziewac po takiej marce ? przeciez ona przez kilka lat nie mogla wejsc na europe poniewaz na crash testach np przy predkosci 50km/h z auta sie robila zgnieciona puszka ... a tutaj z chęcią coś dopowiem.. nie wiem skąd kolega didli25, ma takie informacje ( z chęcią zobaczę potwierdzenie nie będące zdaniem kolegi cioci której mąż oglądał wypadek-przypadek na TVN Turbo i tam tak było) ale wszystkie Ssangyongi są konstruowane na ramie a co za tym idzie ich konstrukcja jest dużo bardziej wzmocniona niż niejednego auta, które gwiazdek ma 5! Chyba posiadam jeszcze gdzieś dokument, który potwierdzał otrzymanie przez SY 4 gwiazdek w testach. Tak coś sobie myślę że coś Ci się z firmą Tata pokręciło. ja ogladalem ten program i na wlasne oczy widzialem jak sie zachowalo takowe auto , Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didli25 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 jak już kolega znajdzie różnicę pomiędzy Chinami a Koreą ( w której produkowane są Ssangyongi) to zapraszam do dalszej dyskusji :mrgreen: dla przykładu podaję europejską markę :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 drug, :up: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didli25 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 jak już kolega znajdzie różnicę pomiędzy Chinami a Koreą ( w której produkowane są Ssangyongi) to zapraszam do dalszej dyskusji :mrgreen: dla przykładu podaję europejską markę :kasztan: W takim przypadku PRZEPRASZAM MOJ BLAD . a do filmu to powiem dobry stary VW co w nim widza ci Polacy ? Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 dla przykładu podaję europejską markę Jeśli chodzi o tego Transportera to zdał ten crashtest. Wkońcu to auto towarowe, a część towarowa była nietknięta. :twisted: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 dla przykładu podaję europejską markę Jeśli chodzi o tego Transportera to zdał ten crashtest. Wkońcu to auto towarowe, a część towarowa była nietknięta. :twisted: oj to tylko taki :kasztan: głównym problemem były tam przecież silniki niefortunnie (dla crash testów :mrgreen: ) umieszczone - ale kolega zapierał się, że tylko Europejskie i Amerykańskie :-) [ Dodano: 2011-05-30, 17:10 ] Firma wraca do Polski :git: http://www.ssangyong.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi