abok Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Wyczytalem w najnowszym numerze OFF ROAD 4x4, ze SSANYONG powoli i po cichu wycofuje się z Polski i ma to nastapic w ciagu kilku miesięcy. A wszystko przez kłopoty centrali firmy w Azji. To znaczy, że i tak nieliczne pickupy tej firmy staną sie prawdziwymi rarytasami i ciekawostka na polskich drogach Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl
drug Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Z całym szacunkiem nie bede tesknił... po prostu mi sie nie podobaja. Sprawiaja wrazenie cienkiej puszki po piwie... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui
didli25 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 a czego innego sie spodziewac po takiej marce ? przeciez ona przez kilka lat nie mogla wejsc na europe poniewaz na crash testach np przy predkosci 50km/h z auta sie robila zgnieciona puszka ... i przez ten reportaz w ktorym to widzialem mowie NIE AZJATYCKIM POJAZDOM . Tylko Amerykance i Europejce Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000
Gosia Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 a czego innego sie spodziewac po takiej marce ? przeciez ona przez kilka lat nie mogla wejsc na europe poniewaz na crash testach np przy predkosci 50km/h z auta sie robila zgnieciona puszka ... a tutaj z chęcią coś dopowiem.. nie wiem skąd kolega didli25, ma takie informacje ( z chęcią zobaczę potwierdzenie nie będące zdaniem kolegi cioci której mąż oglądał wypadek-przypadek na TVN Turbo i tam tak było) ale wszystkie Ssangyongi są konstruowane na ramie a co za tym idzie ich konstrukcja jest dużo bardziej wzmocniona niż niejednego auta, które gwiazdek ma 5! Chyba posiadam jeszcze gdzieś dokument, który potwierdzał otrzymanie przez SY 4 gwiazdek w testach. Tak coś sobie myślę że coś Ci się z firmą Tata pokręciło. Cytuj
Cobra Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Ogólnie gwiazdka gwiazdce nie równa. Zobaczmy Nissana Navarę 3 gwiazdki i Fiata 500. Niech się zderzą z prędkością 50 km/h czołowo. Będzie wiadomo... Był taki test Audi Q7 (4 albo 3 gwiazdki) i fiat 500. Nikt by nie przeżył z fiata... Masa swoje robi Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić
Gosia Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 I jeszcze dodam coś a propos wycofania się firmy z Polski. Jeśli tak się stanie to nie jest to na 100% wina złej jakości aut. Po pierwsze wygląd aut pozostawia troszkę do życzenia - może ta sylwetka sprawdza się na rynkach azjatyckich ale w Polsce się nie przyjęła. Wprowadzone zmiany nie zdążyły do nas zawitać a szkoda bo na pewno marka znalazłaby więcej odbiorców (chociażby model C200) Marketing firmy SY...hmm...jaki marketing? A bez tego żadna firma się nie utrzyma.. Nie mam z firmą już nic wspólnego, więc nie bronię ich dla własnej korzyści ale możecie (nie musicie :wink: ) mi zaufać, że auta są na prawdę niezłe. Dobre i sprawdzone jednostki silnikowe na licencji Mercedesa 2,0td i 2,7td , konstrukcja ramowa, dobre skrzynie biegów, silne mosty (część z LSD) i dobrej jakości plastiki we wnętrzach. Szkoda tylko, że od początku niosła się za nimi zła sława - pomimo tego, że 95% osób ją głoszących autem nie jechało. :roll: Cobra napisał/a:Ogólnie gwiazdka gwiazdce nie równa. jeśli chodzi o gwiazdki to przyznawane są one w kilku kategoriach i dopiero później wyciągana jest średnia i prezentowana szerszemu gronu niektóre auta podwyższają średnią przez sygnał ostrzegawczy o niezapiętych pasach czy szeroką szybę umożliwiającą zobaczenie pieszego (o dziwo bezpieczeństwo pieszych też jest wliczane do średniej) Natomiast 4 gwiazdki o których ja napisałam (może nieprecyzyjnie) obejmowały testy zderzeniowe. Cytuj
Cobra Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Tutaj jest crash test jednego z SSansyoungów A tak dla dodania to bmw serii 5 miało 4 gwiazdki... Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić
drug Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Testy zderzeniowe to lipa,a ilość gwiazdek zależy od zasobności portfela producenta, po 5 gwiazdkowym europejskim aucie osobowym 3 gwiazdkowy Ram by przeleciał, a kierowca tej osobówki gwiazdkami mógłby sobie trumne wypełnić. Marketing i reklama jest w dzisiejszym świecie ważniejsza od dobra jednostki. Wystarczy popatrzec jak reagują firmy na masowe defekty hamulców w swoich autach, najpierw udają ze problem nie istnieje, bo liczą, że sprawa ucichnie i nie bedzie kosztów i w poważaniu mają, że jednostki giną w ich autach. Już gdzies byla dyskusja na temat gwiazdek w testach, moje zdanie wciąż jest takie samo, to lipa, bo rzadko kiedy auto uderza centralnie w taki sposób jak na testach. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui
didli25 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 a czego innego sie spodziewac po takiej marce ? przeciez ona przez kilka lat nie mogla wejsc na europe poniewaz na crash testach np przy predkosci 50km/h z auta sie robila zgnieciona puszka ... a tutaj z chęcią coś dopowiem.. nie wiem skąd kolega didli25, ma takie informacje ( z chęcią zobaczę potwierdzenie nie będące zdaniem kolegi cioci której mąż oglądał wypadek-przypadek na TVN Turbo i tam tak było) ale wszystkie Ssangyongi są konstruowane na ramie a co za tym idzie ich konstrukcja jest dużo bardziej wzmocniona niż niejednego auta, które gwiazdek ma 5! Chyba posiadam jeszcze gdzieś dokument, który potwierdzał otrzymanie przez SY 4 gwiazdek w testach. Tak coś sobie myślę że coś Ci się z firmą Tata pokręciło. ja ogladalem ten program i na wlasne oczy widzialem jak sie zachowalo takowe auto , Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000
didli25 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000
Gosia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 jak już kolega znajdzie różnicę pomiędzy Chinami a Koreą ( w której produkowane są Ssangyongi) to zapraszam do dalszej dyskusji :mrgreen: dla przykładu podaję europejską markę :kasztan: Cytuj
didli25 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 jak już kolega znajdzie różnicę pomiędzy Chinami a Koreą ( w której produkowane są Ssangyongi) to zapraszam do dalszej dyskusji :mrgreen: dla przykładu podaję europejską markę :kasztan: W takim przypadku PRZEPRASZAM MOJ BLAD . a do filmu to powiem dobry stary VW co w nim widza ci Polacy ? Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000
drug Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 dla przykładu podaję europejską markę Jeśli chodzi o tego Transportera to zdał ten crashtest. Wkońcu to auto towarowe, a część towarowa była nietknięta. :twisted: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui
Gosia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 dla przykładu podaję europejską markę Jeśli chodzi o tego Transportera to zdał ten crashtest. Wkońcu to auto towarowe, a część towarowa była nietknięta. :twisted: oj to tylko taki :kasztan: głównym problemem były tam przecież silniki niefortunnie (dla crash testów :mrgreen: ) umieszczone - ale kolega zapierał się, że tylko Europejskie i Amerykańskie :-) [ Dodano: 2011-05-30, 17:10 ] Firma wraca do Polski :git: http://www.ssangyong.pl/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi