matee Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wiem, że auto dość rzadko widywane ale może ktoś akurat wie więcej na temat Ford Excursion 2000r. 6,8 V10 ... Słabe i mocne strony tego auta ... Powoli przymierzam się do wymiany samochodu i zainteresowałem się tym modelem. Dzięki z góry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Nie tylko Ty na tym forum wybierasz to auto. 3mam kciuki, bo piękny jest. Pytaj Druga, on też szuka. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Mechanicznie to chyba f250 lub f350 Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Piękny jest ;) choć to rzecz gustu ;) ale bardziej zależy mi na uwagach co do użytkowania ... Jak sprawuje się ten silnik, zawieszenie, co gdzie, go boli i na co zwrócić uwagę przy kupnie ... itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 słabo z serwisem tego samochodu przynajmniej w opolszczyznie i na dolnym slasku Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 6.8 V10. Bardzo fajny silnik, ale chyba nie na nasze warunki (ceny paliwa). Auto jest cholernie ciężkie i ten silnik nie porywa osiągami, a apetyt ma gigantyczny. DMC wszystkich Excursionów są powyżej 3.5 T, więc PJ kat C. Ja w poszukiwaniach Excursiona już dawno odpuściłem sobie ten silnik. Jeśli Excursion to 7.3TD lub 6.0TD. 7.3TD jest słabszy, ale nie do zabicia, z bardzo wysokim momentem obrotowym i przez to stabilną skrzynią biegów, która nie wchluje biegami na wzniesieniach przy ciągnięciu ciężkiej przyczepy. 6.0 ma więcej mocy, ale gorzej reaguje przy obciążeniach. Ma tendencje do poszukiwania odpowiedniego biegu optymalnego do obciążenia, na co narzekają użytkownicy. 7.3TD jest starszą, mniej oszczędną i mniej żwawą jednostką, ale praktycznie nie zniszczalną idealną do jazdy z obciążeniami. 6.0TD jest również wart polecenia, ale skrzynia biegów zachowuje się z tym silnikiem bardziej nerwowo i jest nieco bardziej awaryjny, co nie oznacza, że się psuje na potęgę. oglądać od 3:20 Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 ...http://youtu.be/i4r58qLqjbg oglądać od 3:20... Hehehe, kodeksowe 80 km/h i niecałe 1500 rpm na obrotomierzu, I love that :)22 A wracając na chwilę do masy Excursiona to ciekawe jak one są u nas zarejestrowane bo przecież owszem ma powyżej 3.5 t ale to jest samochód osobowy! Widział ktoś kiedyś dowód osobówki o masie powyżej 3.5 t? Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 japacz, jak najbardziej możliwe. Niestety :-/ Znajomy ma Suburbana 2500 z takim "problemem" w dowodzie i chyba już wziął z nim ślub :-| Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 30 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 osobowy, ciężarowy, specjalistyczny, wystarczy że ma DMC powyżej 3,5t i trzeba prawka C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 osobowy, ciężarowy, specjalistyczny, wystarczy że ma DMC powyżej 3,5t i trzeba prawka C Dokładnie tak. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Co do samego prawka to tego się spodziewałem z tym, że to akurat nie byłby dla mnie problem bo takowe posiadam. Natomiast bardziej mnie zastanawiają pozostałe kwestie - tacho, podatek, viatol, sratol i inne przepisy, które normalnie dotyczą samochodów ciężarowych o dmc powyżej 3.5 t. A tu mamy samochód osobowy... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Tacho, podatek drogowy chyba nie obejmują Viatol niestety tak - tu ważne jest, że przekracza te magiczne 3.5 tony :evil: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Viatoll tak, ale reszta nie, bo to nie jest zarobkowy transport towarów. Baa, to w ogóle nie jest transport towarów, więc tym bardziej. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 słabo z serwisem tego samochodu przynajmniej w opolszczyznie i na dolnym slasku bardziej martwie się dostępem do klamotow ... choć pewnie sporo podejdzie z "eFa" :) a auto jak auto, tyle ze większe... jakiejs kosmicznej technologii w buowie nie zastosowali wiec mechanicznie do ogarniecia ;) Ja obstawiam, ze to auto będzie robiło miesięcznie Max do 1000km, średnio 500km wiec paliwozernosc jako taka mnie nie przeraża ;) zawsze można dziada zagazowac ... Wybór tego modelu jest bardzo mizerny :( raczej trzeba oglądać wszystkie auta, które się pokażą bez względu na silnik itd. a mnie się akuat trafił benzyniak. Prawko C mam. A ten Viatol oznacza, ze gdzie nie będę mógł jeździć albo inaczej, gdzie będę mógł :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A ten Viatol oznacza, ze gdzie nie będę mógł jeździć albo inaczej, gdzie będę mógł Jeździsz będziesz mógł wszędzie, tyle, że na drogach "objętych elektroniczną opłatą" (czy jakoś tak) musisz mieć zamontowany Viatol :-/ Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Generalnie na allegro :) jest jeden egzemplarz 7,3 w Rybniku wiec wybór kiepski. Ja nie bede targał przyczep, także silnik nie będzie dodatkowo obciażony. Aczkolwiek tu gdzie mieszkam jest dość "górzyście" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 ...Jeździsz będziesz mógł wszędzie... Viatol viatolem, ale w trzeba będzie jeszcze zacząć zwracać uwagę na znak B-18 (dotyczący na szczęście masy rzeczywistej) Natomiast nie bez powodu pytałem o status samochodów osobowych powyżej 3,5 t dmc. Bo co w takim razie ze znakiem B-5? Tu już chodzi o dmc powyżej 3,5 t ale wyraźnie jest napisane, że dotyczy samochodów ciężarowych. Wiem wiem, że może to wyglądać na czysto akademickie rozważania ale jak się trafi na jakiegoś służbistę to dobrze jest znać interpretację przepisów. Które skąd inąd jak zwykle nie nadążają za realiami... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Kiedyś, zaznaczam KIEDYŚ, podczas kursu na pj E do C, z ciekawości zapytałem o ten znak instruktora, stwierdził że dotyczy to tylko samochodów ciężarowych, samochody osobowe, mimo masy przekraczającej 3,5T mogą wjeżdżać. To było kiedyś. Rok temu dowiedziałem się, że za granicą przy taki znaku campery pow 3,5T mają zakaz wjazdu i muszą parkować na przedmieściach. Przypomnę, że campery nie są ciężarówkami, tylko pojazdami specjalnymi kempingowymi. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dodam, że B-5 nie dotyczy autobusów, bo ten z definicji nie jest samochodem ciężarowym. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 31 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 znak B-5 , osobówka z przyczepą , zestaw powyżej 3,5 t , mogę wjechać czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwyk Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Generalnie na allegro :) jest jeden egzemplarz 7,3 w Rybniku wiec wybór kiepski. Ja nie bede targał przyczep, także silnik nie będzie dodatkowo obciażony. Aczkolwiek tu gdzie mieszkam jest dość "górzyście" ;) Ten 7.3 z Rybnika stoi już dośc długo. Gdyby był 4x4 pewnie już by go nie było. To kastrat, a przez to w naszych warunkach zimowych więcej z niego męczarni niż pożytku. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Matee mieszkam w Rybniku, więc jeśli chcesz to mogę podjechać go oglądnąć. http://otomoto.pl/ford-excursion-7-3turbo-diesel-zarejestrowany-C30749970.html Faktycznie, brak 4x4 kwestionuję użyteczność tego samochodu w warunkach zimowych. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Matee mieszkam w Rybniku, więc jeśli chcesz to mogę podjechać go oglądnąć. http://otomoto.pl/ford-excursion-7-3turbo-diesel-zarejestrowany-C30749970.html Faktycznie, brak 4x4 kwestionuję użyteczność tego samochodu w warunkach zimowych. Dzięki za propozycję ale nie fatyguj się. Nie chce 3,5tony z tylnym napędem :roll: Mam już upatrzonego "dziada" tylko właściciel jakiś "dziwak" no i dodatkowo czekam na rozwiązanie paru tematów :( japacz wg tego co napisali "mądrzy ludzie za nie małe pieniądze" http://www.znaki-drogowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=58:znak-b-3a&catid=48:znaki-drogowe&Itemid=41 autem osobowym ja bym wjechał widząc znak B5 :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Czytalem na hamerykanskich forach o problemach V10 ze świeczki zaplonowymi na początku produkcji w modelach 2000-2001 :( Ma Ktos jakieś rozeznanie o co chodzi ? Sama wymiana świec na jakieś lepsze niż fabryka dawała nie wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi