Natryskowy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Thailandia to jeden z większych rynków na świecie pod względem sprzedazy pickupów, nie znam statystyk czy danych ale będąc tu nie trzeba ich sprawdzać.. jeździ ich tu naprawdę dużo :) Większośc to typowe woły robocze i środki transportu, wyglądaja śmiesznie a czasem niedorzecznie ale to są ich zwykłe azjatyckie funkcje :) Oczywiście można spotkać jakieś rodzynki, także króciutka fotorelacja z tajlandzkich ulic ;) Witam w świecie pickupów ;) To dla Stebela: A to zgadnijcie dla kogo? ps.Podróże kształcą :) W miarę możliwości postaram się dodawać foty ;) Czy może być taka wielkość zdjęć? Czy jeszcze zmniejszyć? Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 15 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dobra wielkość zdjęć, fajnie masz ciepełko :-D Dr. Drug :raca: , zioło można kupić w Aptece ? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ja pamiętam jak jeszcze takie stacje benzynowe tam były :-D I to w cale nie na głębokiej prowincji :-> Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Cholera, teraz przez Ciebie muszę doktorat robić!!! ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Fajne zdjęcia, dawaj więcej. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 czekam na szerszą relacje zdjęciową :lol: Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigRam Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 ciekawe zdjęcia. zwłaszcza stacja benzynowa niczym stary saturator do wody gruźliczanki Cytuj Pikuś, Vandzia, bigRam, Raptus...tylko ameryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 ciekawe zdjęcia. zwłaszcza stacja benzynowa niczym stary saturator do wody gruźliczankiNo masakra, jak robiłem to zdjęcie to miałem niezły polew :lol: Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V-Told Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dobre, dobre! Też mi się podoba :-) Cytuj No replacement for displacement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 taczki dobre, a jak oryginalne nie mieszane u nas tajskie jedzenie? Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jedzenie rewelacja :) Strzelę pare fotek żeby was podrażnić ;) Kolejna dawka fotek, spora część jest z podróży do Kambodży, jechaliśmy pociągiem :) bilet kosztował 4zł z Bangkoku. Ogólnie podróż miała trwać 4,5h trawała 6,5h i z granicy do Siem Peap, taxi kolejne dwie gdziny :) Różnica jest widoczna od razu. Robi się komercja ale Thailandia jednak bardziej bogata i ucywilizowana. Koszt taxi z granicy do SR to 50dol. ale jak to działa to już inny świat :) Już zanim pociąg się zatrzyma to naganiacze sprawdzają gdzie są "biali" i proponują podwózkę do granicy tuktukiem, nie pamiętam jaki koszt, podwoża nas tak naprawdę niby pod granicę z Kambodżą i tam są kolejni naganiacze, którzy kasują za wypisanie dokumentów wizowych (banał, dwie kartki i same dane osobiste) Mówime, że nie i podchodzą kolejni czy chcemy taxi do SR że za 100dol nas zabiorą bo takie czasy i tyle kasują hehehe mówimy im że mamy ich w poważaniu i są za drodzy... to ile damy. Damy 50dol. OK. No to mamy już dwóch przyjaciół. Pomagaja nam z walizkami itd. Pomagają wypisać formalności na "prawdziwej" granicy i ogólnie jest git. Pytam się jakie auto, Camry ser, toyota camry ;) Zachodzimy i czeka czarna zakurzona Camry :) I wtedy kolejny zonk, kierowcy, którzy mieli byc kierowcy to nie kierowcy taxi tylko naganiacze, kierowca już czeka ale słabo mówi po eng. No i mówią czy może jechać z nami ich kolega bo już późno i nie ma zadnego autobusu do SM, mysle karwa... niby jak... (walizka wazyła 32kg :) butla z gazem w camry i konic mozliwości bagariana się skonczył. więc zostały mniejsze torby i wózek dziecka. niby gdzie ma usiąść ten gość jak wózek włoże na przednie siedzenie... przeciez nie bedziemy siedziec z tyłu w 4osoby i jeszcze ze spiącym, trochę juz marudzącym dzieciakiem. Pan mówi że się zmieści z wózkiem :) no to czxym chata bogata, wsiadaj mówie i jedziemy. Podróz z granicyautem jeszcze niedawno trwała 5-6h. Szutrowa trasa z niespodziankami. Teraz jest dwupasmowy asfalt, dlatego się zdecydowaliśmy. Była juz noc więc ciekawie :) Auta, tuktuki skutery bez swiatel. Nie ogarnąłem do tej pory czemu się oslepiają, wyłączają czasem swiatła etc. ale driver rozgarnięty. Jężdzą bardzo ostroznie , nie przekraczają 90km/h tylko gorzej z wyprzedzaniem bo robia to tez bardzo powoli bez stresu zostając na lewym pasie :) Wjeżdzamy do SR i pytamy się goscia czy nas podwiezie pod hotel, ni uja go nie zrozumielismy, ogólnie wyszło że tak. jedziemy i widzimy ze przejezdzamy obok naszego hotelu :) karwa.. gdzie on nas wiezie? dojezdzamy na parking 300m dalej przy tej samej ulicy, zagląda inny pan i się pyta gdzie jedziemy dokładnie bo nasz kierowca nie zna rejonu, mowimy ze minelismy hotel i jest w tyle 300m, pan się usmiecha i mowi że on to zalatwi i nas zawiezie. wsiada za kierownice i nas wiezie pod hotel :) po drodze rozmawiamy o finansach, umawialsmy się na 50dol, mowi ze tak, ale tez jeszcze wczesniej umawialismy się na 1600batów waluty tajlandzkiej, równowartość 50dol. I było że ok. ale pan nas prosi o dolary bo na jutro potrzebuje, mowimy ze mamy cale sto i musi nam wydac 50dol. ale on nie ma portfela i zaraz jego kolega przywiezie. Nie placiłem mu dopoki nie przyjechal facet z resztą kasy. W miedzyczasie bylismy juz pod hotelem i zona poszła robić checkin. Pan wydał mi resztę ale miał tylko 45dolarów a reszte w walucie kambodzanskiej czyli 20000... czegos tam. No i tak szczesliwie dojechalismy :D Dzis pierwszy dzien bedac w swiatyni Ankor Wat wyjasniło sie pare rzecxzy. oni tu nie operują walutą kambodzanska bo 100dol to rownowartość 400tys kamb. I bankomaty nawet wydają walutę w dolarach :) O Ankor tez zrobię wzmiankę ale to pozniej. Stacja benzynowa: ps. Goscie z full sizów podobno prowadzą tu życie towarzyskie :mrgreen: Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigRam Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 nie moge czytac Twoich opowieści przy obiedzie bo sie dusze..ze śmiechu :lol: Stacja benzynowa mnie roz....a. dzień dobry, pól litra prosze...ma pan butelki na wymianę?? :lol: :lol: :lol: Cytuj Pikuś, Vandzia, bigRam, Raptus...tylko ameryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 swietna relacja :lol: gratuluje :lol: i czekamy na wiecej. ja tez tak latam z aparatem jak jestem na wyjazdach za oceanem i fotografuje wszystko co piekne w motoryzacji zagranicznej:) Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Poz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Trzeba pochylić czoło za nieprzeciętną przygodę i równie dobry opis jej. Chętnie poczytam co było dalej w Ankor - raz jeszcze brawo . Cytuj RAMik 1500 5,9 r.1996 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Trzeba pochylić czoło za nieprzeciętną przygodę i równie dobry opis jej. Chętnie poczytam co było dalej w Ankor - raz jeszcze brawo . Absolutnie nie ma przed czym pochylać czoła ;) podróż jak każda inna jedyne co zauważyłem chodząc od dwóch dni po świątyniach to jako jedyni jestesmy z dzieciakiem ( z wózkiem i takim małym) I od razu nasuwa mi sie pewne przemyśle związane z odwiedzaniem takich mega wielkich atrakcji gdzie są tysiące ludzi w jednym miejscu... po pierwsze to musze kupić drona i kamerę żeby mieć tych wszystkich zasłaniających. w du.pie, po drugie trzeba nosić procę żeby czasem w nich strzelić gdy wchodzą w kadr a jak cały plan pójdzie w pizdu to jeszcze kupie laser i będę świecił na zabytki żeby innym też popsuć foty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Później naskrobię resztę i wkleję fotki ;) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 O fotografii napisałem :mrgreen: Anghor to miejsce, które będzie do mnie powracać w snach... nie mam słów, żeby to opisać. Mistyczne, majestatyczne... inna planeta. Gdy Londyn miał 50tys człowieków, ludność Angkor miała 1mln. mieszkańców!!! :shock: Zwiedzać zaczęliśmy dosyć późno pierwszego dnia, wyszłiśmy około 15.30 z hotelu. No jak to w tym kraju bywa juz pod nim czekają na turystów tuktuki. TukTuk ser? Tuktuk? Więc rozmowa z jednym za ile do Angkor itd. Mówił dość dobrym łamanym eng. więc spoko. I od tej pory został naszą oficjalną tuktukownią. Gość ogarnięty, ostrożnie jeździ i rozumie co to ograniczone zaufanie (w pewnym stopniu :) Dziś rozkminiłem o co chodzi z mruganiem światłami, ten kto zamruga pierwszy długimi, ten ma pierwszeństwo. Są oczywiście wyjątki takie jak autobusy i ciężarówki bo one zawsze mają pierwszeństwo :mrgreen: prawo większego rządzi. Niby na drogach nie widać wypadków ale są, jak byłem w Thailandi dwa czy trzy lata temu to sam udzielałem pierwszej pomocy chłopinie który wyrżnął w Toyotę Hilux którą ja jechałem i wracałem z raftingu. A na jakimś skrzyzowaniu widziałem przewrócony autobus, brzmi może strasznie ale nie ma tu raczej jakiś totalnych hardkorów, jeżdzą bez kasków to jest soft-brain na asfalcie :/ Anghor. Jak wspomniałem pierwszy dzień na luzie, polatanie po światyni i powrót do hotelu. Ale karwa ja się pytam kto wymyślił to zwiedzanie o świcie... przed wschodem słońca? No i jeb, musiałem wstać o 4,30rano żebyśmy się zatarabanili znów do Anghor na wschód słońca (bo jest taaaaki piękny... ) Kolega, który mi mówił też wspomniał że tam trzeba być o świcie ale nie wspomniał że i tak będzie tam 2mln. ludzi :pala: Uwierzcie... z hoteli o godzinie 5.00 rano tłumy turystów jadą do Anghor Wat na wschód słońca. A my w tym wszystkim jeszcze z wózkiem i dzieciakiem :mrgreen: Oczywiście jak najbardziej warto, niestety dla mnie jak widziałem te tłumy to trochę ten czar tego magicznego miejsca pryska. Niektórzy krzyczą bo są skacowanie, głośno mówią inni biegają w poszukiwaniu jak najlepszego miejsca do zdjęcia... ja jebie... Po wschodzie pojechaliśmy oglądać kolejne świątynie. Jest ich tu z 50. Dziś jak wracaliśmy z ostatniej świątyni nasz tuktuk driver postanowił pojechać skrótem. Wjeżdzamy w taką szutrową drogę ale bardzo płaska. Pytam się co to za droga, a on mówi ze to cat road...?! Pytam się jeszcze raz, yes yes, cat road. Po chwili zrozumiałem że chodzi o 'shortcut' :) no w sumie dobrze się facetowi skojarzyło z kotem ;) Problem zacząl się pojawiać gdy droga zaczęła się robić dość mocno offroadowa, mi się podobało ale mojej żonie niezbyt :mrgreen: ogólnie to momentami były takie doły że musieliśmy wychodzić z tuka a on nim sam przejeżdzał. I tylko: sorry ser, sorry :mrgreen: Ale ogólnie luz, facet chciał dobrze ale wyszło jak zawsze :kasztan: Później hotelowy basen, jakaś wypad na miasto i właśnie niedawno wróciliśmy z masażu. Ja jakoś nie lubię żeby mnie ktoś obcy macał... ale jak zobaczyłem tą panią która ma mnie masować... hoł hoł hoł św. Mikołaj istnieje :mrgreen: I tylko przez myśl miałem takie jakieś dziwne skojarzenia (gnieć mnie, gnieć mnie, wrrrrr, gnieć) :mrgreen: A jutro akcja na którą długo czekałem, wypad w jungle na crossówce :twisted: :mrgreen: Cały dzień latania po off roadzie na jakimś KTM-e, ja jutro a po jutrze ja pilnuje dziecko i jedzie moja żona. Także obadamy czy są jakieś miny... właśnie miny. Byliśmy dziś w muzeum min.. nie ma co tu pisać, poprostu tragedia i przejebane. Mnóstwo rannych i co roku ginie minimum 100osób od min w Kambodzy, ale nie skupiajmy się na detalach tylko czas iść nastawić budzik bo u mnie już późno :) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 I kolejna dawka z życia pickupa :) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 I ten nieśmiertelny kapelusz ...... :):):) Tylko go tam gdzieś nie zostaw !!! Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 I ten nieśmiertelny kapelusz ...... :):):) Tylko go tam gdzieś nie zostaw !!! hahah dokladnie, tez mi znany kapelusz:) Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Nie ma bata żeby zgubił, takich talizmanów się na wyprawach pilnuje :-D Ja miałem okulary przeciwsłoneczne które zjeździły ze mną 5 kontynentów i zgubiłem je dopiero jakieś dwa lata temu na ognisku u sąsiada :lol: :lol: Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 No kapelusz już bardziej wyblakly od słońca nie może być :) Wkrótce kolejna dawka fotek ;) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A te worki pod Jeepem, to co? Hamulec postojowy??? :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A te worki pod Jeepem, to co? Hamulec postojowy??? Cos mi się wydaje, że on właśnie w "serwisie" stoi :lol: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 25 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Pickup TAXI :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi