robrze Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Koledze w Ramie 4.7 2003r padło ogrzewanie ale tylko od strony kierowcy. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 pewnie silniczek klapy w pacyfice była kombinacja klawiszy power + śnieżynka i ona robiła kalibrację kap powietrznych Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrze Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jeszcze jeden szczegół, podczas jazdy ciepłe powietrze się wydobywa. Na postoju tylko zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ram z 2003 roku nie ma filtra kabinowego. Swojego czasu częste były takie przypadki. W większości sytuacji był to syf w układzie. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Moze to banalne ale sprawdzales poziom płynu chlodzacego ? Jak jest mało to w pierwszym rzędzie przestaje działać ogrzewanie ale to jest juz poważniejsza sprawa bo wiąże sie z uszczelką pod głowicą (najcześciej). Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrze Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Okazało się że jest za niski poziom płynu chłodniczego. Wyła jeszcze pompa wspomagania kierownicy, ale przemilczę dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufus Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mam problem tego typu: Regulacja siły nawiewu nie działa prawidłowo, "zawiesza się". Odpalam auto, kręcę gałką nie reaguje. Nagle w czasie jazdy "zaskakuje" i działa już prawidłowo. Ogrzewanie nie działa, czasem (rzadko) zaskakuje i grzeje prawidłowo. Klima nie działa. Wieje tylko strona pasażera. Poproszę o wskazówki żeby mechanik mi tam cudów nie nawymyślał Chłodnica zalana prawidłowo, sprawdzałem. Auto- RAM HEMI 5,7 2010 Dzięki Cytuj Ford F 250 Super Duty 6.0 Power Stroke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Silniczki od regulacji klapami i temp masz padniety wzasadzie albo caly sterownik tymi buttonami do zweryfikowania czy wszystko styka. Jak tu wszystko ok szzukałbym przyczy po stronie skrzynki z bezpiecznikami Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufus Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 ok, dzięki Cytuj Ford F 250 Super Duty 6.0 Power Stroke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Teraz zauważyłem że mowa o Ramie z 2010 więc pewnie skrzynka bezpieczników odpada. Ciekawa sprawa żeby w tak świeżym aucie takie jaja, czy oby na pewno kupiłeś go z dobrego źródła? Napisz jak się uporasz z usterką Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufus Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Źródło jak każde, z reguły auta sprowadzane z USA są lekko mniej lub bardziej walnięte. Nie widziałem swojego przed sprowadzeniem, wiem że miał robiony lewy słupek przedniej szyby i kawałek dachu. Na początku wszystko było ok, problemy zaczęły się same jakoś na jesieni. Najpierw padła klima, potem ogrzewanie, potem pokrętła, teraz wieje tylko strona pasażera. Nagle wszystko w czasie jazdy się odwiesza i wszystko jest ok. W najbliższym czasie wybieram się do mechanika więc opowiem co i jak było. Sprawa może okazać się banalna, typu coś tam na stykach nie łączy. Jak na razie jest teoria- silniczek klapy, nagrzewnica klimatyzacji, zdjąć deskę i szukać dalej. Cytuj Ford F 250 Super Duty 6.0 Power Stroke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufus Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dziś w czasie jazdy wszystko w cudowny sposób na kilkanaście minut się "naprawiło". Gdzieś jest zonk, ale nie wiadomo gdzie. Na razie nie mam jak postawić go do mechanika bo codziennie muszę jeździć. Cytuj Ford F 250 Super Duty 6.0 Power Stroke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi