XyeXon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów a przy tym proszę Was o pomoc. Otóż mój brat posiada Ram-a 1500 4.7 V8 z 2004 roku, i przy spokojnej jeździe i spokojnym dodawaniu gazu auto jedzie normalnie problem zaczyna się przy gwałtownym dodaniu gazu gdzie silnik po prostu się zacina i brakuje mu mocy. Autko jest w holandii i tam nie mogą go zdiagnozować a tylko polecają wymianę silnika :(. Pytanie do Was jest takie że może ktoś z Was ma namiary na dobrego mechanika w woj. Warmińsko-mazurskim lub gdzieś w okolicach. Samochód będzie w polsce w przeciągu miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ale czym tłumaczą ci mechanicy, tą wymianę silnika? :shock: Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 No sęk w tym że brak jakielkowiek diagnostyki biorą tylko kase za diagnozowanie i nic więcej jak problem był tak dalej jest. Słychać lekki pukanie po lewej stronie silnika. Zmienione zostały juz sonda lambdy, świece, jakieś uszczelki. Brat ma firmę budowlana i samochód jest mu niezbędny a nie chce nim jeździc żeby nic więcej nie walnęło, dlatego chce je dać do Polski do mechanika i tutaj zdiagnozować i naprawić. I dlatego proszę Was o namiary na dobrego mechanika najlepiej w moich okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Skoro przy gwałtownym dodaniu gazu, to ja bym stawiał na powietrze, a nie na paliwo czy zapłon. 1. To jest najprostsze - sprawdzić filtr powietrza i dolot. 2. Sprawdź czy poprawnie działa Ci przepustnica. Tutaj w Ramach zdarzały się różne rzeczy. Czasem zacina się i jest brak mocy, a raczej niepoprawna reakcja przepustnicy na wciśnięcie gazu. 3. Sprawdź potencjometr pedału przyspieszenia. To mi przychodzi na ten moment do głowy i to można sprawdzić tanio lub samemu bez wymiany silnika, ale są tutaj mądrzejsi, może coś dopiszą. :-D Silnik zawsze zdążysz wymienić, gorzej jak problem nie zniknie. ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Wielkie dzięki drug już dzwoniłem do NL i będą sprawdzać w tygodniu a póki co to namiary na dobrego mechanika nadal mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Mój mechanior jest z mazowieckiego, jeśli nie jest dla Ciebie za daleko, to mogę was skontaktować. EDIT: Ja bym szukał w elektronice. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 no to bardzo bym prosił o namiary. A z w tym że w NL za samo podpięcie pod komputer kasują około 100-150 euro. A i tak mówią że nie ma błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Auto jest zagazowane ? Mechanior którego poleca Misiek69 , naprawdę jest DOBRY , ale do LPG się nie dotyka ! :-/ Gdy miałem Junaka M10 , było identycznie gdy zapłon się przestawił , Transit tak reagował gdy filtr paliwa się zapchał , co do filtra powietrza , gdy wyjąłem z DODGa , to powiem że nigdy takiego syfu nie widziałem , a sporo już aut miałem :-x Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Namiary poszły na PW Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 12 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Niech sprawdza w ilu procentach otwiera się przepustnica przy pedale w podłodze, potem learn ETC, ja bym ci to zrobi gratis ze swoim kompem, jestem z Łódzkiego. P.s Nie gwarantuje naprawy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Z góry wszystkim dziękuję i od razu weźmiemy sie za sprawdzanie tych elementów, ale i tak najlepiej będzie jak już Ram będzie w PL na miejscu jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 A to rownie dobrze moga byc zapchane katalizatory. Wykrecie sonde przed katem tylko bez wypinania wtyczek. Nie sprawdzalem w ramie ale w innych do podstawowego odczytania bledow starcza modol z alegro za 60 pln i torque pro na android. Jak tam chlopaki tylko odczytuja bledy to moze lepiej tak. Albo przez kluczykowanie.(jezeli dziala) -- chwilowo zabrali literki pl Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dzisiaj dowiedziałem się że katalizatory zostały juz ununięte, a do tego doszło wachlowanie wskazówki ciśnienia oleju. Już załatwiam dużą lawete i na początku lutego wyprawa po Ram-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 A jakie kody błędów wyskakują przy kluczykowaniu? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 No sęk w tym że w Holandii po diagnostyce komputerowej ponoć nie ma żadnych błędów i tu tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_CTD Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 XyeXon, brat może sam sprawdzić kody: Kody błędów (kluczykowanie RAMIKA) - w niektórych sytuacjach możecie sami odczytać i zdiagnozować błędy CHECK ENGINE - przekręćcie stacyjkę 3 razy w krótkim odstępie czasu i obserwujcie wskazanie licznika, jeśli są zapisane błędy w pamięci to będą wyświetlano kolejno i np. P xxxx, aż do napisu done. Spiszcie kody błędów i poszukajcie w"manual service" strona od 9255 w/w czynności róbcie przy zamkniętych drzwiach. w/w czynności sprawdzone w Dodge Ram III generacji po liftingu. Cytuj 2006 CTD HD MegaCab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigRam Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 moze byc problem z przepływomierzem. dziwne, ze nie pokazuje błedów :-| Cytuj Pikuś, Vandzia, bigRam, Raptus...tylko ameryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dziekuję wszystkim za odpowiedzi. Na dzień dzisiejszy wskaźnik ciśnienia oleju spada na dół i nie chce drgnąć. Co rusz dochodzi coś nowego. A sam Ram-ik za tydzień będzie już w polsce. i wtedy dopiero będe wiedział co dokładnie go boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Podepnę sie pod temat Mam na oku Dodge RAM 1500 4.7 z LPG ,wedle sprzedającego do zrobienia uszczelka pod głowicą- silnik pracuje równo (dostają się spaliny do układu chłodzenia) .Czy wiecie jakie moga byc konsekwencje takiej awarii i jakie orientacyjne koszty naprawy . Jesli znacie dobrego fachmana od takich napraw to prosze o kontakt z takim gosciem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Podepnę sie pod temat Mam na oku Dodge RAM 1500 4.7 z LPG ,wedle sprzedającego do zrobienia uszczelka pod głowicą- silnik pracuje równo (dostają się spaliny do układu chłodzenia) .Czy wiecie jakie moga byc konsekwencje takiej awarii i jakie orientacyjne koszty naprawy .Jesli znacie dobrego fachmana od takich napraw to prosze o kontakt z takim gosciem . czy na pewno to spaliny ? , sprawdz czy przypadkiem , nie gaz z uszkodzonego reduktora lpg Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XyeXon Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Temat problemów Ram-a rozwiązany :) podczas transportu auta dużą lawetą kierowca nie zmieścił sie do tunelu w Belgi i autko uległo sporemu obniżeniu wyskości dachu na chwilkę obecną toczy sie postępowanie z naszą kochana Wartą. Ale i tak wszystkim serdecznie dziękuje za poświęcony czas i dobre chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 No to sobie pojeździłeś. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 ram cabrio - bedziesz pierwszy na forum wykorzystaj te okazje :kasztan: a na serio - laczymy sie w bolu i trzymamy kciuki za odzyskiwanie pieniazkow od ZU Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 ram cabrio - bedziesz pierwszy na forum chyba raczej hot rod Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 ... ja bym powiedział Rat Rod hehe ;) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi