mposy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 siema! w niedziele wsiadłem wieczorem w auto i pojechalem do kosciola, wychodze wsiadam w samochod a on nie chce zapalic, krece krece i nic, wkoncu zaskoczyl.. jade do domu mialem odcinek prostej drogi i wcisnalem pedal gazu troszke mocniej i silnik zgasł... zauwazylem ze po przekreceniu zaplonu swieci sie lampka "check gages" i nie gasnie a auto nie chce zapalic...chlop ktory lata tez autem z tym silnikiem zapytał czy jechalem na rezerwie (a faktycznie tak bylo) mowi ze komputer mogl zblokowac silnik zeby go nie zapowietrzyc...nie zdazylem dzisiaj zagladnac do tego, co myslicie o takiej diagnozie?[/b] Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek 7.4 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 kontrolka check gages jest odpowiedzialna za stany płynów w chevym i jest możliwe że tak mogło się stać , jak miałem silverado to zapalała mi się check gauges i cisnienie oleju na wskazniku na chwilę spadało na zero i po chwili wracało do normy , wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i problem znikł ale może też się zaswiecać przy niskim stanie paliwa , płynu chłodniczego Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 dzieki!!no jutro sprawdze, czujnik kupiles w kraju czy gdzies za granica szukales? masz moze cos z czesci co zostalo Ci po Twoim sylwku? Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 " check gauge-sprawdź wskazania wskaźników(na desce rozdzielczej)czyli któryś ze wskaźników odchyla się od normy.-paliwo,ciśnienie oleju,ładowanie,temperatura " niedawno tak mialem z czujnikiem cisnienia oleju ;-) Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 I ja też. Okazało się, że oleju nie było. ;-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ok. Ale on nawet nie zapalil wiec m.in. cisnienia oleju nie sprawdze.. Gdzies zgubiles olej Misiek?:-) Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dałem mu mocno w pi..ę, przez długi czas i nie dolewałem oleju. Zapomniałem sprawdzić i tak pojeździłem z 1000km. Jak zaświecił się "check", to musiałem dolać trzy litry oleju do stanu. :oops: Teraz już uważam. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Hehe no dobrze ze Ci oznajmil o braku bo by moglo sie noe skonczyc za dobrze... i ja jutro posprawdzam wszystko i dam znac. Oby nic powaznego.. :-> Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dałem mu mocno w pi..ę, ............. a mowią , ze cummins sluży do dostojnej jazdy :mrgreen: ( http://niewierny.wrzuta.pl/audio/4goYCgGDjIU/travelers_-_zimny_lokiec ;-) ) też kiedyś dolewałem około 3 litry oleju :oops: :oops: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 U mnie jeśli stan oleju zaczyna oscylować w okolicach minimum to najpierw zaczyna od czasu do czasu coś sobie dźwiękiem piknąć z deski rozdzielczej, natomiast gdy raz zeszło poniżej minimal to wtedy zapala się czerwony diabeł check gauges Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dałem mu mocno w pi..ę, ............. a mowią , ze cummins sluży do dostojnej jazdy :mrgreen: ( http://niewierny.wrzuta.pl/audio/4goYCgGDjIU/travelers_-_zimny_lokiec ;-) ) też kiedyś dolewałem około 3 litry oleju :oops: :oops: To nie cummins, tylko 4,7 benzin. (ten drugi) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek 7.4 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 wtedy akurat sam przywiozłem ze stanów , zostały mi tylko nowe poduszki pod silnik bo wszystkie serwisowe częci jakie miałem dałem nowemu włascicielowi Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 wtedy akurat sam przywiozłem ze stanów , zostały mi tylko nowe poduszki pod silnik bo wszystkie serwisowe częci jakie miałem dałem nowemu włascicielowi ok dzieki. sciagne to sobie bez problemu jak okaze sie ze to wlasnie czujnik. Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 No i żeście wykrakali..... Mi też się zje**ł czujnik :evil: :evil: mposy może mógłbyś sprowadzić dwa czujniki, jeden dla mnie? Podzielilibyśmy się kosztami przesyłki. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 No i żeście wykrakali..... Mi też się zje**ł czujnik :evil: :evil: mposy może mógłbyś sprowadzić dwa czujniki, jeden dla mnie? Podzielilibyśmy się kosztami przesyłki. popytaj tu http://www.zasadaauto.chrysler.pl/ za swoj do hemi , zaplacilem okolo 70 zl + przesyłka :shock: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 sprawdzilem olej..bylo lekko ponizej min, wiec dolalem...pokrecilem chwile i samochod zapalil, poszedlem do domu i uslyszalem ze zgasł... próbuje zapalic i...ch.j! znowu to samo..paliwo jeszcze nie na rezerwie, parafina sie raczje nie wytrąciła bo przeciez nie bylo az takich mrozów... czyli najprawdopodobniej musi byc to czujnik.?! mposy może mógłbyś sprowadzić dwa czujniki, jeden dla mnie? Podzielilibyśmy się kosztami przesyłki. Misiek! podaj mi rocznik i vin auta, cummins czy 4.7? i zamówie jeszcze dzisiaj jak coś Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Misiek69 dzwonilem teraz do tych zawodników i mój czujnik mają za 130zl.. http://www.americanparts.pl/ troche porzebojów telefonicznych bo chlop nie mogl znalezc silnika 6.5td bo mu cos katalog szwankował, ale uprzejmie i szybko temat ogarneli.. zaraz chyba zamówie a jak do Twojego autka by nie bylo to wezme Tobie z USA Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Wstrzymaj się. Nie mam czasu teraz sprawdzać, ale skoro jest taka dostępność w PL, to nie ma co sobie gitary zawracać JUESEJAMI. 130-200zyli jestem w stanie wypłacić u nas. ;-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ok.czekam na Ciebie w takim razie. Dawaj znax co i jak. Dzien czy dwa nie robia roznicy mi :-P Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ok.czekam na Ciebie w takim razie. Dawaj znax co i jak. Dzien czy dwa nie robia roznicy mi :-P Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 stary i nowy czujnik... malo miejsca do demontazu, az sie ulamal stary czujnik, nowy jutro wkręce bo mi rece odpadlyu dzisiaj z zimna no i klucz musialem z garazu wygrzebac nasadkowy przelotowy w miare dlugi :lol: jakies sugestie zwiazane z uruchomieniem silnika po montazu tego czujnika? Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mposy! Sorki ale zapomniałem Ci odpisać. :oops: Mój się naprawił i na razie zostawiam jak jest. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mposy! Sorki ale zapomniałem Ci odpisać. :oops: Mój się naprawił i na razie zostawiam jak jest. nie ma problemu Misiek! dobrze ze sie naprawił...pieniadze w kieszeni i kilka dobrych min roboty :-D Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi