japacz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 No i proszę - Ford na targach w Detroit zaprezentuje nową generację eFa 150. Możecie o tym poczytać TUTAJ i TUTAJ. Model 2015 zgodnie z tradycją amerykańską dostępny będzie w salonach już w tym roku. Z zewnątrz jak widać jest to rozwinięcie koncepcyjnego Atlasa, o którym pisałem w TYM wątku. Z ważniejszych ciekawostek - eF schudł. Głównie dzięki zastosowaniu w konstrukcji sporej ilości aluminium. Oraz nowych (niestety) mniejszych silników. W palecie na początek będą: nowy V6 EcoBoost 2.7 z systemem start stop (bleeee...), nowy V6 3.5 TiVCT (zamiast poprzedniego 3.7), znany już V6 3.5 Ecoboost oraz (dzięki Bogu) stary dobry 5.0 V8. Z oferty wyleciał największy V8 6.2 litra znany choćby z Raptora. Nowy, produkcyjny Ef wygląda tak: Jak Wam się podoba? Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 widać nawiązania do superduty :) mega mi sie podoba Cytuj 2005 Ford F150 5.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptk86 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 I tak większość pewnie się sprzeda z V8...oby tak było Cytuj 2008 Ford Ranger Wildtrak 3.0TDCi 4x4 2002 Toyota Rav4 2.0 D4d 4x4 2000 Toyota Rav4 2.0 VVTi 4x4 1989 Porsche 928 S4 5.0 V8 + manual :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Obawiam się, że jak trafi di EU, to jedynym dostępnym motorem będzie ten najmniejszy :-/ No, chyba, że uda im się wcisnąć pod maskę jakiegoś glonopijcę z Mondeo :lol: :lol: W sumie nie byli by pierwsi, Dodge już wytyczył ścieżkę przy pomocy VM-a :-? Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jakoś z serii na serię mi się coraz mniej podobają te pickupy :-/ Gdzieś po drodze zgubiono ich surowe (nieraz zalatujące tandetą) piękno i zaczęło przebajarzanie :-> Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Śliczny jest. :-D Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Świat się kończy.... EcoBoost 2.7 z systemem start stop (bleeee...), imho liczyłem, że te generacje fullsajzów zaprezentują już z jakąś wydajną hybrydą, coś jak połączenie tesli + v8 :-P Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Najlepsze to jest wolnossące duże V8 bez udziwnień. :-P Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanowski Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 podysłam jeszcze Wam taką recenzję http://www.dealerauto.pl/informacje-prasowe/nowy-ford-f-150,48.html moim zdaniem zapowiada sie fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAX Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jest piękny, ciekawe kiedy pojawią się pierwsze egzemplarze na otomoto...???? Ale jeśli chodzi o silnik to tylko V8 bez żadnych udziwnieñ. Mam nadzieję ze nie wycofają V8 z seryjnej produkcji z powodu na wszechobecny kryzys światowy oraz ekologię...:-) Pozdro SIMAX Cytuj F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 z tylu brzydki az wstyd :) Ciekaw jestem napraw alu w wykonaniu naszych szpecow od klepania przystankow, jak juz te nowe eFy zaczna splywac do Europy Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No i miałem okazję na żywo zobaczyć nowego eFa :-) Niestety nie dało się podotykać i pomacać bo były to dwa egzemplarze przedprodukcyjne, dość mocno pilnowane przez obsługę stoiska. Tym nie mniej samochód, a zwłaszcza jego wnętrze robi bardzo pozytywne wrażenie i jestem prawie pewien, że nie będzie problemu z ponownym zdobyciem tytułu najlepiej sprzedającego się samochodu w Stanach :-P Seryjne egzemplarze trafią do salonów w ostatnim kwartale tego roku, a na razie trwają promocje na obecną generację więc jeśli ktoś ma ochotę na aktualny model to teraz jest najlepszy moment... 8-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Marca 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 ciekawe jak będzie wyglądał w wersji Raptor :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 ciekawe jak będzie wyglądał w wersji Raptor :twisted: Na ten rok modelowy Raptor pozostanie raczej bez zmian. Ale dzięki temu można było przymierzyć się za kierownicę i wszędzie pozaglądać :-) Szczerze powiem, że nie wiem co bym teraz wolał - Raptora w obecnej wersji czy F-150 w nowej budzie. Na moje szczęście (albo raczej nieszczęście) świnka skarbonka jest pusta więc nie mam takiego dylematu... :cry: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ooo Japacz w US. Na długo jesteś ?? Gdzie przebywasz? zwiedzanie czy służbowo ?? Sorry za off topic. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ooo Japacz w US. Na długo jesteś ?? Gdzie przebywasz? zwiedzanie czy służbowo ?? Sorry za off topic. Byłem razem z moją osobistą kobietą ale niestety już wróciliśmy ;-) Wyjazd w pewnym sensie służbowy, związany z moim drugim hobby jakim są konie ale grzech nie byłoby wykorzystać takiej okazji, więc zostaliśmy troszkę dłużej (16 dni) żeby zobaczyć kolejny kawałek Ameryki, zwłaszcza, że to był jej "pierwszy raz" ;-) Texas (Houston i Dallas) oraz Louisiana (Nowy Orlean) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Kupiłeś jakiegoś AQH? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Niestety jeszcze nie :-) Choć właśnie quartery były powodem mojej wizyty w Stanach. Byliśmy na corocznej konwencji (zebraniu członków) AQHA. Mam obowiązek się tam pokazać od czasu do czasu ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 No i ja właśnie wróciłem z GB, gdzie byłem na Shire Horse Society National Spring Show, więc praktycznie tak jak i Ty :-D Ale to już OT. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Szczerze powiem, że nie wiem co bym teraz wolał - Raptora w obecnej wersji czy F-150 w nowej budzie.chyba sam sobie zadajesz retoryczne pytanie :roll: ;-) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ciekawe jak będzie wyglądał w wersji Raptor :twisted: Odświeżam temat bo nowy Raptor, model 2017, właśnie ujrzał światło dzienne! Z najważniejszych zmian: - nowy silnik, niestety V6... EcoBoost 3.5 Twin Turbo. Nie wiadomo czy V8 będzie w ogóle w ofercie bo nowy motor ma być zestrojony na większą moc niż seryjne 411 koni starego 6.2, chodzą słuchy, że może to być nawet 600 hp... - 10-cio (tak dziesięcio!) biegowy automat - poprawione zawieszenie Foxa o jeszcze większym skoku - więcej aluminium, masa niższa o ponad 250 kg od poprzedniej wersji - nowa skrzynia rozdzielcza (więcej elektroniki - programy terenowe i dostępny napęd AWD) - samoblokujący torsen w przednim moście - ledowe reflektory A całość wygląda tak: Jak Wam się podoba? 8-) Żeby nie było nudno Fia... eee... RAM pokazał coś co teoretycznie ma być konkurencją Raptora - 2016 Ram 1500 Rebel Też nie brzydki ale "Król" jest tylko jeden 8-) :kasztan: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ford - rewelacja. Dodge - ... Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Odnoszę wrażenie że król jest nieproporcjonalnie zbudowany.Skrzynia ładunkowa jest zbyt krótka . Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 15 Stycznia 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Śliczny, jak nie będzie V8 to Ram ma przewagę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 A ja wam powiem tak. Z racji gdzie teraz mieszkam miałem okazję przyjrzeć się i raptoro i ramo i w tej chwili po jeździe jednym i drugim stwierdzam, że raptor może i lepiej wygląda, ale Ramidlo bije go w moim odczuciu w jeździe. W środku niby Ford a to "Fi(u)t" to wykończenie w Raptorze dużo słabszej jakości, co kiedyś było nie do pomyślenia. Starsza f150 w środku biła na głowę rama, lecz teraz wyraźnie odstaje... Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi